Viktig händelse i Södra Lappland!

Under invigningen, som besöktes av ett hundratal personer, höll både politiker och representanter från Lycksele lasarett tal. Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson tackade alla som varit med och tagit fram byggnaden som hon anser vara en viktig del av utvecklingen av sjukvården i Västerbotten.

På en storbildsskärm lanserade Region Västerbotten även en film om hur det är att bo, jobba och leva i södra Lappland. Filmen är en del i ett större samarbete mellan verksamheter i hela södra Lappland med målet att tillsammans behålla befintliga medarbetare, men även attrahera nya. Ceremonin avslutades med den sedvanliga bandklippningen och en trumpetfanfar.

Se filmen om södra Lappland här

Efter invigningsceremonin passade många på att ta chansen att komma in och titta i byggnaden där det bjöds på cider och pepparkakor. En skönsjungande kvartett underhöll besökarna med julsånger och julgranen var framplockad. Det fanns även möjlighet att gå runt och titta i lokalerna.

Ett bättre flöde för hela sjukhuset

Själv närvarade jag vid invigningen och såg vilka fina byggnader man fått och vad smidigt vårdflödena kommer bli. kommer till gagn för både patienter och personal. Lyckswele lasarett är viktig för hela regionen.

Anna Mattson, sjukhussamordnare, känner sig nöjd med invigningen och tycker att det är härligt att se huset så fullt av liv. Hon är även stolt över att få visa upp huset och allt som personalen i de olika verksamheterna gör.

– Den här byggnaden blir inte bara bättre för de verksamheter som flyttar in utan för hela sjukhuset. Vi kommer att få ett bättre flöde framför allt genom röntgen.

Vem man än pratar med på rundvandringen i huset så är de nöjda. Besökarna är imponerade och speciellt några blodgivare som inspekterar den nya blodcentralen eftersom väntrummet har blivit både större och ljusare. Medarbetarna är nöjda över att ha fått större lokaler och en bättre arbetsmiljö.

– Det är jätteroligt att få komma på arbetet när allt är nytt, fräscht och stort. Vi ryms mycket bättre i de nya lokalerna och har fått en förbättrad arbetsmiljö, säger Evelina Tellström och Emma Arvidsson som båda är undersköterskor på röntgen.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.