Personalklubben på NUS

Personalklubben vid Norrlands universitetssjukhus (NUS) har haft sitt årsmöte. Självklart deltog jag för det är viktigt som politiker att följa personalens arbetsmiljö o trivsel på jobbet. Det gjorde för övrigt nästan alla partiers företrädare. Man inbjöd till god sallad och trevliga samtal runt bordet.

När sedan själva årsmötet startade så fick vi en bra inblick i det fantastiska arbete som görs för att träffas över klinikgränserna, stärka folkhälsan och helt enkelt öka attraktiviteten att arbeta i region Västerbotten. En väl skriven verksamhetsberättelse och verksamhetsplan fick vi i handen. Där fick man se bredden på verksamheten. Och den är ständigt i förändring. Det tillkommer grenar hela tiden allt eftersom intresset lyfts. Redan idag är det en fantastik bredd på verksamheten men styrelsen utvecklar hela tiden nya grenar.

Och när budget antogs så tog det en bra stund för ordföranden att läsa upp alla grenar och de medel som tilldelats. Fanns allt ifrån foto, skytte, curling, löpning, flera andra idrotter och allt däremellan (tror det var ca 20 grenar) och lyftes upp att är det någon som vill starta nån gren är det bara att höra av sig till styrelsen.

Ordföranden för klubben är Samuel Hallneborg (bild ovan) som till vardags arbetar med dialyspatienter. Han är tjänstledig från sitt jobb en dag i veckan för att jobba med personalklubben. En klok satsning. Samuel bjöd efter årsmötet upp oss politiker och satte oss i klistret med Ja o Nej frågor. Nu var frågorna klurigt uttänkta och lite mer av den skämtsamma tonen som inte skapade särskild debatt och en av frågorna var om man saknar någon ”disciplin” bland alla som fanns. Satte ja på min skylt och förklarade att jag saknar en motorsektion. Så vi får väl se om någon startar en sådan framöver.

Personalklubben har ett eget kafé där många dyker in på fredag för att äta sig en räkmacka och träffas. Fick mig en kort pratstund med Samuel som bekräftar att intresset ökar för att träffas och prata om annat än bara jobb, även om det också kommer på tal mellan varven.

Personligen tror jag denna verksamhet är jätteviktigt och fyller flera syften. Dels att man träffar varandra över klinikgränserna, får göra trevliga saker tillsammans som man gillar men inte minst att man skapar mötesplatser som får en positiv inverkan på arbetet. Vi har enorma utmaningar med personalförsörjningsfrågan i vår region. Då är sådan här verksamhet oerhört viktigt och är helt nödvändigt. Så om du frågar mig så självklart ska jag följa verksamheten under året och även delta på årsmötet nästa år.

Tack för den trevliga inblicken i ert viktiga arbete personalklubben!

En kommentar

  1. Pingback: Personalklubbens årsmöte och årsmötesperioden | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.