Trevlig o lärorik kväll!

Hade ordnat en intressant debatt på Folkets Hus i Umeå igår. Vi hade vår bostadsminister Stefan Attefall på besök och jag hade kontaktat byggnadsnämndens ordförande Åsa Ögren om hon ville debattera med bostadsministern. Det svarade hon jakande på.

Så vi hade en bra debatt mellan dessa två kunniga bostadsmänniskor. Det slog mig hur många frågor de var överens i, men det fanns förstås även frågor där man inte var överens. Man var rörande överens att det behöver byggas mer på alla plan men också att Umeå är pågång med byggandet.

Stefan Attefall började med att säga att vi sitter i den sal som jag varit med och beslutat om. Det var på den tiden han bodde och verkade här i Västerbotten. Han var på den tiden min företrädare som distriktsombudsman.

De dryga 50 talet lyssnare fick sedan ställa frågor och det kom många adekvata frågeställningar som både Stefan och Åsa fick svara på. Det var för övrigt Åsa Ögrens sista debatt och hon avslutade med flaggan i topp i debatt tillsammans med bostadsministern.

När det sedan var dags att avsluta kändes det nästan som att vi gott kunde fortsätta nån timme till i den trevliga atmosfären med bostadsbyggande samtal. Men det vankades fotboll om några minuter och många från publiken ville hem och titta.

Själv tillbringade jag kvällen tillsammans med bostadsministern och några partikamrater på Allstar för att ta del av fotbollsmatchen och samtidigt blev det förstås mellan varven fortsatt politiska diskussioner.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.