Kongress med hälsning i solidaritet till offren och offrens anhöriga i Christchurch

 

Arbetarpartiet har hållit sin femte Kongress här i Umeå under den helg som varit.

Som så många andra har vi berörts starkt av den ohyggliga tragedi som drabbat de muslimer som besökte moskén i Christchurch på Nya Zeeland. Kongressen uttalade en hälsning i solidaritet med offren och offrens anhöriga.

Bland gästerna på vår kongress fanns en aktivist från Momentum boende i London. Momentum är en rörelse av aktivister, bestående av medlemmar och sympatisörer till det brittiska Labourpartiet, som arbetar för en valseger för Labour och för ett demokratiskt socialistiskt Storbritannien. Rörelsen utgör också ett stöd till Labours partiledare Jeremy Corbyn mot de högervridna riksdagsledamöter som ständigt försöker underminera sin partiledares position.

Under helgen genomförde Momentum en manifestation i London i solidaritet med offren och offrens anhöriga i Christchurch.

Vår kongresshälsning var ett uttryck för Arbetarpartiets egen solidaritet med offren och deras anhöriga. Vi ville koppla samman vår hälsning med Momentums manifestation i London, via vår kongressgäst, för att öka chansen att nå fram till de som drabbats i Christchurch. Vi är djupt berörda av den sorg och förtvivlan som drabbat muslimerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.