Den falska mediabilden sprack med ett plopp !

Den svenska radikalismen har sina rötter i vänsterflygeln, vare sig det handlar om medlöpare och försvarare av de kinesiska eller ryska diktaturernas övergrepp på alla upptänkbara mänskliga fri- och rättigheter, eller försök att försvara olika terrordåd från religiös fundamentalism från mellanöstern och nordafrika.

Beträffande det sista har hela tiden resnemangen byggt på analysen att förövarna kommit från fattiga alienerade hem och miljöer och att hatet som vi inte förstår, till största delen härstammar ur vår egen oförmåga att se och avhjälpa det lidande som skapat de monstruösa beteendemönstren.

På med tagelskjortorna, alla ni som bara arbetar och betalar skatten som föder missfostren !

En bland mediafolk allmängiltig utgångspunkt för allehandareportage och den förklaringsmodell som krävt minst egen analysförmåga att anamma.

För vänsterradikalerna har ju oftast inte själva i någon väsentlig utsträckning bidragit till att bygga upp den ekonomi som skapat grogrunden för hatet och hämndbegäret, så analytikerna med ”hjärtat till vänster” anser sig kunna klara kontrollen bara genom att de bidragit med att utse vilke de skyldiga äro – vi andra.

Men nu rasar hela argumentationen som ett korthus i höststormen, då det visar sig att de terrorister som utfört de mest bestialiska dåden kommer från respektive nations överklass och fått maten serverad på bordet av allt annat än fattiga föräldrar !

Det är i de ”finare” familjerna som missfostren tar sin form och utvecklas till hämdmaskiner, utan något att egentligen anklaga offren för, annat än påhittade orsaken som profetens kränkning.

Så nu tystnade plötsligt de flesta av de som tidigare ansett sig sitta inne med förklaringarna till varför extremisterna till synes blev stormtokiga och angripit de samhällen, som givit dem fritt uppehälle och en fristad som flyktingar.

Men känner jag vänsterfolket rätt, så kommer snart nog en ny uttolkning som utmynnar i en annan tagelskjorta för oss alla som bara vill leva ifred och konstruktivt bygga vidare på en tillvaro baserad på demokratisk grund.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.