Blir snart rik!

Var inne i stan igår och efter jobbet passade vi på att handla lite julklappar. Tydligen var jag inte ensam med den tanken då det kollades, köptes och slogs in paket lite var stans. Men fick med mig två reflektioner.

I detaljhandelns butiker ser man folk som går o tittar på prylar, provar etc och jämför priser och sedan lyfter man fram sin smartphone och ser vad prylen kostar på nätet. Sedan kollar men vad det är för datum. Alltså hinner jag beställa och få hem det innan jul. Trenden är tydlig. Näthandeln ökar.

En av de branscher som drabbats hårdast är leksakshandeln. Så ett råd till butikerna: If you can`t beat them, join them. För vi vill ju också ha kvar butiker i stan. Annars blir det ju konstigt.

Den andra reflektionen jag gjorde var att oj vad man sparar pengar när man köper prylar. Alltså om man köper den och den grejen så sparar man mer o mer pengar för varje produkt enligt reklamen. På nästan alla skyltar ser man besparingssumman och räknar men ihop denna summa blir man ju snart rik.

Sa till min fru att vi kanske går en gång till och köper ännu mer så sparar vi ännu mer för vem vill inte bli rikare. Hon som är smartare än jag insåg fort att vi sparar ännu mer om vi låter bli köpa prylen och det är ju sant. Att jag inte tänkte på det. Det borde vara den bästa besparingen ändå. Men reklamen håller och vi konsumenter luras och köper som aldrig förr för att maximera den summa vi sparar.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.