En tidigare ordförande i ”Gamla” Miljöpartiet sände mig en stärkande kommentar. Med dessa personer hade vi ett utmärkt samarbete. Läs själva.

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Varken SD eller S – det som behövs är ett riktigt arbetarparti

 ____________________________________

Till mina läsare.

Vissa av de kommentarer som jag får på mina blogginlägg vill jag ska läsas av en större krets.
Då brukar jag fråga den som skrivit kommentaren ifall jag får lägga ut denna som ett eget inlägg på min blogg. OBS! Jag frågar alltid om lov. Idag har jag fått en sådan kommentar.

Den är skriven av Mia Winroth.
Fd Ordförande i MP Västerbotten och MP Umeå.

Mia Winroth har varit med i Miljöpartiet sedan 2009 och har alltså en lång erfarenhet av detta parti. Mia Winroth har alltså även varit både ordförande i MP Västerbotten och MP Umeå. Hennes insikter i partiet är därför också djupa.

Jag hade lovat att skriva om min syn på den nya moskén här i Umeå som det har talats om. Nu skjuter jag upp mitt blogginlägg om den nya moskén under ett antal dagar. Men jag kommer att skriva om moskén.

Istället publicerar jag Mia Winroths kommentar till mitt senaste blogginlägg (”Till Elin Söderberg …). Som alla kan se publicerar jag Mia Winroths kommentar som en egen blogg precis som den inkom till mig tidigare idag.
Här nere kan alla själva läsa vad Mia Winroth har skrivit.

 

”Bra och ärligt skrivet Jan.

Jag kan bara instämma i det du skriver om än är att i verkligheten så var det ett ännu värre agerande från Mp riks. Om jag inte missminner mig så var det Elin Söderberg som rekryterade denna Salem. Hon kom från ingenstans likväl som flera andra för mig okända som helt plötsligt byttes ut mot oss som redan hade fått medlemmarnas stöd att toppa listorna.
Det var en väldigt otrevlig höst/vinter att få ta del av Mp Riks obehagliga och icke demokratiska agerande. Telefon möten, påhittade utredningar mot flera av oss i toppen och möten där Marlene Tamlin Partistyrelsens ordförande tillsammans med partisekreterare Amanda Lind höll flertalet möten med oss i toppen. Vid mitt första möte med dem så fick jag direkt frågan om jag kunde tänka mig att inte kandidera till några topplatser trots att jag var av medlemmarna 2:a på både regionlistan samt kommunlistan. De hade andra medlemmar som de ville ha där och idag så ser vi också resultatet av detta.
Sedan så fick jag även en fråga om att inte tacka ja till några ”större” uppdrag i nämndena. Jag förstod ingenting var detta ett skämt eller var Mp kapat.
De kom med sådana personliga obehagliga påhopp på flera av mina andra Mp medlemmar i Umeå att jag en dag stod och grät i vårat grupprum. En av dem som mig veterligen är en av de ärligaste och vänligaste människorna jag har träffat den personen gick det till personangrepp på med det grövsta av lögner. Hur står man emot sådana lögner som en liten minoritet hade hittat på.
Hur kan ett parti som ska vara ett decentraliserat demokratiskt parti sjunka till den nivån. Det denna lilla grupp glömmer är att en minoritet alltid är en minoritet. OM man inte får partistyrelsens hjälp förståss med att förkasta alla listor där medlemmarna hade röstat fram sina toppkandidater.
Jag har mycket mer fakta gällande detta att dela med mig av om det behövs framgent.

Hälsningar

Mia Winroth
Fd Ordförande i MP Västerbotten och MP Umeå

7 kommentarer

 1. Anders

  Känner inte till anledningen till varför den förra MP-styrelsen upplöstes, men intrycket jag fick var att den avsattes p.g.a. interna samarbetssvårigheter. Stämmer det eller var det bara dimridåer för att dölja det verkliga syftet med att välja in Salem och co. Eller jag fått det hela om bakfoten?

   • Anders

    Jo, jag läste och förstod kommentaren. Vad jag var ute efter var fler källor som kunde berätta sin syn på vad som hände och inte bara en vinkel på historien.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Svar till Anders – 22 febr 2020
     Jag har aldrig varit med i Miljöpartiet. Men ändå har jag kunnat publicera foton från deras möten med ”Islamiska Förening i Västerbotten” på Ersboda Folkets Hus, berätta om denna hur denna förening uppmanade sina medlemmar att rösta på Mariam Salem via sms, publicera namnet och fotot på den i Partistyrelsen MP Sverige som i praktiken styrde MP i Umeå och Västerbotten. Och jag har mer i min ”låda”. Ingen har förnekat något av de konkreta uppgifter som jag nämnt. Jag hade inte kunnat skriva om dessa händelser, eller haft tillgång till dessa uppgifter, ifall inte flera personer som är är, eller har varit, medlemmar i Miljöpartiet i Umeå och i Västerbottenhade hört av sig till mig. Det är dock inte alla som vill stiga fram med namn. Återigen: ingen har förnekat de konkreta uppgifter jag publicerat, fast det snart var ett år sedan jag publicerade vissa för första gången, och detta säger en hel del.

 2. Karin

  Det här är verkligen klarspråk. Jag tycker att kommentaren från textförfattaren *är MP kapat?” är högst befogad och fortfarande relevant! Det här vore något för SVT s uppdrag granskning att ta tag i! Det är ju något genomruttet som hänt i MP och som fortfarande pågår! Jag önskar verkligen att Elin Söderberg vill ge sakliga o tydliga svar på Jans mycket konkreta frågor. För min del undrar jag också sedan länge varför andra personer hela tiden svarar för Salem. En offentlig person måste kunna svara för sig själv
  såsom det anstår en makthavare. Finns det verkligen ingen annan politiker i Umeå som tycker att det vore av intresse för allmänheten att lufta det som skett och sker i MP? Att man avsatt medlemsvalda personer och uppmanat via massutskick av sms att rösta på en viss person? Och så får man ändå bara fortsätta som ingenting?! Ska man fortsätta att försöka förminska och förmörka de som larmar om misshälligheter genom att bränna på med billiga ord som islamofob och liknande? Men det är klart, kanske går det att sopa Mia Winroth under mattan med att kalla henne något också… Men Elin Söderbergs rubrik ”min vän Mariam” får en helt annan innebörd för oss nu när det enligt uppgift är så att Söderberg var med och rekryterade henne. Vi är många helt vanliga umebor som önskar svar. Och tänk gärna på att det är typiskt översittare att försöka härska med hjälp av avfärdande tillmälen! Nu räcker det, svara på sakfrågorna!

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar till Karin – 19 febr 2020
   Du har så rätt. Andra svarar åt Salemn. Dels genom berättelser om vännen …”. Men även vänner kan svika. Dels genom att ingen annan miljöpartist går ut och säger det självklara: vi ska inte införa sharia och därmed halvera kvinnans värde, införa månggifte och barnäktenskap. Det är ofattbart att ingen enda miljöpartist i Västerbottens under drygt 15 månader har klarat av att offentligt säga att i Sverige gäller svenska lagar – inga andra – oavsett om det handlar om amerikanska eller sharia. Dagens miljöpartister beter sig som en väl samordnad sekt – ingen säger emot partiledningen vad de än påstår.

 3. Mia Winroth

  Läste nyss Folkbladet och deras insändare av krister.stenlund@folkbladet.nu.

  Där står det att jag avsattes som ordförande pga ett konfliktdrivande beteende och det stämmer inte alls.
  1. Jag har än inte fått en ärlig anledning och förklaring till varför jag avsattes. Styrelsearbetet hade inte ens fått starta upp efter årsmötet och under sommaren så var stora delar av styrelsen bortresta.

  2. Det var mycket senare efter att jag hade kritiserat partistyrelsen i tidningen som Marlene Tamlin ordförande i partistyrelsen ringde mig och meddelade att jag hade fått 4 år nomineringsförbud pga ett konfliktdrivande beteende. Det enda jag hade gjort var jag kritiserade deras agerande och hur de hade gjort mot avdelnings medlemmar som hade röstat fram sina kandidater till listorna. Om det är ett konfliktdrivande beetende då skulle jag vilja veta vad deras beteende kallas.

  Jag visste inte att ett en partistyrelse kunde sjunka så lågt att inte ens kunna ta emot befogad kritik. Deras agerande talar för sig själv. De hade en egen agenda och de skulle absolut ha sina namn på listorna till vilket pris som helst.

  Jag kommer aldrig att stå bakom vare sig valfusk eller icke demokratiska metoder.
  I detta fall så var det även valfusk på den högsta möjliga nivån. ”Dagens nyheter” hörde av sig och var med hela vägen de hade fått olika dokument från medlemmar där det framkom klart och tydligt hur större delen av valberedningen i Umeå skickade ut egna listor till medlemmarna och det var i samarbete med denna lilla minoritetsgrupp med Elin Söderberg som mest drivande.

  Mia Winroth
  Fd Ordförande i MP Umeå och Västerbotten

  Nybliven medlem i Moderaterna som är ett stabilt, demokratiskt och öppet parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.