Dö har dött

Efter en lång debatt med många olika både bra o dåliga inlägg så har vi nu fattat beslut på rikstinget.

Det är lite märkligt att man i debatten skyller allt på decemberöverenskommelsen. Såna saker som att vi har en vänstersväng i vårt land med en vänsterregering är ju inte konstigt. Vore konstigare om man har en vänsterregering som bedriver Allianspolitik. Det vore förstås jättebra om så skedde men det är en utopi.

Nu har i iallafall Kristdemokraternas högsta beslutande organ sagt vad man tycker om decemberöverenskommelsen (DÖ) och röstat i saken. Från Västerbotten kunde vi inte enas om ett gemensamt beslut utan var o en fick rösta utifrån sin övertygelse. Vi fick två alternativ att ta ställning till från dem som vill avsluta DÖ. Och mot detta stod alltså partistyrelsens förslag att avslå motionerna och därmed behålla DÖ.

Röstningen utföll enligt följande: Partistyrelsens förslag fick 89 röster och ändring i någon form fick 189 röster. I nästa steg röstade vi om vilken av de två alternativen Som ska få tingets gillande. O där föll röstningen till det övre förslaget i bild med 151 röster mot 103.  Så nu ska alltså partiledningen se till att vi kliver ur decemberöverenskommelsen.

Etiketter: , ,

11 kommentarer

  1. johansson

    Hur ska man kunna lita på KD i framtiden när man inte håller det som är överenskommet förstår jag inte, kommer ni att samarbete med sverigedemokraterna nu för att försöka fälla regeringen ?

  2. Sven-Eric

    Det här visar att KD inte är att lita på och att partiet i praktiken kommer att bli ett stödparti till SD. Hur i fridens dagar Busch Thor kan sitta kvar efter ett sånt här fiasko är obegripligt.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Vi kommer aldrig bli nåt stödparti till SD och skulle det mot förmodan hända i framtiden så är det i så fall utan mig.

  3. Dage Åberg

    Visst måste även du ha tyckt att det var lite motbjudande att lyssna på Anti-DÖ-hejaklacken under debatten. Och ännu mer motbjudande när ungdomsförbundets ordf. skålade i champange efter om- röstningen och, tyckte jag, hånflinade åt ”förlorarna”.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Håller fullständigt med. Helt osmakligt och omoget. Visar som jag ser det brist på omdöme.

  4. Dage Åberg

    Jag följde merparten av er stämma på SVT Forum. Först då beröm för ditt mycket engagerade inlägg i debatten om Norrbotniabanan. Mycket bra! Sedan måste jag som tidigare umebo, numera naturaliserad Stockholmare, få lägga till att det finns många andra angelägna och i kalkylerna mer angelägna/lönsammare projekt. Så är det, men frågan om Norrlands överlevnad gäller tyngre än kalkyler just nu. Även en yrkesskadad ekonom förstår att det måste göras stora satsningar för att möta urbaniseringens negativa effekter.
    Det skulle vara intressant om du på bloggen gav uttryck gav uttryck för dina tankar efter stämman i sin helhet.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Kul att du följt debatten. Det viktiga är att Norrbotniabanan inte är bara för oss i norr utan för att vi ska kunna skicka råvara ut över landet och Europa. Så det handlar inte om Norrland ska leva utan om att hela Sverige ska leva. Jo nog ska jag skriva hur jag ser på helheten.

  5. Magnus Johansson

    Hej Hans – Inge!

    Jag halkade in på din blogg och fann den läsvärd, även fast vi står på ”motstående sidor” ideologiskt. Jag måste även säga att ditt inställning, inlägg och svar som är raka och tydliga hedrar dig.
    Jag lär nog titta in fler gånger.
    Ha det gott!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Kul att du gillar läsa mina tankar. Jo brukar försöka säga som jag tycker i alla lagen. Kanske inte alltid bekvämt men man vet var man har mig 🙂 Du är förstås alltid välkommen att läsa och ännu roligare om du kommenterar när du tycker nåt annat så får vi föra en saklig debatt. De flesta som kommenterar är på sån nivå att de åker till papperskorgen direkt utan publicering. Det är bedrövligt hur man skriver när man tror sig sitta tryggt bakom tangenterna. Skulle aldrig kunna säga samma sak face to face.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.