Tack! Så fint!

Förtroende är något fint man kan få men också mista. Att få en människas förtroende är bland det finaste man kan få. Inom politiken är vi alla i en förtroendebranch. Och nu är det många som söker människornas förtroende på alla plan.

Detta är nåt man måste vara väldigt ödmjuk inför. Man kan kampanja och kämpa för att få röster men sen är det förtroendet man på nåt sätt måste förtjäna. I går blev det en sån där ”egoboost” dag som man inte får så ofta. När jag åt lunch på restaurangen kom ägaren fram o pratade som han brukar. Han sa jag har sett dej på affischer o annonser och vill du jag ska rösta på dej. Jag tackade för hans förtroende och skojade men då kommer jag ju hit o äter fler gånger. När jag var färdig o på väg ut kom han förbi o viskade: Du kan väl komma hit med valsedlar ska jag ge till personalen.

När jag senare var på väg hem från jobbet ringde en person på mobilen och lovordade vår partiledare och sa att jag röstat på S i alla val i många år men nu tänker jag rösta på Ebba och på dej. Hur den mannen gjort sig mödan att leta upp mitt telefonnummer o meddela detta vet jag inte men tackade för förtroendet.

Eftersom jag varit i valstugan i Umeå så satt KD-tröjan på och hade just fått ett SMS att jag hade ett paket att hämta. Så åket förbi ICA innan jag for hem. Utanför ICA kom en kvinna fram och presenterade sig och sa du vet väl att jag röstar på dej. Jag tackade återigen för förtroendet och hämtade mitt paket. När jag sedan gick till bilen kom en man fram och ville ha vårt valmaterial. Han sa att jag har sett Ebba i TV o hon verkar så bra så jag vill även rösta på er lokalt.

När jag kom hem kändes det riktigt bra trots väl medveten om att detta inte är någon representativ dag. Men tänk att jag fått förtroendet från dessa människor, helt för mig okända tidigare, så fint. Så tack för ert förtroende jag kommer att ta hand om det väl och engagera mig i samhällsbygget med förnyad kraft.

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Lennart Forsberg

  Jag unnar dig din glädje, men kan fördenskull inte låta bli att återge min spontana reaktion på en KD-annons prydd med ditt porträtt – den fick mig att höja rösten:
  – Den här annonsen är skäl nog för mig att inte rösta på KD, sa jag vid frukostbordet.
  Det jag reagerade på var ditt påstående att man inte ska ”slösa med skatten”.
  – Vem eller vilka slösar med skatten?
  Inget enda parti vill jag påstå. Inte ens de partier vars politik jag inte sympatiserar med. Ingen slösar. Och ingen sparar! Det är ju skatten som bygger vår välfärd. Paradiset Sverige är mitt skatteparadis.

  PS! Jag är – precis som din nye KD-sympatisör – en gammal man, så gammal att jag minns när en målarfamilj vid namn Smetana flyttade in i samma hyreslägenhet som min familj på Haga i Umeå. Faktiskt i samma lägenhet som jag och min fru långt senare inledde vårt gemensamma liv!

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Beklagar om du inte tycker det är viktigt att inte slösa på skatten. För mig är det viktigt att istället för skrytbyggen se till att omvårdnaden av barn o gamla prioriteras. Det är lite av vad jag menar med att inte slösa på skatten. Mer välfärd för pengarna kunde det också stått. Hade gärna i samtal utvecklat resonemanget så välkommen till valstugan på torget där jag försöker vara så mycket som möjligt. Så även om texten på affischen inte tilltalar dej kan du ändå lägga din röst på mig lovar förvalta den väl.

   Alltså det måste vara min bror som bott på Haga för vad jag vet så bodde mina föräldrar inte på Haga men kan ha fel. Dom bodde på Dragongatan och Storgatan innan dom flyttade till Vännäs.

 2. Lennart Forsberg

  Ingen kommentar precis… men jag minns målaren Smetana från Stenmarksvägen 2, Och kanhända hette han Rolf och var äldre än jag (som nu är 71!). Minns jag inte helt fel var han precis som hyresvärden på Haga medlem i Elim-församlingen på Stenmarksvägen 5.

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Alltså det låter bekant då min far heter Rolf o i augusti fyllde han 80 🙂 Men huruvida dom bodde på Stenmarksvägen ska jag låta vara osagt men vet dom umgicks med Jonssons som bodde där.

 3. Lennart Forsberg

  Nog fanns det några Jonsson i grannskapet, men inte på Stenmarksvägen 2 (vad jag minns).
  Hyresvärden hette Lundgren, Ester och Hugo från början från Västernäs och Varmvattnet vill jag minnas. Jag minns målaren Smetana just för att han hade målarkläderna på sig en gång 🙂
  Annars var det journalister, kontorister, lärare och en polis som bodde i huset.
  Delvis färgad av ditt efternamn har jag också alltid tyckt att ditt porträtt har vissa likheter med målaren jag minns.

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Ursäkta jag inte svarat tidigare. Såg detta nu. Jo nog är det farsgubben du talar om. Ester Lundgren känner jag också igen namnet på. Så världen är liten 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.