En insider-rapport om Arbetarpartiets valarbete. ”OAVSETT vad du röstar på i riksdagen – Rösta på Arbetarpartiet i valet till Umeå kommunfullmäktige”

Jag måste skriva ett
sjätte inlägg om bristerna inom
ledningen för socialtjänsten i Umeå.
Men inte idag. Idag skriver jag om alla våra
medlemmar, och andra, som hjälpt oss
i konkurrensen i valet mot
de stora drakarna i
riksdagen.
___          ___          ___

 

Ingress
Vårt viktigaste budskap från och med idag lördag 27 augusti – och fram till och med valdagen söndag 11 sept – lyder på detta sätt: ”Rösta på Arbetarpartiet (AP) i valen till Umeå kommunfullmäktige och Regionen – oavsett vad du röstar på till riksdagen”.
Förutom att stödja AP genom din röst – kan du även hjälpa partiet genom att föra fram budskapet ovan till familj, vänner och arbetskamrater.

 

Del ett
Denna helg delar vi ut vårt valmaterial till 23 000 hushåll. Post Nord ”delar ut” till 3 000 av dessa – vilket kostar 10 000 kronor. Vi måste använda Post Nord på vissa områden. Det handlar om att vi inte, längre, kommer in i vissa trappuppgångar på grund av att AB Bostaden och övriga fastighetsägare har satt lås (kod eller blipp) på ett antal dörrar till våra bästa områden väljarmässigt sett. Som tur var gav två tidigare medlemmar Arbetarpartiet en gåva på 10 000 kronor förra veckan. Dessa pengar kom väl till pass just nu.

I övrigt: Vi är 72 personer som tillsammans delar ut 15 000 ex. av vårt valmaterial denna helg. Det blir totalt 18 000 ex. På måndag har vi 5 000 ex. kvar att dela ut. Det klarar vi – fast du som vill hjälpa till är välkommen att göra detta. Ring bara vår partilokal.

Vanligtvis brukar vi vara hela 90 utdelare, medlemmar och sympatisörer, som tillsammans hjälps åt att dela ut Umebladet till mellan 23 – 25 000. Men på grund av allt annat valarbete hann vi inte ringa och fråga lika många som vanligt (för att få ihop cirka 90 utdelare brukar vi ringa och fråga hela 150 personer).

 

Del två
Du kan även hjälpa Arbetarpartiet med ytterligare två saker:
a) Dela ut valsedlar på valdagen söndag 11 september – ring partilokalen 19 47 35 / 19 47 34,
b) Förtidsrösta. Alla som ska hjälpa till på valdagen måste förtidsrösta – men jag uppmanar också alla andra av våra väljare att förtidsrösta. I omicrontider kan alla bli sjuka (även på valdagen) – och vi behöver varje röst för att kunna göra skillnad. Varje röst.

 

Del tre
Några kommentarer valrörelsen hittills:
– Aldrig har riksdagspartierna lovat så mycket – i så många utspel. Men C och V riskerar att blockera varandra. Detsamma gäller för SD och L. Utspelen från Socialdemokraterna och Moderaterna handlar därför inte längre om löften, utan om ”målsättningar”. Och som förhandlingarna efter de två föregående valen (2014 och 2018) visar, har målsättningar väldigt lätt att försvinna. För alla partier.

– Arbetarpartiet (AP) anser att den politik som båda riksdagsblocken står för måste bekämpas. Det block som leds av Ulf (M) Kristersson bekämpas med valsedeln. Låt mig förtydliga: Rösta emot det block som leds av M+SD.
Det block som leds av Magdalena (S) Andersson bekämpas på arbetsplatser och i fackföreningar genom förberedelser för demonstrationer och strejk, mot den högerpolitik som S och C kommer att fortsätta att bedriva efter valet. Om detta block vinner.

– AP uppmanar dig alltså att rösta. Röstskolk eller blankröstning innebär att inte våga se verkligheten i ansiktet. Den som vågar se verkligheten i ansiktet förstår att det inte längre finns något riksdagsparti som, likt en snäll ombudsman på 1960-talet, kommer att ordna livet åt dig och åt alla andra. Den tiden är borta med vinden.

 

Avrundning
Det går 1461 dagar mellan valen. Idag räcker det inte med att vara aktiv endast under en av alla dessa dagar – valdagen. Idag måste du även engagera dig under (många) av de 1460 dagarna mellan valen.
Slutsats ett: Bekämpa den knegar-fientliga politik som det M+SD-ledda blocket står för genom att rösta emot detta alternativ i riksdagsvalet. Du väljer naturligtvis ett annat partis valsedel som instrument – röstskolka inte och blankrösta inte.
Slutsats två: Börja förbereda en strejk mot det S+C-ledda blockets knegarfientliga politik – redan dagen efter valet.
Det handlar om att bekämpa den politik som båda blocken står för – fast med olika medel (valsedeln samt genom andra protester).

Till sist: ”Rösta på Arbetarpartiet i valen till Umeå kommunfullmäktige och Regionen – oavsett vad du röstar på till riksdagen”.

 

// Tack för Din hjälp,
Jan  Lennart  Hägglund,
ordförande Arbetarpartiet (AP)

 

Jag måste skriva ett
sjätte inlägg om bristerna inom
ledningen för socialtjänsten i Umeå.
Men inte idag. Idag skriver jag om alla våra
medlemmar, och andra, som hjälpt oss
i konkurrensen i valet mot
de stora drakarna i
riksdagen.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.