Den gripne Abo Raad fick tala i riksdagen och berätta om sitt arbete mot extremism. In Sweden only!

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten
____________________________

 Till läsarna av min blogg.

Jag har arbetat hela dagen med att försöka kartlägga vilket släktskap som råder mellan den gripne umebon å ena sidan, och den gripne imamen Abo Raad och dennes 34-årige son Raad Al-Duhan (som haft anställning i Umeå kommun respektive ett kontaktmannaskap för Socialtjänsten i Umeå kommunen under totalt sex år) å andra sidan.

Detta har jag misslyckats med. En bidragande orsak till detta är att det är söndag. Jag är säker på att jag numera VET vilket släktskapet är, till 99 procent. Men i detta fall duger det inte med något annat än en säkerhet på hundra procent!

Under arbetet har ställt mig frågan huruvida det är rätt att säkerhetspolisen ska få gripa personer utan att ange skäl. SÄPO handlar efter LSU (lagen om om särskild utlämningskontroll). Jag har fått veta att det går att få ut vissa handlingar vilket jag ska begära ut i morgon.Jag ska återkomma till denna fråga. Den är av stor principiell vikt.

Jag har också övertygats om att imamen Abo Raad under lång tid utgjort en central figur i den svenska militanta jihadistmiljön och att han genom sitt arbete via moskén i Gävle har underlättat värvningar av exempelvis IS-krigare.

Jag har också fått fram en hel del annat som jag kommer att skriva om i morgon. Det är obeskrivligt att just Abo Raad har fått tala i riksdagen om sitt arbete mot extremism i Sverige. Och att hans anförande ”softades” av tolken som med stor sannolikhet är samme person som träffade kungen Carl XVI Gustaf och skakade hand med denne tolk.

IN SWEDEN  ONLY !!

Det som däremot inte är intressant för mig är NAMNET på den gripne umebon.

Jag är övertygad om att jag kommer att vara i besittning av detta namn – i morgon. Men detta kommer jag INTE att publicera. Skälet är att detta skulle kunna innebära väldigt negativa konsekvenser för den gripnes familj. Och det är viktigt just nu att slå vakt om RÄTTSSTATEN.

Den gripnes familj är uppenbarligen INTE gripen.

Varför släktskapet mellan imamen i Gävle, och den gripne umebon är viktigt är också något som jag ska återkomma till. Ibland kan det kännas bittert att ha arbetat i tio timmar och inte ha något rejält att visa upp. Men det gäller att hålla huvudet kallt. I kampen för en demokratiskt och sekulärt Sverige gäller det även att slå vakt om RÄTTSSTATEN.

För att klara denna balansgång måste man ibland hejda sig. Att ABO Raad har fått tala i riksdagen om sitt arbete mot extremism, trots att han enligt min (och många, många andras) uppfattning har bidragit väldigt mycket till att underlätta värvningen av svenska medborgare till IS och al-Qaida – något som varit känt sedan tidigare – är säkert en nyhet för några av oss.

Att tolken softade språket och (sannolikt) har skakat hand med kungen bidrar till bilden av ett land som håller på att tappa sin självbevarelsedrift.

__________________________

Du som vill läsa de blogginlägg som jag hittills har skrivit om
den svenska politiska fegheten kan göra detta genom att
gå in på www.arbetartidningen.se – eller klicka här.

4 kommentarer

  1. Jonsson

    Det är bra att Sverige har Säpo. Mp har ju sen 1996 velat frånta dom dess ”polisiära befogenheter” (Expressen, 18 april 2017).
    Säpos budget har Mp ofta skurit i. Partiet har velat att Säpo skulle ägna sig åt klimatet istället för terrorbekämpning. Det bådar inte gott att Mp är i maktställning nu.

    Säpo måste även få sköta sina uppdrag under sekretess. Det kommer att klarna.

    Det kungliga handslaget – i riksdagen? – skedde så sent som 2016 om jag googlat rätt handtag. Oroande i så fall.

    När Nyheter idag efterfrågade partiledarnas åsikter om SSU:s antisemitiska slagord på 1 maj i Malmö, då påstod Lövin (Mp), att hon inte hört nyheten ens. Då hade även andra media plockat upp Nyheter idag:s artikel/film.

    Stefan Löfven kommer nog snart hålla tal i Malmö också. Kanske redan den 6 juni detta år.
    För övrigt tror jag inte det blir så mycket action på trollebron från regeringens sida.
    Jag håller på Säpo. Kanske röstar jag på dem den 26, för något vill jag ändå skriva på min blanka sedel. Mp gör mig mörkrädd.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Till Jonsson.
      Det är helt oacceptabelt att Abo Raad fått stå i riksdagen och tala om sitt arbete mot extremism då han ingår i den grupp som gjort mest för att lägga den jihadistiska grunden i Sverige. Hans son Raad var varken mer eller mindre en ”golden boy” för politikerna i Umeå. Detta har inte hindrat honom från att berätta för ungdomar om sina sympatier för extremister eller hindra att han har hotat ”chefen” på Gefle Dagblad till livet.
      Någras huvuden måste rulla för detta. Bildligt talat.

  2. Jonsson

    Berörda partier kan säkert förlora väljare på grund av detta. Vilket de bäddat för. Tystnad brukar känneteckna totalitära regimer. Tystnaden nu är kompakt från de som har och bär politiskt ansvar. Hursomhelst är händelseförloppet en aktuell tempmätare på moder Svea. S och Mp-ledningarna verkar inte ha några invändningar hittills. Det skulle kunna betyda ett godkännande. Och att de är säkra på att få behålla makt och positioner oavsett vad som händer.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Till Jonsson.
      Jag håller med. Tystnad brukar känneteckna totalitära regimer. Men i detta fall tror jag S och MP, i Umeå, är tysta på grund av rädsla för vad som kommer fram. Hur som helst kommer detta inte att hjälpa. Allt fler har börjat tala ur skägget. En tanke med att vi har börjat med poddradio är att, när vi blivit varma i kläderna, erbjuda fler en plattform genom att intervjua de som har saker att berätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.