Skandalen inom polisledningen stänker även på Sveriges ÖB! Har regeringen mod att rensa ut dessa toppar ”för landets säkerhet”

Det finns en politisk feghet i Sverige.
Fegheten kan förklaras, men måste
bekämpas.
Detta är vad Arbetarpartiet och vissa andra politiska läger gör.

____________________________

 

Den ”nationella säkerheten” har varit skälet till att locket lagts på i samband med olika skandaler som involverat toppar inom den svenska staten. Men den ”nationella säkerheten” måste också kunna användas för att avskeda toppchefer som förbrukat sitt förtroende och som på grund av sina relationer med varandra faktiskt utgör ett hot – mot just den nationella säkerheten. Skälet är att deras privata relationer till varandra har gjort dem sårbara för utpressning. Bland annat.

Kopplingen mellan skandalen inom polisledningen och Sveriges överbefälhavare (ÖB) Micael Bydén består av att Linda Staaf är ÖB:s (citat Expressen 21 september 2022) ”nya kärlek”.

Läs denna skrämmande historia i nedanstående länk.

https://www.expressen.se/nyheter/fortroendet-ar-forbrukat-sparka-polischeferna/

 

Jag kommer dels att bygga ut detta blogginlägg, dels skriva fler blogginlägg på samma tema.

Men jag vill redan ny ställa frågan: vågar regeringen avskeda detta, med varandra, så ”vänskapliga” gäng. För den ”nationella säkerhetens” skull? För tar regeringen detta begrepp (den nationella säkerheten) på allvar så har regeringen inget annat val än att avskeda detta gäng.Å ena sidan

Å andra sidan. För hur skulle det se ut i Nato-höjdarnas ögon om Sveriges toppchefer inom polisen samt överbefälhavare avskedades just nu? Eller i Erdogans ögon?

Risken finns att det kommer att framstå som om den eventuella vänskapskorruptionen sträcker sig in i riksdag och regering. En sak är säker: dessa chefer inom polisen samt ÖB har öppnat sig för utpressning. De borde bort. NU.

7 kommentarer

  1. brorson

    Att rikspolischefen har hanterat härvan med kärleksintrigerna och svartsjukan i den högsta polisledningen illa, råder det inget tvivel om. Men det är just det, som är problemet med normupplösningen inom det svenska samhället. När samma fenomen når de högsta nivåerna inom statsförvaltningen.

    Det är inte samma sak som när Kalle på lagret knullar runt bland den kvinnliga personalen och Linda i kassan inte tar betalt för de dyraste varorna, som han lägger upp på kassabandet. Det är så lätt hänt. Och det är också lätt hänt att hon brer på lite extra, när hon anförtror sig åt en väninna, att han blivit ”elak”, när hon velat göra slut, varigenom det hela kommit till butikschefens kännedom.

    Men butikschefen, som själv har plockat på sig varor utan att betala, och har skyllt svinnet på vanliga butikstjuvar, tystar ber hela historien. Ja, så kan det gå till i det vanliga arbetslivet. Men inte bland höga statliga ämbetsmän?

  2. brorson

    Visst stänker det även på ÖB, vars omdöme kan ifrågasättas. Hur god kontroll har han över sina känslor, när normlösheten breder ut sig inom den högre statsförvaltningen? Under de senaste månaderna har han uppmanat politikerna att inte komplicera Nato-förhandlingarna med förbud mot kärnvapen på svensk mark, liknande de förbud som Danmark och Norge har sedan dessa länders Nato-inträde. Ganska nyligen föreslog han att Sverige ska leda Nato:s krigsoperationer på Östersjön. ”Vi vet vad som finns på och under Östersjön”.

    Har de två nya ubåtar som förra regeringen lovat beställa levererats? Är de ens beställda? Eller har vi fortfarande bara fem? För mig förefaller det omdömeslöst att ta på sig ledarrollen för avancerade krigsoperationer med så dålig marin kapacitet. Men övermod imponerar kanske på den nya fästmön?

    Sedan USA (enligt ryska uppgifter) ändrat sin kärnvapenstrategi till att USA kan vara först med att använda kärnvapen, dock endast i förebyggande syfte, har Ryssland ändrat sin kärnvapenstrategi på samma sätt. Amerikanska kärnvapen på svensk mark, kan alltså göra Sverige till det första anfallsmålet för ryska kärnvapen i ett kommande tredje världskrig. Men förstås bara i förebyggande syfte.

    Detta börjar likna förspelet till andra världskriget, före Nolotov-Ribentrop-pakten, då engelska och franska generaler planerad att göra norra Sverige till det huvudsakliga slagfältet i det förväntade kriget mellan västmakterna och Sovjetunionen, i syfte att skona de tätbefolkade regionerna i Centraleuriopa. När andra världskriget väl var ett faktum var ”ett svenskt självmord”, den engelska generalstabens värsta mardröm, enligt en brittisk militärhistoriker. Självöverskattning kan ju vara detsamma som självmord.

  3. brorson

    – Det finns inget enkelt avslut på det här kriget vilket är oroväckande. Hur illa måste det gå för Ryssland innan man tar till något ännu värre som man faktiskt har hotat med, frågar sig Bydén. (Expressen / Omni idag) Bydén säger också att han delar Stoltenbergs uppfattning. Men har Stoltenberg rätt eller är han bara en krigshetsande USA-marionett? Att Sovjetunionen och numera Ryssland har resurser att invadera Sverige har jag vetat sedan min egen vpl-tjänst i det svenska Flygvapnen under 1960-talet. Ryssland är geografiskt ett mycket stort land med behov av snabba transporter av trupp och krigsmaterial över långa avstånd. Och kan naturligtvis göra det på lika långa avstånd i västlig riktning som i östlig riktning.

    Men varför skulle Ryssland göra det nu? Jag påstår att anfall mot Ryssland från Ukraina som Nato-medlem vore mycket farligare för Ryssland än ett anfall från Baltikum, och att det är vad kriget i Ukraina egentligen handlar om. Vilket både Stoltenberg och svenska Nato-anhängare undviker att tala om, för att få Putin att framstå som irrationell och oberäknelig. Det finns faktiskt två parter i det pågående kriget, som framställs som ett krig mellan det alltigenom onda och det alltigenom goda. Eller mellan orcher och alver, för att använda Zelinskyjs ord.,

    Och här i Sverige har fortfarande ingen åtalats för de över 13.000 onödiga dödsfallen, som kunnat undvikas med samma coronastrategi som Norge. och var en följd av FHM:s experiment med flockimmunitet. Så nog skyddar höga statstjänstemän varandra.

  4. brorson

    Jo, men det har ju ändå en viss anknytning till ämnet. Är ÖB en säkerhetsrisk, med den omvärldsbild som han verkar ha? Och frågan kvarstår om höga statstjänstemän skyddar varandra. Enligt Bydén själv har en särskild säkerhetskontroll gjorts med anledning av hans relation med Linda Staaf, men vad den visar, vill han inte avslöja. Och frågan vem som mördade Palme strax före hans planerade Moskva-resa, är fortfarande olöst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.