Mardrömmen är ett faktum!

Att Stefan Löfven inte haft det lätt som stadsminister hittills har vi alla sett och inte blir det enklare efter dagens besked.

Detta scenario varnade många för och inte minst Alliansen företrädare när man bad Löfven gång på gång säga hur han tänker regera Sverige ifall han får möjlighet. Svaret fick vi aldrig före valet. Svenska folket valde detta till trots ge honom den möjligheten men resan kan tyvärr bli kort.

Den uppkomna situationen är verkligen inte bra för Sverige. Vi har ett parti som är vågmästare som sagt att man ska fälla alla regeringar som inte tycker som vi. Oerhört pinsamt och ovuxet agerande från Sverigedemokraterna sida. Men föga oväntat. Ansvarstagandet från detta parti har vi inte sett hittills och kommer nog aldrig få se då de använder vår högsta kammare till att bedriva lekskola.

Det är ingen lek att sitta i riksdagen. Det är heller ingen lek att bedriva politik i ett land med tydliga demokratiska värderingar. Där finns inte utrymme för skumraskpolitiska dumheter. Att SD röstar för sin egen budget är ju självklart. Men att i en pressträff innan omröstningen klart deklarera att vi kommer fälla alla regeringar som inte tycker som vi borde ge alla väljare som gett dem sitt förtroende att verkligen tänka om.

Att Alliansen som gick till val med en gemensam budget ska rösta på den är väl inte konstigt. Som Stefan Löfven själv uttryckte det så hade vi (S) gjort likadant. Men när han sagt det så säger han i samma andetag att nu får vi se hur Allianen tänker göra. Alltså han skuffar över sitt ansvar som statsminister till oppositionen. Här menar jag att han är ute och cyklar.

Göran Hägglund: – Det är en väldigt besvärlig parlamentarisk situation som kommer att ställa stora krav på oss. Men Alliansen presenterade en budget före valet som vi sa till väljarna att vi skulle lägga – antingen i regeringsställning eller som opposition. Det är det vi fullföljer och kommer att förorda i Kammaren.

Hägglund fortsätter: – Vi befinner oss i ett besvärligt parlamentariskt läge. Men enligt konstitutionen är det regeringen som styr landet och bollen ligger nu hos Stefan Löfven att ta initiativ och förhålla sig till den parlamentariska situationen som har uppkommit.

Likaså Sjöstedt som liksom står o skriker i hörnet att ingen vill vara med mej, yrar också att det är Alliansens ansvar. Hans företrädare Lars Ohly är betydligt klokare i sak när han för nån dag sedan twittrade att det aldrig kan vara Alliansens ansvar att Löfven ska fortsatt få regera.

Löfven gör klokt i att lyssna med Alliansen om det finns öppningar men det gör han också i egen sak för annars kan han inte sitta kvar som statsminister. Men skyll inte på att det är Alliansen ansvar för då låser du som proffsförhandlare alla positioner.

Han kan inte bara slänga fram att Alliansen har ansvar utan måste komma men några ”godbitar” för att få oppositionen att i detta krisläge hjälpa till. Och Stefan om jag får komma med några råd så kanske du ska lyfta fram några politiska frågor som du kan tänka dej ompröva i budgeten så kanske du får gehör i slutändan. Då tänker jag t ex på: Riktiga jobb i stället för trainee, behålla LOV, inte höja skatterna, Låta det fortsatt vara billigt att anställa unga, etc.

Då kanske du får gehör i någon form. Annars får du kallt räkna med två saker: Antingen regera med Alliansens budget eller göra besök hos talmannen.

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

  1. Leif

    Vilka var det som regerade sista 4 åren som istället för att söka lösningar med S, MP eller V istället litade på att SD skulle ta rygg? Ni har regerat i 4 år med nazister och kommer säkerligen inte tveka att göra det igen.

    Ni äcklar mig!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo jo läs på vem som regerar nu och har regerat den senaste mandatperioden. inte finns SD med nån stans. Okunskap och dumheter äcklar mig. Men har större mål här i livet än att säga att människor äcklar mig. Skärp dej!

  2. Bergis

    Det är ingen mardröm. Vi Sverigedemokrater är tvungna att ta ansvar för Sverige när ingen annan gör det. Pengarna vi lägger på massinvandringen behövs istället läggas på att stärka pensionerna, bostadsbyggandet och infrastruktursatsningar.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Skulle egentligen inte ta in detta. Kallar SD:s agerande ansvar! Vet man då vad ansvar är? Mitt svar är ett tydligt NEJ!

  3. Göran Jonzon

    Och i allt detta rävspel hittar jag inte en enda fråga av betydelse för glesbygdens utveckling.
    Allt fokus ligger på maktkampen kring frågor av betydelse för stadslivet och dess olika infrastrukturer.

    Min svägerska som bor i Thailands glesbygd har nyligen genomgått en medelsvår operation med utmärkt resultat och fått en vårdräkning på 30 bath (ung. 7 svenska kronor), vilket är standard för alla vårdinsatser inklusive tandvård !
    Allt detta finns tillgängligt på ett avstånd om 4 mil från byn och än mer avancerad sjukvård inom 15 mil.
    Det är som om vi skulla ha kvalificerad kirurgi i Vilhelmina och toppkompetens i Lycksele !

    Trots att de som nation är mycket fattigare än Sverige har de organiserat hela samhällsstrukturen utifrån brukarnas behov och klarar sig utmärkt utan motsvarigheten till landstingen.
    Jag tycker Göran Hägglund borde höja rösten betydligt högre för att verkligen visa allvaret i KD:s idé om att slopa landstingen.
    Vidare borde vi gå ut med att lägga ned 1/3 av Sveriges 512 myndigheter.
    Det vi sparar därigenom skulle kunna bli en riktig vitamininjektion för glesbygderna.
    Men nu läggs allt fokus på vad SD gör och inte gör och av Hägglund ser man inte mycket.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo nog har fokus flyttats alltid. Finns mycket att göra men inte blir det bättre för inlandsbon med nuvarande regering med MP i spetsen som vill straffbeslägga all motortrafik. Vet inte om ett nyval kommer göra saken bättre. Beror förstås på vilken som hamnar i regeringsställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.