Värst rasism bland invandrade muslimer ?

Studien ”Antisemitiska attityder och föreställningar i Sverige”, utgiven 2006, byggde på enkätsvar från knappt 3 000 personer i åldrarna 16–75. Där fann man att 39 procent av dem som betecknar sig som muslimer hyste ”en systematisk antisemitisk inställning”, jämfört med 5 procent totalt i populationen. Studien erbjöd också en förklaring: ”påverkan från den politiska kultur som präglar stora delar av arabvärlden och vissa andra islamiska länder. Detta är en politisk kultur i vilken antisemitismen i betydande grad är legitim och sedan decennier öppet har propagerats av i vissa fall regimer och i åtskilliga fall ledande medier och inflytelserika religiösa ledare och grupperingar.”

 

Citatet är ett utdrag ur artikeln HAKKORSET OCH HALVMÅNEN av Per Gudmundson i SvD.

Att invandrade drar med sig konflikter de flytt ifrån är begripligt, men inget vi ska acceptera.

Väljer man att försöka starta ett nytt liv här, ska vi kunna kräva att man samtidigt nollställer gammalt groll och vendettor.

Vi vill inte ha ett mellanöstern i miniatyr här i Sverige.

2 kommentarer

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Maria !

      De länkar du skickat åskådliggör rätt påtagligt problem som importerats tillsammans med fanatiska extremister.
      Trots min bakgrund i ett militärt elitförband, har jag liten eller ingen fördragsamhet med nationalism. Nationalism är alltid inskränkande och fördummande och jag hyllar den fria tanken, varför jag har samma dubier gentemot religiös fanatism eller vilken extremism som helst för den delen.
      Men att klä ut sig i slöja som solidaritetsmarkering är en fjantigt imbicill handling, som inte ändrar något i grunden och jag förbehåller mig rätten att kritiskt ifrågasätta allt som inte stämmer med min värdegrund och etiska norm.
      Jag vill se ett radikalt annat sätt att hantera de som saknar respekt för vår livsföring och sätter sig över våra lagar och normer.
      Jag anser att SÄPO ska samverka med nationella insatsstyrken för att sätta stopp för könsstympningar, hedersvåld, barngiftermål, tvingande klädselkrav, begränsning av mänskliga rättigheter enligt FN-deklarationen, rekryteringa av jihadkrigare, hatkulturer och nedtryckande attityder mot flickor som vill studera (Boko Haram o.likn) Insatsstyrkan är ju inte direkt överansträngd med andra hot mot rikets säkerhet och skulle utgöra en tydlig markering av hur allvarligt vi ser på denna form av organiserad kriminalitet. Återkallande av uppehållstillstånd och utvisning ska vara en naturlig följd av brott som renderar fängelsestraff.
      Tar vi inte tag i detta nu, kommer vi att få en kulturell cancersvulst som slår rot i vårt parlamentariska system, då vi snart har en million muslimska väljare, varav ännu så länge bara en bråkdel kräver att vi inför sharialagar i vårt land.

      Dumhet är det enda som är totalt gränslöst menade Einstein.
      Kristdemokraterna är ett sekulärt parti vilket många verkar ha väldigt svårt att fatta och som lokal KD-politiker förordar jag inte att vända andra kinden till.
      Snarare att varmt välkomna och skydda allt ömtåligt, men samtidigt agera resolut och obevekligt mot alla former av förtryck.
      Till förtryckare räknar jag alla som anser sig ha rätt att bestämma över hur andra människor ska leva sina liv.
      I det avseendet är jag väldigt buddistisk i min livssyn.
      Intelligens är inte bara sexigt, det är ett ideal och den enda sanna grunden för utveckling. Vi behöver samla alla fritt tänkande i en kraftfull gemenskap, för att stoppa enfaldets konfliktsmitta som vi ser ta fäste i vårt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.