Ge förtur i vaccinkön

I flera regioner görs nu en omprioritering i vilken ordning vaccinering ska utföras. Region Västerbotten måste nu agera likadant, menar vi Kristdemokrater. Vi vill att viss vårdpersonal ska erbjudas vaccin snarast möjligen. Vi värnar verkligen att våra äldre och de i riskgrupp ska tas väl om hand. För att klara det, inom vård och omsorg, måste vi ha frisk personal som kan jobba med de sjuka.

Därför la min kristdemokratiska kollega, Betty-Ann Nilsson, ett initiativärende på måndagens hälso- och sjukvårdsnämnd, med uppdraget att prioritera vårdpersonalens vaccination redan nu.

Det är kritiskt att vi säkerställer att de som jobbar i frontlinjen också kan utföra sitt arbete utan risk för att bli sjuka. Personal som arbetar med att vårda Covid-patienter eller som arbetar inom särskilt viktiga vårdverksamheter måste prioriteras högst i vaccinationskön.

Landets regioner har getts tillstånd att frångå FoHM:s rekommendationer kring vaccinationskön. Kristdemokraterna menar att ett snabbt agerande i Västerbotten är viktigt för att säkerställa att vården fungerar, av hänsyn framförallt till de som är i riskgrupp. Under året har vårdpersonalen visat på heroiska insatser under långa skift och osäkra förhållanden. Nu förtjänar de den trygghet som enbart vaccinet kan erbjuda.

Även VK rapporterar om detta idag.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.