Palm fortsätter med sina barnsligheter i riksdagen

Veronica Palm visar återigen sin brist på balans och omdöme, när hon belastar polismyndigheten med en anmälan mot Björn Söder för vad denne ska ha skrivit på ett av de sociala medier som står till buds. Han ska ha skrivit att ”-Fredens religion har nu visat sitt rätta ansikte !” vilket förefaller vara en parafrasering av den i Vilhelmina världsberömde socialdemokratiske före detta riksdagsmannen Karl Gustav Abramsson´s favoritstämpling av alla som har avvikande syn på livet och verkligheten. Han har ju visat sig ha den främsta förmåga att avgöra vilket ansikte som hör till var och en person i hans omgivning, eller tror sig åtminstone ha den förmågan.

Att hans partikamrat då visar sig så hyperkänslig att hon anser ovan citat utgöra tillräcklig grund för att påkalla rättvårdande myndighet, ter sig mer än löjligt i mina ögon. Men det skulle ju inte förvåna om hon även inom rättssytemet, har någon kontaktperson med samma överdrivna allergi mot allt som pekar i annan riktning, än den gängse uttolkningen av att koranens tal om Jihad och behovet av att straffa alla ”otrogna hundar” som inte delar övertygelsen om den ende sanna guden, bara är kärleksuttryck riktade mot alla medmänniskor ?

Hur som helst tycker jag att det är ett dumt och onödigt uttryck av Söder att inkludera hela religionen i skuldbeläggningen, men väldigt barnsligt och döfött att göra en polisanmälan av saken. Rent juridiskt har ju inte Söder pekat ut vilken religion han avser. Precis som Abramsson brukar göra, har ju Söder valt att uttrycka sig så luddigt odefinierat att det inte heller går att avgöra vilken juridisk grupp som avses. Nog tror jag polisen och åklagarväsendet har viktigare uppgifter att lösa, än att agera som politiska verktyg åt Veronica Palm (S) ?

Barnsligheter och hysteri !

2 kommentarer

  1. €dor

    Veronica Palm börjar och bli en belastning med sina ageranden. Löfven visste nog vad han gjorde när han inte tog med henne i regeringen. Hon lever kvar i tiden när arbetarrörelsen var progressiva vilket kanske var nödvändigt då. Idag är problemen av annat art, men kanske inte att förringa ändå sett ur min synvinkel. Men nog tycker tycker jag vi kan lägga de här gamla figurerna lite åt sidan idag, August Palm, Gunnar Sträng o s v. De gjorde säkert bra ifrån sig under den tid som var, men allt var inte bra. Då skulle det överträffa Gud, ofelbar och som många dyrkar. Så kan vi inte se på personer som funnits i tiden att vi skulle avguda dem. Bara några korta rader som kanske inte är helt rätt. Men jag gjorde bara ett försök till en förklaring.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Edor !
      Livet och tillvaron blir hela tiden alltmer komplicerad.
      Då måste även förklaringsmodellerna utvecklas i samma takt.
      Jag delar din syn på saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.