Se intervju: Biden säger att Sveriges lagar ska anpassas för NATO-klubben. Kan Kristersson dementera löfte till Erdogan om strypt yttrandefrihet?

”If you’re going to kick authority in the teeth,
you might as well use both feet”. Keith Richards

Försvara yttrande- och tryckfriheten

____________________

 

Uppdaterad 11 juli.

Kan Ulf Kristersson dementera det USA:s president säger i den intervju du kan se och höra i detta blogginlägg?

Det skulle vara extremt, även för att vara Sverige, att anpassa den yttrandefrihet som regleras i grundlagarna för att göra en halvdiktator som Erdogan till viljes – detta i syfte att krypa in i den USA-ledda militäralliansen NATO.

Krypa, just krypa, in i NATO.

Jag har under lång tid hävdat att ett svenskt medlemskap i NATO hotar de demokratiska fri- och rättigheterna. Skulle det vara sant, det som USA:s president Joe Biden säger, att statsministern (vem annars) har lovat honom att Sverige ska anpassa sin lagstiftning efter Erdogans önskemål utgör detta, i så fall, beviset på att ett NATO-medlemskap verkligen hotar de demokratiska fri- och rättigheterna. I Sverige.

OM Kristersson, under sina samtal med Joe Biden och Recep Erdogan, har lovat att strypa yttrandefriheten i Sverige i utbyte mot ett medlemskap i Nato är det helt ”naturligt” att USA:s president meddelar svenskarna detta! Varför skulle den valda riksdagen ha något med yttrandefriheten (som regleras i grundlagarna) att göra när USA:s president finns? Låt oss glömma att USA:s president sannolikt inte kommer att heta Joe Biden (vilket är väldigt illa även det) efter presidentvalet i USA nästa år. Efter detta  presidentval kan USA:s ledare återigen heta Donald Trump.

Trump, en trygg, pålitlig och för sin kärlek till demokratin så känd aktör kan säkert meddela Sveriges befolkning en hel del nytt. Lagändringar direkt från munnen på USA:s presidenter  – det nya normala i Sverige?

 

” … Fader förlåt dem ty de veta icke vad de göra…”

 

Det finns svek, förbannade svek och förräderier. Skulle det Joe Biden säger (i den intervju du kan se och höra här nedan) vara sant och svensk lag anpassas efter Erdogans önskemål för att landet skulle få medlemskap i NATO – då har ett oerhört övergrepp skett på demokratin! I så fall måste samhällseliterna – de politiska och mediala, det militär-industriella – räkna med ett allt djupare förakt.

En avgörande fråga lyder: Kan Ulf Kristersson dementera det som Joe Biden säger i denna intervju?

Se och hör vad Joe Biden sade:

https://www.expressen.se/tv/nyheter/joe-biden-sverige-gor-forandringar-i-lagen/

6 kommentarer

  1. brorson

    Under unionstiden bestämde Sverige den norska utrikespolitiken, vilket var den största bidragande orsaken till unionsupplösningen 2005. Nu har Norge äntligen fått sin hämnd, för nu bestäms den svenska utrikespolitiken av den norska USA-marionetten Jens Stoltenberg. Ska intressant att se vad som händer om Trump vinner nästa presidentval i USA. Skillnaden i levnadsår mellan Biden och Trump är inte så stor, men i jämförelse med Trump framstår Biden som en senil gubbe, som har förläst sig på Vilda Västern-skildringar, den ensamme revolver-desperadon som alltid vinner, och har förträngt den nutida verkligheten.

    Biden försöker gå till historien som krigarpresidenten, som vann tredje världskriget, men inte som den som startade kriget. Men hade han inte ett finger med i krigsutbrottet? Hur länge ska för resten vi svenskar matas med lögnen om en ”fullskalig” invasion den 24 februari 2022? Det, som hände då, var den lilla gnistan som startade en prairiebrand, som fortfarande inte är fullt utvecklad. Men vi får väl se.

    Svenska politiker har nu gjort Sverige till ett legitimt vedergällningsmål för Ryssland. Jag skriver inte anfallsmål eftersom det kan föra tanken till ett erövringskrig mot Sverige, vilket Ryssland inte torde ha tillräckligt med militära resurser för i dagsläget, när stora resurser behövs i Ukraina. Vad kommer, till exempel, bli Rysslands svar på Bidens klusterbomber, vars användning i krig han har kämpat för under 40 år, enligt en amerikansk nyhetskanal?

    Säga vad man vill om Trump, men nog var han mer skrupelfri affärsman än hänsynslös krigare. Förvisso stödd av vapenlobbyn, men den vapenlobby som säljer vapen till amerikanska privatpersoner, som skjuter ihjäl varandra. Vilken vapenlobby står bakom Biden? Jo, den vapenlobby som behöver ett världskrig, men i andra världsdelar än Nordamerika.

  2. brorson

    Senile Biden har lagt sig platt för Erdogan och lovat denne allting han vill ha, Men det kostar inte USA en enda dollar, utan det är EU och särskilt Sverige som får betala. Enligt Morgan Johansson, S. har Sverige inte ens gått med på att stoppa koranbränningarna eller inskränka yttrandefriheten. Det var alltså bara svepskäl, Johansson kräver nu att gängledaren och mordanstiftaren Kurdiska räve lämnas ut till Sverige. Naturligtvis ska han dömas för brotten i Sverige, men ska ha verkligen belönas (formellt straffas) med att hålla hov i svenska fängelser? Jag tycker att den svenska domstolen ska åka ner till Turkiet och låna en domstolsbyggnad där. Och döma räven där till livstids fängelse och hyra plats i ett turkiskt fängelse.

    Biden verkar också ha gått med på att göra det lättare för turkar att få visum till EU. Men inte till USA?! Vilket kommer att underlätta för sådana som Kurdiska räven att styra kriminella nätverk i Sverige och andra EU-länder. För att inte tala om utökade möjligheter för den turkiska presidenten att styra Sverige och andra EU-stater genom invandrare från Turkiet, vilka enligt turkisk lag inte har rätt att avsäga sig sina turkiska medborgarskap.

  3. brorson

    Det blev tyvärr en felskrivning (2005 i stället för 1905) i min första kommentar. Det var alltså det från båda sidor väl förberedda kriget mellan Sverige och Norge 1905, som slutade innan det började, I fredsavtalet i Karlstad samma år stadgades att de norska gränsfästningarna mot Sverige skulle rivas, vilket ännu inte har skett .Åtminstone inte den som ligger mellan Trondheim och Storlien, vilken jag besökte under 1970-talet. Det var nog tur för både Norge och Sverige att den inte revs,. eftersom norska motståndsmän, som förskansat sig där, höll ut i flera veckor mot anfallande tyskar under andra världskriget

    .Freden i Karlstad var nog Svenska Freds- och skiljedomsföreningen största, men inte enda seger, Konflikten om undervattensskären Grisbådarna utanför Bohuslän 1908 avgjordes genom skiljedeom i stället för krig och likaså Ålandsfrågan 1918 eller 1919, sedan- om jag minns rätt – svenska soldater redan hade landstigit för att kasta ut de finska soldaterna från den historiskt sett svenska ögruppen, Skiljedomen blev ett långtgående åländskt självstyre inom Finland, Vilket kanske hade varit en lämplig modell för de ryskkontrollerade områdena i östra Ukraina? Men det ligger väl inte krigshetsaren Jens Stoltenberg i smaken, som inte verkar ha läst på sin norska ordentligt…

    Men om han har gjort det, tycker han kanske att det är bra att de gamla gränsfästningarna mot Sverige finns kvar, sedan han lurat svenska politiker att göra Sverige till en legitim anfallsväg för ett eventuellt rysk angrepp mot centrala och södra delarna av Norge? Men. som jag skrev i min första kommentar,. tror jag inte på ett fullskaligt ryskt anfall mot Sverige, snarare att det kan bli begränsade vedergällningsaktioner mot känsliga svenska mål, om det skulle gå illa för Ryssland i andra delar v Europa. Som jämförelse: När det gick dåligt för USA i Vietnam, angrep USA grannländerna Laos och Kambodja.

    Läste idag på nätet att USA-marionetten i Kiev, Zelenskij, rasar mot Nato med anledning av Vägem in i Nato för Sverige. Eftersom det inte tycks ske hand i hand med Ukraina befarar han en kommande uppgörelse mellan Nato och Ryssland. Ja, om vi svenskar och världen i övrigt, ska få ut något positivt av Sveriges Nato-medlemskap, så skulle det vara att verka för fredliga lösningar inom Nato. Men det är kanske att hoppas på för mycket? Men hur som helst bör vi svenskar,. och inte minst våra svenska politiker, läsa på vår svenska historia och lära av den. Men den svenska regeringen kommer kanske att återuppta krigarkungen Karl de tofftens försök att vända Turkiet mot Ryssland?

    Vem vet? Turkiet och Ryssland har mostridia intressen i både Kaukasus och Syrien.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Svar på brorsons kommentar 11/7-2023
      Det dåvarande socialdemokratiska ungdomsförbundet, i Sverige, spelade en mycket viktig – om inte avgörande – roll för att Norge blev ett fritt från Sverige i början av 1900-talet. Detta ungdomsförbund har inget med dagens SSU att göra, vill jag understryka.

      • brorson

        Det tvivlar jag inte på. Den svenska arbetarrörelsen stödde den norska arbetarrörelsen, Vill minnas att det också förekom hot om strejk i den svenska vapenindustrin. Den svenska statsledningen hade räknat med stöd från den norska högern, men det stödet uteblev p.g.a norska handelsintressen. Jag ville lyfta den ideologiska inspirationen med konfliktlösning genom skiljedom i stället för krig,

        • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

          Svar på brorsons kommentar 11/7-2023
          Det är bra. Det som nu dominerar är militaristiska, och ”hämndgiriga”, tongångar. Gårdagens Ledare i DN löd: ”Äntligen tar Sverige klivet in i väst”. Vidare i samma ledare av Erik Helmerson: ”Sverige har till slut även formellt tagit klivet in i den västliga gemenskapen. Detta efter att ha varit ”neutralt” inför Hitlers folkmordskrig, efter att ha stått ”alliansfritt” som en ”tredje väg” mellan västvärldens demokratier och Sovjetkommunismens massmordsideologi”.
          Det var en Samlingsregering som höll Sverige utanför Andra världskriget. Landet gjorde för stora eftergifter för Nazityskland. Men inom stora delar av arbetarrörelsen var antinazismen stark. Det var inom samhällets övre skikt (höjdare inom militären, polisen, jurist- och läkarkårerna) som nazisympatierna var starka. Tongångarna från Erik Helmerson är sådana att man får intrycket att Sverige borde ha gått i krig både mot Hitlers Tyskland och Stalins Sovjet.
          Jag kommer åter att resa den av NATO-anhängare som Erik Helmerson hatade parollen ”för en Tredje väg”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.