Proteströrelsen i Iran måste stödjas – men Sveriges regering vägrar utmana den islamistiska diktaturen

Alla demokratiskt sinnade partier och personer måste stödja proteströrelsen i Iran – i dess kamp mot den islamistiska diktaturen. Kravet på att ta ställning gäller även den svenska regeringen. Men S och MP vägrar välja sida. Detta svek kommer inte att glömmas.

 

I.  Patetiskt, skamligt och ett rent förräderi
Margot Wallström och andra företrädare för EU-länder påstår att de fördömer våldsanvändning och uppmanar, med ett grötmyndigt men förrädiskt, tonfall regimen i Iran att respektera yttrande- och mötesfriheten – samtidigt som EU-företrädarna inte tar ställning för proteströrelsen mot den teokratiska diktaturen!

EU:s så kallade ”utrikeschef” (läs utrikesminister) Frederica Mogherini har enligt DN fällt följande sanslösa yttrande:”Vi har varit i kontakt med de iranska myndigheterna och vi förväntar oss att rättigheten till fredliga demonstrationer och yttrandefrihet kommer att garanteras”.

Detta är ett av detta sekels dummaste och fegaste yttrande!

Den blivande EU-statens nuvarande utrikesminister ”förväntar” sig alltså (från den snart 40-åriga islamistiska diktaturen) att rättigheter som har med demonstrationer och yttrandefrihet att göra ska ”garanteras”. Av diktaturen själv!

För att riktigt krypa i smutsen för mullorna lyckas EU:s utrikesminister Frederica Mogherini få med (i sitt svekfulla uttalande) att förväntningarna endast gäller det EU fegt kallar för ”fredliga” demonstrationer.

 

II. Tre frågor till dessa professionella utrikespolitiska svikare:

1. Finns det någonting som hänt efter mullornas maktövertagande 1979 som gör att någon – Sverige som nation eller EU som en stat i vardande – kan förvänta sig något annat än brutalt våld från den islamistiska diktaturen i Iran när det gäller en intern proteströrelse?
2. Hur kan någon, även professionella utrikespolitiska svikare, tro att deras ”kontakt” med myndigheterna i Iran innebär att de NU kan förvänta sig att demonstrationer och yttrandefrihet ska ”garanteras”. Av diktaturen själv?
3. Men det är faktiskt ännu värre än det låter.
EU-ledarna kräver inte bara ”garantier” av den islamistiska diktaturen i Iran. I sitt krypande för mullorna kräver de även att de demonstrationer som organiseras av proteströrelsen (mot mullornas diktatur) ska vara ”fredliga”! Tror dessa professionella svikare att det är möjligt för demonstranterna att bestämma om demonstrationerna ska bli fredliga – eller om de ska bli våldsamma? Naturligtvis inte. Det är de diktatoriska mullorna som, tillsammans med deras lydiga redskap ”revolutionsgardisterna”, avgör hur fredliga demonstrationerna blir. Och detsamma gäller för omfattningen av yttrandefriheten. Denna avgörs också av de diktatoriska prästerskapet och deras lydiga redskap ”revolutionsgardisterna”.

 

III. Har dessa professionella svikare ingenting lärt på snart 40 år?

Sanningen bakom uttalandena från Sveriges utrikesminister Margot Wallström och från vad som i praktiken är hennes chef (EU:s ”utrikesminister”) Frederica Mogherini är att de helt öppet ställer sig VID SIDAN AV den kamp som representanterna för proteströrelsen i Iran för just nu – på liv och död.

Med sina liv som insats strider proteströrelsen för:
* demokratiska fri- och rättigheter – mot den islamistiska diktaturen,
* en satsning på jobb och ett bättre liv – mot arbetslöshet, korruption och mullornas stöd till diktatorer som Bashar al-Assad i Syrien.

Det är en skam att Sveriges regering inte tar ställning för proteströrelsen – mot den snart 40-åriga teokratiska diktaturen i Iran. Men Sverige måste nu agera på samma sätt som gamla kolonialmakter i mellanöstern som exempelvis Storbritannien och Frankrike. Detta utrikespolitiska kryperi är ett av de många pris som Sverige måste betala för sitt medlemskap i EU.

 

IV. Den tid känns väldigt avlägsen då Olof Palme kritiserade övergreppen i världen:

*1972 i december: Palme riktar våldsam kritik mot USA:s barbariska bombningar av Hanoi,
*1975 i april: Han myntade uttrycket ”så talar diktaturens kreatur med varandra”, angående hur de högsta partibossarna i Tjeckoslovakien behandlade oppositionella,
*1975 i september: lördagen den 27 september avrättade Spaniens fascistiske diktator Franco fem oppositionella. Detta ledde till väldiga demonstrationer runtom i världen. Bland annat i Umeå där mellan 1000- 2000 personer deltog! Palme kallade de ansvariga fascisterna för ”Satans mördare”.

Jämför detta med Margot Wallström.

Denna socialdemokratiska utrikesminister som inte vågar ta ställning för proteströrelsen i Iran – mot den snart 40-åriga islamistiska diktaturen i samma land. Detta är skamligt.

Det utgör ett rent förräderi mot de som just nu offrar sina liv i kamp för demokratiska fri- och rättigheter. Wallströms och socialdemokraternas agerande utgör även ett förräderi mot vad som en gång var socialdemokratins egen utrikespolitik.

 

V. Vi måste stödja proteströrelsen i Iran.
Oavsett om vi är demokratiska socialister av Arbetarpartiets typ som även kämpar för löntagarmakt på arbetsplatserna, eller är borgerliga anhängare av demokratiska fri- och rättigheter, måste vi alla gemensamt ta ställning för proteströrelsen i Iran – mot den islamistiska diktaturen.

Detsamma gäller för de socialdemokrater som vill slå vakt om sitt eget utrikespolitiska arv.

Slut upp tillsammans med oss till stöd för proteströrelsen i Iran. Visa att ni inte har gått på bluffen att internationell solidaritet numera går ut på att underordna sig EU:s överstatliga stormaktspolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.