Alan inte förgäves!

I tider av utmaningar sätts ledarskapet på prov. Vi är inne i en flyktingvåg av sällan skådat slag. Därför är jag så stolt att den främste Kristdemokraten i Europa Angela Merkel säger som hon gör här ovan. Så sant o klokt!

Samtidigt måste vi fördela ansvaret på ett bättre sätt i Europa. Idag tar Sverige och Tyskland emot 2 av 3 asylsökande som kommer till Europa. Men fler länder kommer med all sannolikhet att öka sina mottaganden.

För en tid sedan talade Fredrik Reinfeldt om att vi ska öppna våra hjärtan. Det talet har ifrågasatts och ”förståsigpåare” menar att det var ett av misstagen som gjordes för att Allinsregeringen inte fick förnyat förtroende. Men vi ser att bilden på lille Alan talar på samma linje som Fredrik Reinfeldt var inne på men nu förstår folket vad det handlar om.

VK:s chefsredaktör Ingvar Näslund har sagt det med så kloka ord och menar att Alan inte levde förgäves. När man ser bilden av barnet som säkert av sina föräldrar fått förhoppningar att nu kommer det bli bättre för oss när vi kommer till ett nytt land och slipper kriget vill man bara gråta. Förhoppningarna grusades ute på havet och nästan hela familjen drunknade och man kan gott förstå pappan som enda efterlevande som säger att han nu åker tillbaka och begraver sina kära och vill sitta vid graven tills han själv dör.

En tragedi utan all like som man har svårt att ta in. Men vi ska komma ihåg att detta är en familj vi talar om. Det är tusen och åter tusen människor som funnit sin grav i havet på dessa överlastade människosmuggelbåtar. En del i öppna båtar som inte är gjorda för dessa strapatser och en del blir inlåsta i lastutrymme med brist på luft och mat.

Det är så fruktanstvärt att dessa människosmugglare drar in miljonbelopp av utarmade flyktingar och sedan inte ens ser till att de kommer fram vid liv. Det finns inte ord vad jag anser dessa människor ska få för straff. Tänk bara på de igensvetsade lastbilar som innehåller döda människor och inte underligt att chauffören försöker lämna lastbilen rinnande med blod och likstank.

När ett djur har misshandlats eller en djurart håller på utrotas så samlas världens befolkning och samlar pengar till djurens överlevnad. Lovvärd uppgift! Men detta är ”bara” djur. Här har vi människor i oerhörda svåra situationen och jag är glad att ta del av att många av Svenska folket verkligen gör som Fredrik Reinfeldts sa och blev kritiserad för.

Fredrik Reinfeldts ord och bilden på lille Alan samverkar till att våra ögon öppnas för det vi kan göra för våra medmänniskor. Sen är det beklämmande och djupt tragiskt att det finns människor i vårt land som säger att vi inte ska ta emot flyktingar utan istället hjälpa dem där de bor. Det är ofta så illa att den hjälpen inte hinner fram förrän individerna ska begravas. Och då är det för sent. Hjälp på orten där kulorna viner är inte lätt och de som flyr sina land vittnar om att det inte finns någon möjlighet för att klara livhanken annat än att fly.

Dessa människor anser också att bilden på den döde pojken är ett PR-jippo. Hur kan man vara så självisk och okänslig? Denna människosyn måste motarbetas och det kan vi alla hjälpas åt med. När du möter en invandrare så hälsa på hen och ge hen ett leende. Vi har många nysvenskar i vårt land så det lär inte gå lång stund innan du åter får le och hälsa. Och nästa steg är att bjuda hem och låta våra nysvenskar integreras fullt ut i vårt land. Tänk så mycket du kommer få tillbaka av verklig glädje utav detta engagemang.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Mer Flyktingar

    Hemskt att så många barn och människor skall behöva dö för USAs dåliga ekonomis skull. Är det inte olja eller guld så är det som nu, naturgas. Inga länder i Europa törs kritisera USA för att bombar sönder länder av fel anledningar.

    Så här funkar det:
    Petrodollarsystemet och dollar som världens reservvaluta är fundamentalt för USAs ledande ställning i världen. Oljeproducerande länder måste sälja sin olja mot dollar. Alla länder måste få tag i dollar för att kunna köpa olja, det mest effektiva sättet att få tag i dessa är att exportera i dollar. Eftersom dollar är en fiatvaluta och USA när de exporterar dollar även exporterar sin inflation, kan de trycka ut oändlig mängd dollar. USA kan på detta vis köpa från andra länder till kostnaden av arbetstiden för att trycka på ett tangentbord i Federal Reserve. Största delen av all internationell handel sker i dollar som står för över 60% av den totala mängden pengar i världen. Natos beskydd av världens största valuta är ingen konspirationsteori. Gadaffi försökte skapa en egen guldbackad valuta, googla så får du se. Både Saddam och Gaddafi hade mycket god relation till USA tills den dagen dom försökte sälja olja i annan valuta än dollar. USA backade Irak i kriget mot Iran, det kan väl ingen ha glömt?

    Sverige (och Tyskland) har ett skriande behov av fler människor för att Sveriges ekonomi är totalt avstannad. Vi är dessutom överskuldsatta, vi har högst total skuldsättning i hela Europa. Alla asylkostnader som vi lånar till hjälper till att skapa en tillväxt genom att konsumtionen kan fortsätta öka samt att bankernas nödvändiga kreditexpansion också kan fortsätta. Fler människor innebär också fler framtida skuldbärare vilket det pyramidspelsliknande banksystem vi har kräver. Så mer flyktingar behövs till Sverige, det viktiga är ju att få ordning integrationen som inte fungerar så bra i nuläget.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo integrationen i vårt land måste bli bättre och det jobbas med. Sen vill jag säga att allt är inte USA:s fel.

  2. Bergis

    Hans-Inge. Har du också låtit dig luras av medias censur kring den döde pojken? Familjen var redan etablerad i Turkiet sedan länge tillbaka men valde ändå att sätta sig på en smugglarbåt till Grekland med vidare destination till Sverige. Jag postar dig information om händelsen här.

    Sanningen bakom 3 årige Aylans tragedi. Sky News

    Syrian boy drowned because his Father wanted new teeth

    https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM#t=52

    3 årige Aylans far härstammade från Damaskus i Syrien. När inbördeskriget bröt ut blev de internflyktingar och hamnade så småningom i Kobane, nära den turkiska gränsen. När staden angreps av IS flydde familjen till Turkiet och fick en fristad i Istanbul. Efter att kurdiska styrkor besegrat IS vid Kobane återvände mamman och barnen till Syrien medan fadern stannade kvar i Turkiet.

    När IS återigen angrep Kobane återförenades familjen i Turkiet. Efter att ha bott på olika platser i Istanbul sökte de sig till ett flyktingläger. Fadern trivdes dock inte i Turkiet och ville lämna landet. För Skynews berättar faderns syster, som är bosatt i Kanada, att det fanns planer på att ta familjen till Kanada. Enligt kanadensiska myndigheter gjordes dock aldrig någon sådan ansökan. Enligt systern berodde det bland annat på att familjen hade svårigheter att få flyktingdokument från FN och utresedokument från de turkiska myndigheterna.

    Fadern hade problem med sina tänder och ansåg sig behöva tandimplantat. Faderns syster i Kanada hade samlat in pengar för detta ändamål. På grund av svårigheter med att föra över en så stor summa pengar, som skulle behövas för tandimplantaten, till Turkiet, så bestämde fadern, faderns syster och faderns pappa att familjen istället skulle ta sig till Europa för att försöka höja sin levnadsstandard och fixa faderns tänder.

    Faderns syster ordnade fram pengar som användes för att betala människosmugglare. Det familjen fick i gengäld var en plats på en överbelamrad båt i dåligt skick. Ingen, inklusive barnen, fick flytvästar av människosmugglarna. Båten gav sig av mitt i natten i dåligt väder. På grund av de höga vågorna drabbades båtens kapten av panik och hoppade överbord efter att ha lämnat över rodret till fadern. Båten kapsjesade kort därefter och fadern försökte, men lyckades inte rädda någon i sin familj. Nu planerar fadern att återvända till Syrien för att begrava familjen där.

    Ovanstående redogörelse är ett referat från medier såsom BBC, Skynews, Canadian press mfl. Om det stämmer så avviker den dock delvis ifrån den dramaturgi som förmedlades av svenska medier under gårdagen och skulle kunna anses öppna fler ingångar och perspektiv, än vad många svenska opinionsbildare och makthavare givit uttryck för.

    • Lisa

      Men Bergis!?
      Vi som är flest jobbar varje dag på att lösa de svårigheter som finns och slösar inte tid på att gnälla. Det sitter i den inre styrkan! Mod för helvete! När i hela evigheten ska du bli en hjälte? Ingen har behövt dig nånsin! Nu behövs du och du slösar bort tiden på barnsligt gnäll. Oavsett vad du har läst på nån avpixlat-länkad skitsite så träffar jag barn som INTE har drunknat och behöver hjälp. Jag räcker inte till. Spotta för helvete upp dig och hjälp till! Bli en hjälte istället för en gnällig svagskit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.