Du måste välja: antingen lagstiftning i riksdasgen utsedd i fria val – eller sharialagar tolkade av ett självutnämnt prästerskap. Agera bättre än en majoritet i fullmäktige i måndags – våga välja. Och välj gärna det demokratiska alternativet.

Jag har fått påtryckningar om att utveckla den blogg som jag skrev om de politiska partiernas och myndigheternas oförmåga att sätta ned foten när det gäller islamisternas strävan efter skapandet av ett parallellsamhälle styrd av sharialagar. En avgörandet del i detta handlar om det tomrum som uppstod då Sverige avkristnades. Och på vilket sätt som avkristningen skedde på. Varken någon revolutionär borgerlig tradition kunde fylla tomrummet efter kristendomen. Eller arbetarrörelsens motsvarigheten.

Kvar blev en begriplig strävan efter att avskaffa 30-talets fattig- och lort-Sverige – som levde långt in på 60-talet. Men det faktum att folk bara slutade att tro på gud, och gå i kyrkan, utan att någon ny livsåskådning kunde fylla det uppkomna tomrummet har bidragit till en bristande nationell identitet. När vi till detta lägger eftergiftspolitiken i för hållande till Nazityskland, samtidigt som länder som Frankrike, Danmark och Norge deltog i motståndskampen fördjupas bristen på nationell identitet. Finland slets isär av inbördeskriget 1918, återvann en stor del av sin nationella identitet i i Vinterkriget för att åter splittras genom förtsättningskriget i en mycket komplicerad historia. Men säga ifrån, det kan dom, finnarna.

I Sverige har vi alltför lång levet i en ny form av eftergiftspolitik i förhållandet till islamisterna. Det är dags att sätta ned foten mot just islamisterna. Och det är också dags att kombinera detta med allvarliga försök att bilda allianser med de muslimer som försvarar det svenska systemet att stifta lagar och utse regeringsbildare. Det krävs en kraftfull allians för att slå tillbaka islamisternas försök att skapa ett parallellsamhälle, där den del av befolkningen som härstammar från muslimska länder, ska styras av sharialagar tolkade av islamistiska imamer – som anser att de agerar efter en gudomlig lagstiftning.

Här finns det två alternativ: den demokratiska vägen där lagar stiftas av en riksdag som utses i fria val. Och en annan väg i form av sharia där ett islamistiskt prästerskap både ska styra det religiösa och världsliga livet.

Dessa två synsätt gå inte att förena. Du måste välja.

Debatten i fullmäktige skedde mellan de som ville välja mellan demokrati och prästvälde. Det är denna debatt som jag kommer att skildra i morgondagens blogg.

Skoningslöst.

 

 

6 kommentarer

 1. jonas

  Tur att du finns och med din klokhet upplyser medborgarna om vad som i högsta grad är på gång. Man nästlar in sig överallt för att uppnå målet, nämligen en islamisk stat med sharialagar. Jag tror att många okunniga kanske tycker att det verkar spännande med något nytt, som islam, men jag hoppas att dom vaknar upp innan det är försent. En islamisk stat är det värsta som kan hända oss.

 2. Eva

  Har läst det senaste bloggarna dina om imamer og brorsskap som vill ha paralella samhällen med sharialager! Man blir ju skrämt! Det är som du säger det går inte att förena. helt vansinne och blanda religioner in i hur man ska styra ett land! DEt är varken präster eller imamer som ska styra landet. vad är det för trams, när har det kommit upp, och varför är politiker så fega?
  Bra du tar tag i detta! Demokrati eller prästevälde? Det måste väl vara det enklaste val som finns!

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Tack Eva. Du är från Danmark? Ni har någon sorts positiv identitet som Sverige saknar. Då nazisterna ockuperade Danmark bildades det en motståndsrörelse som gjorde motstånd. ISLAMISTERNA (till skillnad från vanliga muslimer – som accepterar att lagarna stiftas i riksdagen efter att ha utsetts i fria val) KOMMER INTE ATT FINNA LIKA MÅNGA MEDLÖPARE I DANMARK som de gör i Sverige.

   • Eva

    Hej. Kommer faktisk från fjälltrakterna i Vilhelmina kommun! Men bor i Norge, sen åttitallet. Har fått läsa meg upp på den norska krigshistorie og partisanernas kamp mot SS hær i Finnmark,gränsar til Ryssland. Så jag ser ingen skillnad på vad gäller en ekstremislamistisk ideologi som truer demokratiet! Så jag läser vidare..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.