Tre stora steg framåt

Det går att förändra bara man hjälps åt och tar det lite taktiskt.

Tur att mina öron sitter i vägen, annars hade mitt leende sträckt sig runt hela huvudet och kanske överdelen då trillat av !

http://www.dn.se/ledare/kolumner/brusa-hogre-lilla-a/

En kommentar

  1. Östen Stenlund

    Ja, det är bra. Vad som gör mig fundersam är att nu då man bygger om Ransardammen inte anlägger en vandringstrappa för fisken upp till sjön. Vid presentationen av bygget för något år sedan ifrågasatte jag om det inte vore lämpligt att Vattenfall ordnade vandringsmöjligheter för fisken. Svaret var att det inte funnits tidigare och därmed en ickefråga. Vad DN skriver nu verkar vara andra bullar, kanske det inte är försent ännu. Nu är det så att vandringsfisken går upp mot dammen men kommer sig inte längre, vilket gör i princip att det är bara stå och håva in fångsten.
    Massorna från den gamla dammen skall man göra en ”berg knalle” av och täcka över med torv på södra sidan dammen. Mitt förslag till en tjänsteman från Länstyrelsen att använda massorna och bättra på vägen som redan finns längs sjön upp till Gielas till gagn för ortsbefolkningen, fick jag svaret: det skulle se ut det, på ett natura 2000 område. Var finns logiken? Östen Stenlund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.