Davis Kaza (AP) och Andreas Lundgren (S) möttes i debatt om socialtjänsten på senaste fullmäktige. Läs kommentarerna på min blogg!

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten
_   _   _

Idag diskuterar vi:
Debatten om socialtjänsten i Umeå på
måndagens kommunfullmäktige

 

Ingress
Jag har i en rad blogginlägg försökt att bland annat belysa det stora behovet av att en extern revisionsbyrå granskar arbetsmiljön inom delar av socialtjänsten i Umeå. Jag har också kritiserat individ- och familjenämndens ordförande Andreas Lundgren (S) för att han vägrade besvara en i våra ögon viktig fråga rörande hur socialtjänsten fungerar här i Umeå.

I mitt senaste blogginlägg visade jag bland annat ett videoklipp med en debatt mellan Arbetarpartiets Davis Kaza och Andreas Lundgren (S). Under debatten besvarade visserligen Lundgren, denna gång, våra frågor. Men Lundgren avvisade, återigen, förslaget om att en extern revisionsbyrå ska granska arbetsmiljön inom delar av socialtjänsten, vilket i praktiken innebär att de högsta cheferna – som enligt olika källor utgör själva problemet inom socialtjänsten – tillåts granska sig själva. Lundgrens agerande under debatten verkar inte ha imponerat på mina läsare. Tvärt om. Jag har därför beslutat att publicera några av de kommentarer som jag fick på mitt senaste blogginlägg som just innehöll debatten mellan Davis Kaza och Andreas Lundgren.

Innan ni läser kommentarerna vill jag understryka att det finns många anställda inom socialtjänsten i Umeå och de allra flesta både vill och gör ett bra jobb.

Här följer nu sex kommentarer:

 

”Britta
Det var ett intetsägande svar som även uppfattas som att Andreas läste svaret för första gången.
Andreas tycker det är viktigt att påpeka att frågan ställts 4 gånger.
Att Umeå inte sticker ut, det är samma svar som, ”är andra dåliga får även vi vara dåliga.”
Det oroar mig att både Andreas och även socialdirektören alltid kontrar med, ” individ o familjenämnd har det svåraste ärenden/ yrken med komplexa situationer”
Här har samhället bedömt att 3 år socionom utbildning ska räcka. Varför tänker inte Andreas på att en hjärnkirurg som ska operera en hjärna på en person som även har ett dåligt hjärta, aldrig uttalar ” jag har det svåraste ärendet och yrket”
Det var taktiskt av Andreas att lägga fram att både vuxna och barn är nöjda med familjebehandlingen för det är inte där problemet ligger. Jag skulle vilja se statistik på hur familjebehandlare är nöjda med sitt samarbete med den socialsekreterare som handlägger. Även hur vuxna och barn är nöjda med hur socialsekreteraren handlägger informationen och utvecklingen som skett hos familjebehandlare. Min erfarenhetsbaserade kunskap genom engagemang i ideell förening vet att det är här de stora bristerna finns.

Socialsekreterare i kommunen
Tack till er AP som är vår röst i den utsatta situation vi befinner oss inom socialtjänsten i Umeå
Blir uppriktigt upprörd över Andreas ” dimridå” han svarar inte på frågorna utan svamlar bort sig. Det blir även mycket tydligt att han på slutet tappar behärskningen och blir arg på David och försöker läxa upp och tysta David. Mycket obehagligt! Och varför svamlar Andreas om familjebehandling? De har ju inte nått att göra med socialtjänsten o myndighetsutövning. De har dessutom en chef som inte är psykopat och tar väl hand om sina anställda hon heter Linda Hörnsten.

Det är ju som sagt cheferna på socialtjänstens hus som måste utredas och plockas bort om en positiv förändring kan ske!

Umeåbo som engagerar sig
Mycket underhållande att ta del av debatten mellan Kaza och Lundgren. Märkbart att Lundgren blev mycket irriterad och i slutet använder sin egen härskarteknik för att ”skrämma” motståndaren genom att höja rösten och uttala ”alltså nu ska vi ha väldigt klart för oss….!!”. Är det så Lundgren får igenom allt tills hans egen fördel i nämnden, som beslutet att inte tillåta en extern utredning, genom att tysta andra?! Skrämmande likt den tystnadskultur och de härskartekniker det vittnas om i media inom myndighetsutövningen i Umeå Kommuns socialtjänst! Lundgren har en förmåga att prata om allt annat än det han egentligen fått en fråga om. Varför tar han exempelvis upp hur nöjda klienter är inom familjebehandlingen? Det tillhör inte myndighetsutövning och har heller inget att göra med saken. Att arbetsgivaren=chefer som själva borde utredas, ens får möjlighet att påverka diskussionen hur utredning om arbetsmiljö skall gå till, är ofattbart. Lundgren pratar om den svenska modellen, men det känns mer som taget från en diktatur.

Johan
Det är smärtsamt att se Andreas försök att dribbla bort Davis Kaza utan att lyckas. Det är så genomskinligt att Andreas inte vill svara på frågorna i alla fall sanningsenligt för då är han ” rökt”

Kaza läser alltså ordagrant ur utredningen som gjordes 2020 kring arbetsmiljön på barn och unga där socialsekreterare vittnar om särbehandling, utskällningar från chefer och tystnadskulturen. Efter detta har Andreas mage att säga att han inte känner till några repressalier

Andreas Lundgren du spottar på alla som fått sina yrkesliv förstörda av toxiska chefer inom socialtjänsten

Mimmi
Just nu ligger 9 tjänster ute på arbetsförmedlingen som socialsekreterare på barn och unga på socialtjänsten i Umeå samt 2 tjänster på placeringsgruppen- det är inget ” normalt” eller ” vanligt” med det! Det visar på en arbetsplats där cheferna helt tappat greppet! Där det inte är ” Arbetsrotation ”som Andreas Lundgren kallar det utan Personalflykt!!!Dessa chefer har Andreas tydligen full förtroende för och ska nu utreda sig själva!

Britta – svar till Mimmi
Och ingenstans i platsannonsen står det att detta är det svåraste ärendena med komplexa situationer som du inte kommer att kunna lösa, just för att det är för svårt enligt Andreas och socialdirektören.”

 

Till sist:
Om du vill läsa mina svar på dessa kommentarer kan du klicka här – men jag skriver svaren först efter lunch i morgon lördag (5 februari).

 

PS. Om du inte sett debatten kan du göra det här:

_ _ _ _ _

Polio, smittkoppor, mässling är virussjukdomar – som corona.
Organiserade anti-vaxxare är ofta högerextremister, de försöker
sabotera
kampen mot corona och öppna för gamla farsoter.
Vaccinera Dig direkt då samhället ger Dig chansen.
Visa solidaritet – hjälp till att skydda andra.

4 kommentarer

  1. Bamsepojken

    Hej Jan,
    Jag har graverande info gällande Andreas Lundgren &Camilla Thunell i min roll som stödfamilj till
    dottern som är familjehem! Jag kommer att starta ett upprop mot dessa inkompetenta makthavare
    som aldrig lärt sig vad BBIC står för trots polisanmälan-skarp kritik från IVO redan 2016!
    Med mig i uppropet har jag ett antal drabbade/likasinnade som man kan lita på och nu har vi blivit
    en grupp som växer varje dag!
    VI kommer aldrig att ge oss förrän VI sett till att dessa individer sparkas för nu är måtten rågade.Punkt!
    VK kommer att publicera vårt fall nästa vecka!

  2. Fredrik

    Hej
    Vill gärna ta del av vilken info du har om Andreas Lundgren och Camilla Thunell. Kan du skriva ett inlägg?

    Väntar på spänning på artikeln

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Svar på kommentar från Fredrik 2022-02-06
      Du skriver uppenbarligen till Bamsepojken. Det är han som talar om att ”VK kommer att publicera vårt fall nästa vecka!” Jag tror att det ”Bamsepojken” syftar på finns med i dagens VK – både på förstasidan och på sidorna 6-7.

      • Bamsepojken

        Kom gärna med i vårat gäng som startat uppropet mot dom inkompetenta makthavarna i UK
        vi växer varje dag!
        Ledordet är VI GER OSS ALDRIG!
        Hälsningar Bamsepojken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.