Högerextremisten Rasmus Paludan väntas till Umeå. Denne hotar både religions- och yttrandefriheten genom sina försök att så splittring och hat

Jag gör ett uppehåll i min serie bloggar
om socialtjänsten då Umeå hotas av
Rasmus Paludan vars mål är att
splittra samhället genom sitt
hat mot muslimer. Vi måste
alla hålla huvudet kallt.

 

Ingress
Rasmus Paludan hotar Umeå. Högerextremisten från Danmark har låtit polisen veta att han vill genomföra en manifestation i Umeå under måndagen – alltså den 22 augusti. Detta framgår av en nyhetsannons i VK (20/8). Högerextremisten har, i sin ansökan, uppgett att han tänkt använda sig av en megafon, tändare, böcker, och kanske även grisblod samt urin.

 

Del ett
Gång på gång har manifestationer genomförts av högerextremisten Rasmus Paludan. Hans manifestationer har alltid syftat till att förnedra och provocera de människor vars trosuppfattning är islam – och även skapa hat och splittring i samhället. Paludans metod har varit att bränna Koranen. Och vad denne Paludan skulle använda grisblod och urin till förstår alla.

Högerextremisten har alltför ofta varit framgångsrik i att skapa tumult och kravaller. I Umeå vill han, för att riktigt skapa hat och splittring, genomföra sin manifestation i anslutning till en moské!

 

Del två
Paludan använder sig av yttrandefriheten för att förnedra muslimer – och skapa en motsättning mellan religionsfriheten och yttrandefriheten. Paludan vill att vi som både stöder religionsfriheten och yttrandefriheten ska tvingas välja. Men Paludans agerande ger alla oss som både vill slå vakt om yttrande- och religionsfrihet ett alternativ: Vi kan enas mot högerextremisten Rasmus Paludans primitiva försök att förnedra och provocera – och slå vakt om både religionsfriheten och yttrandefriheten.

 

Del tre
Polisen är, troligen, tvingade att bevilja Paludan ett tillstånd. I detta läge skulle vi kunna genomföra en egen manifestation. Jag menar inte att vi ska genomföra en motdemonstration – i anslutning till Paludans. Detta är nämligen vad han vill för att skapa kaos och tumult, hat och splittring.

Vår manifestation skulle genomföras på en annan plats än Paludans manifestation. Vår demonstration skulle syfta till att ”slå vakt om både religionsfrihet och yttrandefrihet – och för att visa respekt för andra”. Vår demonstration skulle hållas på en helt annan plats än Paludans. Vi ska inte hjälpa Paludan att skapa kaos och tumult, hat och splittring. Något som talar för oss är att Paludan, även om han får tillståndet, aldrig kommer att få tillstånd till sin manifestation i närheten av någon moské.

 

Avslutning
Paludan använder yttrandefriheten på ett sätt som både hotar religionsfriheten – och yttrandefriheten! Vi måste försvara både yttrandefriheten och religionsfriheten. Rasmus Paludan är en hatet och våldets predikant. Vi kan inte låta honom lyckas i Umeå.

 

Jag återkommer med det avslutande
blogginlägget om socialtjänsten –
efter att vi har slagit tillbaka
Paludans ”invasion”.

 

2 kommentarer

  1. arbetare

    Om man tycker att Paludan är en extremist och provokatör kanske man istället ska låta honom stå där ensam i regnet med sin koran , tändstickor och bacon .

    Utan publik blir det ingen show , och han får lomra hem söderut igen med oförrättat ärende .

    Litegrann som när barnen lärt sig fula ord på dagis och försöker få en reaktion då de kommer hem , händer det inget spännande då de säger ”knulla” så slutar de fort att säga detta ord .

    Detta sätt att hantera honom ger däremot inte möjligheter till att godhetssignalera i media eller visa upp sig såsom varande på ”rätt sida” av historien men fungerar garanterat bättre ……

  2. Jan Hägglund (inläggsförfattare)

    Svar på kommentar från arbetare 20/8-22
    Du begår misstaget att blanda ihop den STORA majoriteten av muslimer med den lilla minoriteten. Det finns svenska ateister som är med i den nazistiska och våldsbenägna Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Men detta betyder inte att en majoritet av svenska ateister är våldsbenägna nazister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.