Har vi nåt val?

Jag var nog inte ensam som tänkte att det blir spännande när Margot Wallström kommer tillbaka till Sverigepolitiken. Hon var dessutom regeringens starka kort. Men fler än mig har också blivit besviken.

Under hennes korta tid som utrikesminister har hon en meritlista av att tre länder har plockat hem sina ambassadörer. Hon har förklarat Palestina som stat och sen blir hon förvånad att Israel inte gillar det. Så uttalar hon sig så alla 22 arabländer nu har synpunkter på Sverige.

Inte hade hon mycket av att erkänna Palestina som stat då även Palestina blandar sig i saken mot Sverige. Avtalet med Saudiarabien som regeringen Göran Persson undertecknade har man också brutit i förtid. Man kan självklart ha synpunkter på hur Saudiarabien agerar i många fall.

Men därifrån till att bryta avtalet i förtid och dessutom på ett odiplomatiskt sätt uttala sig som vår utrikesminister gjorde är inte så klokt. Känns inte tryggt att vi får hela Arabvärlden mot Sverige. Sverige som under lång tid har agerat som alliansfritt och neutrala. Nu är det inte så längre och det känns minst sagt otryggt.

Är det så att Sverige är nästa mål för terrorister? Likväl är man från den sittande regeringen inte fullt villig att utreda om vi ska gå med i NATO. Med vår nuvarande utrikesminister och det tryck vi därmed får mot vårt land är nog enda möjligheten att vi ska klara oss med att ansöka om medlemskap i NATO. Så utred det snabbt!

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Lars Appelfeldt

    ”Löfven” sällan har en person hunnit med att ställa till så mycket elände på så kort tid. Wallström avgår nog inom kort, enda sättet att rädda hedern. Rätt val av Er nya partiledare, men hon får det inte lått med media, var så säker.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo regeringen Löfven måste gå till historien som den sämsta hittills i modern tid eller bästa på skandaler kanske man ska säga. En ny partiledare har ju en smekperiod i början men sen kommer allvaret och då är medias dom hård. Spännande att se de övriga i ledningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.