Jag publicerar några kommentarer till mitt senaste blogginlägg – som kompensation för lång väntetid. Jag har varit bortrest under två veckor

”If you’re going to kick authority in the teeth,
you might as well use both feet”. Keith Richards

Försvara yttrande- och tryckfriheten

____________________

 

Jag tackar för dessa, och andra, kommentarer.

Några ord från mig
* Eftersom kommentarerna blir mer offentliga då jag lägger ut dem som ett eget blogginlägg har jag tagit bort namnen och signaturerna – samt även de ursprungliga kommentarerna som ju innehåller just namn och signaturer,
* Jag håller inte med om vissa åsikter som jag ger spridning åt på detta sätt. Jag anser exempelvis inte att utställningen ”Ecce Homo” utgjorde hets mot folkgruppen svenska kristna.

Jag är tacksam för alla kommentarer till mina blogginlägg. Och jag vill uppmuntra fler att kommentera det som jag skriver. Därför publicerar jag dessa kommentarer – med datum. Dels som ett bevis på min uppskattning. Dels som en sorts kompensation för att ni fick vänta så länge på publicering.

Jag, och kvinnan jag är gift med, har varit utomlands. Därav dröjsmålet. Vi har besökt den exotiska och extremt patriotiska Republiken Jämtland. Där har fler den jämtländska flaggan vajande än den svenska. Efter två övernattningar flydde vi till ett annat, också mycket patriotiskt, land vid namn Norge. Även i Monarkin Norge fanns det fler norska flaggor än svenska. Den svenska flaggan verkar ligga illa till runt om i världen.

Nåväl, håll till godo kära läsare:

 

21 juli
Tack för insatta och klargörande texter!
Uppskattar även kommentaren ang Holmlund. Har undrat lite över hans återkommande inlägg om koranen och att vi har religionsfrihet i Sverige. Har inte fått kläm på varför han upprepar detta så frekvent när ingen ifrågasätter just detta. Men han drivs som det verkar av en stark önskan om Natomedlemskap och då gäller det nu att vara till lags. Även gentemot lättkränkta representanter för systematiskt översitteri.

 

22 juli
I förra veckan försökte jag polisanmäla Momika för förargelseväckande beteende, men polisen vägrade ta emot min anmälan, efter en lång konsultation med någon överordnad, med motivering att brottet redan var anält, men som överträdelse av eldningsförbud .Inför gårdagens allmänna sammankomst hade4 polisen, enligt egen utsago, haft en bra diskussion” med Momika- Vad menas med det? Hade polisen givit Momika vägledning i den juridiska snårskogen om att bränna Koranen utan att riskera straffrättsliga konsekvenser? I så fall var det tjänstefel av polisen.

Under gårdagen försökte jag förgäves komma fram till polisen,. men det var upptaget hela dagen, för att göra en ny anmälan mot Momika för förargelseväckande beteende, denna gång för att hs skändat svenska flaggan., Han hade nämligen stampat på boken framför en svensk flagga i knähöjd. Dessa huliganfasoner är ingenting som stöds av något som den flaggan symboliserar. nämligen svenska folket och svenska staten- Dessutom verkar syftet ha varit att att svenskar, som vistas i muslimska länder ska drabbas av hämnd från extrema islamister. Momika är en fiende till svenska folket, och bör utvisas. Men bör själv få bestämma vart han ska åka.

 

22 juli Svar till Messerschmitt.
Det är alltså vad Momika själv påstår. Är du miljöpartist? De brukar ju springa till media med snyfthistorier om personer, som fätt avslag på sina ansökningar. Eller är du flyktingadvokat? I så fall bör du lämna in bevisen för politisk verksamhet i hemlandet och begära omprövning. Dessutom är du att gratulera till att ha fått en troligen mycket inkomsbringande person som klient, Om omika har tänkt kandidera till riksdagen för SD, får han först se till att bli svensk medborgare och dessutom bli nominerad av det partiet. Hans eventuella partimedlemskap bevisar ingenting, eftersom öppet medlemskap är ett villkor för skattebefrielse för ideella föreningar.

 

22 juli som svar till Jan Hägglund
Det har visserligen inte prövats i domstol om koranbränning är hets mot folkgrupp, men åkagare har bedömt att den lagen inte är tillämplig, angagligen för att 1,8 miljarder muslimer imte kan anses vara en folkgrupp i lagens mening. Mpmika kommer troligen att dömas för överträdelse av eldningsförbude, men det har ju inte hindrat honom från att skända skriften på annat sätt. Har någon sett ihonom elda under den senaste maifestationen ellert har han gjort det på tillåten plats och utan offentlghet?

 

22 juli Romerska sekulära? 
Muslimer betraktas inte som folkgrupp enligt svensk lag.
Vilket dock irakier och svenskar gör. Religiösa irakier och religiösa svenskar innefattas således i ”folkgrupper”?
Detta innebär att Ecce Homo i Sverige, var hets mot folkgruppen svenska kristna (till att börja med).
Att manifestera mot islam och skända koranen utanför Iraks ambassad i Stockholm, är sannolikt hets mot Iraks medborgare som är muslimer.
Om syftet med koranbränningar, flaggbränningar och liknande vore i opinionsbildande syfte för att mjuka upp uråldriga till synes orubbliga religiösa seder och kultur, då är det ju dömt att misslyckas. Speciellt då aktionen triggar maktutövare i diktaturer som Irak och Turkiet, att flytta fram sina positioner.
Yttrandefriheten kan som det visat sig kidnappas i kampanjer mot Sverige, direkt eller indirekt. Det är bara att gilla läget nu.

Vänsterliberaler sägs hylla frihet TILL något, vilket likväl skulle kunna vara att stampa på och bränna symboler, och måla karikatyrer som exponeras i kyrkor (som att hylla motsatsen). Hyllandet pågår till dess någon ryter ifrån rejält som nu skett, då backar de. Av rädsla. Inte av ändrad övertygelse.
Jag vet inte om Ecce Homo, blev någon personlig framgångssaga. Exponeringen visade att religion trots allt inte är en privatsak. Nyckeln är att reagera på provokationer utan att agera med våld. Dit är det en lång uppförsbacke med politisk förveckling.

 

23 juli
Mycket bra ditt avslöjande om extremisten Muqtada al-Sadr, vars förehavanden jag inte känt till förut. Men det förklarar en hel del. I länder med stark religiös tro hos befolkningen, maskerar politiska demagoger – oavsett om de är troende eller ej – sina politiska budskap som kamp för Gud. Det är billihy inga dyra vallöften, som måste uppfyllas. Ytterst osannolikt att Momika kommer från en kristen minoritet i Irak. Enligt andra uppgifter har han varit en fanatisk anhängare till al-Sadr, Hans provokationer mot världens muslimer har en tydlig udd mot kristendomen, när han stampar på muslimernas heliga skrift framför en svensk flagga, med gult kors mot himmelsblö bakgrund, vilken han själv har tagit dit. Han tror kanske att han ska bli förlåten av Allah för den goda sakens skull? Han hoppas kanske på belöning från svenska staten i form av verkställighetshinder för utvisning till hemlandet?Bland vanligt folk i flera länder i Afrika, Asien och Latinamerika och särskilt i Mellanöstern, torde ilskan mot USA och Nato vara stor, p.g.a. alla illdåd, som USA gjort sig skyldigt till med stöd av Nato. Och som formellt fortfarande icke medlem i alliansen, torde Sverige för tillfället vara Nato:s svagaste länk, som man kan slå mot. Svenska politiker till höger och vänster har genom sitt försök att fösa in Sverige i Nato bakom ryggen på svenska folket, utan vara sig folkomröstning eller annan demokratisk process, dragit in Sverige i andra länders interna konflikter. Ett resultat är att varje skärpning av svens lag eller rättspraxis, hur nödvändig den än må vara, kommer att hälsas som en seger av de utländska extremister, som kommer att sporras att kräva mer. Det rätta nu är att pausa eller helt avbryta försöken att gå med i Nato tills Sveriges interna problem är lösta. För att eventuellt återupptas efter en folkomröstning, sedan alla konsekvenser av medlemsskapet har redovisats. Under tiden måste det svenska försvaret återgå till att vara ett rent invasionsförsvar,

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Anders Ljungberg

    Är du medveten om att det finns före detta extremister som har ändrat uppfattning och lämnat islam

    Och minstone finns det de som påstår att de har varit islamiska extremister Eller terrorister och att dom idag till exempel är kristna

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Svar på kommentar från Anders Ljungberg 11/8-2023
      Hej, ursäkta att mitt svar har dröjt.
      Ja. Jag är medveten om att islamistiska extremister har ändrat sig. Det gäller ju också andra typer av extremister. Det är viktigt för mig att betona att det både finns muslimer och islamister. Ur kretsen av islamister finns det de som ”radikaliseras” och tar steget över till våldsbejakande islamism, och som sedan tar ytterligare ett steg till aktiv terrorism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.