Dumskallarnas sammansvärjning – apropå mitt förra blogginlägg

 

Hej, och god fortsättning !

Om du kommer på att du har glömt att köpa en julklapp till någon du känner och som dessutom är anställd av, eller någorlunda införsatt i, Umeå kommun och dess svindlande affärer så vet jag räddningen. Köp och ge bort boken ”Dumskallarnas sammansvärning”.

Jag läste den själv en gång och höll på att skratta mig fördärvad.

Dumskallarnas sammansvärjning är en roman skriven av John Kennedy Toole. Den gavs ut 1980, tyvärr efter författarens död, och är som sagt väldigt rolig. Titeln får mig att tänka på mitt föregående blogginlägg samt andra manövrer från maktens män och kvinnor i Umeå kommun under åren 2017 och 2018. Det handlar om försäljningar, personalpolitik, båtar samt mer personalpolitik.

Eller mindre personalpolitik. Kanske politik mot personalen vore en bättre formulering.

Den enda kopplingen mellan maktens män och kvinnor i Umeå kommun och boken ”A Confederacy of Dunces” (som den heter på engelska) är egentligen titeln. Men den är desto mer på pricken.

Den enda förändring som behöver göras är att skriva titeln i pluralis: ”Dumskallarnas sammansvärjningar – ar”.

 

Återigen: God Fortsättning !

 

 

 

av John Kennedy Toole. Romanen utgavs 1980 postumt, elva år efter Tooles död, genom moderns försorg och belönades samma år med Pulitzerpriset för skönlitteratur.

6 kommentarer

 1. Jonsson

  Samtliga inblandade i bråket på ekonomienheten borde fått lämna?
  Annars kan förlorarna fortsätta med sina ifrågasatta budgetplaner.

  Det blev skriverier i pressen för några år sedan, därför att personalchefen, tillåtit kontroversiella psykologtest på sjukskrivna. Testerna var avsedda för rättspsykiatrin.

  Sitter problemen i stadshusets väggar, då borde man riva byggnaderna. Det blir perfekt med hyresrätter på den tomten.

  Journalistikens uppgift är att granska makten åt folket – inte det omvända. Det är vad jag har hört.

  Umeå kommuns anställda på golvet får knappast julklappar eller ens uppskattning från sin arbetsgivare.

  God fortsättning!

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Idag är inte budgetposterna ifrågasatta. Det handlade om att 70 miljoner under lång tid hade varit bokfört på fel år. Det ”Team Aidanpää” gjorde var att visa på detta missförhållande. That´s it. Därför övergick kommunens representanter till påståendet om att de anställda blev trakasserade. Men även detta föll samman. Det hela slutade alltså med att den kommun som inte skulle betala Aidanpää ett rött öre köpte sig fria för att slippa förlora rättegången i Tingsrätten. Det hela var INTE grått. Det var svart och vitt. Och Aidanpää var vit. Hennes motståndare var svarta. Detta är ett sådant fall där det verkligen finns svart och vitt, de flesta bråk handlar ju om 50 shades of grey. MEN INTE DETTA. Men jag håller med om att inte endast Aidanpää borde ha fått gå. Själva avstängningen den 6 april gjorde det omöjligt för henne och budget- och finanschefen att stanna. Den andra sidan borde också ha fått gå. Om detta är vi helt överens.
   Vi är också överens om att de anställda på golvet i Umeå kommun borde få rejält med uppskattning. Och detta borde inkludera någon form av julklapp! Låt vara att den kanske blir symbolisk.

 2. Björn

  Om det är skralt i kassan efter jul så finns den i nio exemplar på kommunernas alla bibliotek i västerbotten, bara att beställa på minabibliotek.se

  Tyvärr är den enda engelska versionen utlånad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.