Jakob Mjöbring

Svart fredag i morgon?

Då var den här, högmässan i alla konsumtionstempel och webbutiker: Black Friday. Det är givetvis ett fenomen med rötterna i USA som från början beskrev den stora trafik- och fotgängarökningen som kom dagen efter Thanksgiving, enligt Wikipedia. Det har senare betecknat att det är dagen då räkenskaperna skulle slå om från rött till svart på sista raden, resten av året skulle vara vinst. Idag är Black Friday istället kickstarten på julhandeln och då alla företag ska överträffa varandra i att rea ut sina prylar.

Det tyska nätbaserade rabattkupongsföretaget CupoNation har plockat fram en grafik för att även övertyga oss svenskar om att näthandeln ska slå i taket just idag, se deras grafik nedan. Enligt CupoNation ökade antalet sökningar på ordet ”Black Friday” med 172 % förra året och deras prognos är att det ska öka ytterligare 83 % i år. Ska bli intressant att se om deras prognoser slår in, men precis som med Halloween och andra amerikanska fenomen är vi ju sällan sena att haka på.

Sweden Black Friday

Amen.

/ @jmjobring som lyssnar på Capitalism Stole My Virginty av Umeås storheter International Noise Conspiracy dagar som dessa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.