Ett besparingstips:

När förtroendemannautredningen ska ta ställning till hur kommunens fullmäktige ska hjälpa till med besparingarna, jobbar sossarna frenetiskt med räknedosan, för att försöka hitta en mandatsammansättning som påverkar marginalerna så att utjämningsmandaten inte ska kunna hamna på fel sida och att mandatfördelningens divisioner ska ge maximal utdelning åt just deras maktställning.

 

Men jag har ett betydligt enklare förslag:

Då vi seriemässigt uppfattat att det bara är Åke Nilsson och Viveka Abramsson som har givits rätten att få gå upp i talarstolen och representera majoriteten, så vore det väl mest besparande att de övriga lämnar generalfullmakter till de två utvalda och själva avstår från att närvara.

Då sparas ju väsentligt mera in på arvoderingarna och fullmäktige går ju inte miste om något som likväl aldrig blir sagt !

Sedan blir det ju även enklare för fullmäktigeordföranden som ju helt och hållet kan ägna sig åt ordföranderollen utan att behöva ajournera för att ge direktiv till sin doakör.

2 kommentarer

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Kenneth Hellberg !
      Javisst ska vi se till att få ett bättre och friskare politiskt klimat.
      Snö och tjäle måste tinas upp och rinna bort för att blommor ska kunna blomma.
      Fullmäktigeledamöter som inte har en egen uppfattning och inte vågar framföra något annat än JA eller NEJ på kommando, gör ingen som helst nytta för arvoderingarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.