Kuturmaffians hycklande kring islamska bestialiteter.

Samma moralens väktare som avkrävde katolska kyrkan genomgripande straffåtgärder, nu plötsligt går ut som Islams försvarare och kallar det ”fredens religion” , samtidigt som vi dagligen får rapporter om de mest bestialiska övergrepp på oskyldiga människor i Islams namn ?

Minns ni när ett antal präster inom katolska kyrkan ertappades ha ägnat sig åt pedofili ?

Eller när ett antal munkar i ett kloster i mellaneuropa avslöjades ha utnyttjat unga flickor från bygden som sexuella tjänare ?

I båda fallen riktade flera stater och i synnerhet svenska kulturskribenter krav mot katolska kyrkan i allmänhet och dess ledning att rensa upp i sin organisation och förebygga att något liknande kunde hända igen !

Jag har inget att erinra mot det kravet, då jag anser att man har ett övergripande moraliskt ansvar som ledare för en ideologisk, politisk eller religiös organisation, över vad densamma organisationens medlemmar företar sig.

Om en medlem i ett politiskt parti begår ett grovt brott, kan inte ledningen för partiet bara blunda och säga att ansvaret för brottet ligger helt på den enskilde brottslingen och att partiets ledning inte behöver bry sig eller vidta några åtgärder.

Men det är vad jag upplever händer inom Islam, när fanatiskt drillade mördare går fram som liemän bland de som inte delar deras åskådning.

Talibaner, Al Qaida, Boko Haram och liknande aktionsgrupper representerar det sämsta barbariet man kan begå mot en medmänniska, men då heter det att man inte kan klandra ledarna för den religiösa rörelsen för vad ”några tokstollar företar sig” ?!? Vad är det som gör att samma moralens väktare som avkrävde katolska kyrkan genomgripande straffåtgärder, nu plötsligt går ut som Islams försvarare och kallar det ”fredens religion” , samtidigt som vi dagligen får rapporter om de mest bestialiska övergrepp på oskyldiga människor i Islams namn ?

 

12 kommentarer

  1. €dor

    En bra rubrik med ordet i början som säger det mesta. Verklighetsfrämmande människor som aldrig satt sin fot på an arbetsplats och då menar jag produktion. Kalla det gärna arbetets söner, men det tycker du väl låter illa, men jag har inget bättre beskrivande ord för de som sett till att vi har denna elit. Tror inte det var tänkt så.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommenatr Edor !
      Jag har länge undrat över att de som kallar sig ”arbetets söner” ofta har en bakgrund som kulturarbetare.
      Själv har jag fått domen av läkare att min rygg är ”totalt utsliten”, men har aldrig klassat in bland arbetargruppen.
      Jag har ju gubevars nästan alltid varit egen företagare och därmed tillhör jag samhällets lägsta underklass, sämre än tiggarna.

      • €dor

        I förrgår åkte jag taxi förbi Konsum då satt det en tiggare där. Jag tittade inte så noga, det var bara ett enda ihopkurat bylte. Det var väl aldrig du?

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Ha, ha !
          Du anar inte så nära du är nu !
          En dag såg jag att en av tiggarna hade rationaliserat sitt värv.
          Det stod bara en ryggsäck och en skylt som talade om att vederbörande var familjeförsörjare för 2 barn och så en liten mugg att lägga pengarna i.
          Personen själv hade nog hittat något mer produktivt än att sitta på ändan bredvid burken och insamlingen syntes ju sköta sig själv, vilket ju friställde ”arbetskraften” för parallella insatser på annat håll.
          Min tanke var att om jag satte ut ett femtiotal sådana skyltar och insamlingsburkar på morgonen, så kunde jag hugga timmer under dagen och sedan på kvällen åka runt och bättra på inkomsten från skogen.
          Man ska inte tro att man är ensam om att fundera ut smarta lösningar och kreativa människor finns överallt, bara man släpper fram dem.

          • €dor

            Jag trodde du var en välbärgad man, men då måste jag ändra uppfattning. Du kan alltid höra av dig om vill låna några kroner till en matbit eller ett fika nere på plass´n. Inte ska du behöva tigga och förnedra dig för hela socknen.

            I förbifarten såg jag i ett tidigare inlägg du saknade en kopiator. Vet du, du får både laserskrivare och kopiator för mindre än tusen spänn. Det går också ta på avbetalning, räntefritt på några månader. Kör till Göran!

          • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

            Idag drog jag upp 10 sikar från näten jag har ute unde risen.
            Potatis finns i källaren.
            Skoteroverall fick jag av Göran Lengqvist och Nina, när de flyttade till Skåne.
            Nya stövlar fick av min sambo i julklapp.
            Den enda jag saknar nu är pengar till pappmuggar som jag sedan kan ställa ut utanför alla butikerna och så till kulturen så att jag till slut kan sälla min till deras grupp ”Arbetets söner”..

  2. €dor

    Om det är som du säger du har risig ekonomi och svårt få det gå ihop, gör en resa till Syrien och ge dig ihop med IS-krigarna. När du lessnat och kommer hem igen fixar de jobb åt dig. Det tänker man göra i Örebro. Jag föreslog stipendium och det var nästan mitt i prick.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Ja man slutar aldrig förvåna sig över hur gott det är med medlöpare i vårt mellanmjölksland !
      Det som förvånade mig mest var dock att de inte kommit på den gamla idén att ordna en betald seglats till karibien för dem också ?
      Allt i syfte att hjälpa dem komma ur sina uppskakande trauman som fläckar deras hjältegloria !
      Man blir ju spyfärdig för mindre.

      Jag tror snart att jag flyttar till Bulgarien istället. Där lär ju finnas ett jättetrevligt bostadsområde som kallats ”Paradise Hotel”.

      • €dor

        Man tror inte det är sant. Lite initiativförmåga måste man väl ha? Jag menar man verkar acceptera situationen, i annat fall skulle man väl försöka höja sig lite. Städa upp och göra det trevligare för sig. Hur skulle det sett ut om våra förfäder som ibland knappt hade mat för dagen trots det kämpade efter en bättre tillvaro. Jag tror det måste försöka lösa problemen själva, om de är intresserade, en del av dem i vilket fall.

  3. €dor

    Bloggaren X i Saudiarabien döms till 50 piskrapp varje fredag i 20 veckor plus fängelse i 3 år för att ha smädat profeten. Domen skulle visst försöka överklagas. Islam är Islam, så länge du finner dig i deras tolkningar genom att inte på minsta vis gör en minsta avvikelse i deras förtryckarreligion, följer du villigt med är det kärlekens religion, i annat fall raka motsatsen. Människor måste vara blinda om de tror något annat. Vilka straff skulle vi få om Islam tillämpades? Jag tror dödsstraff.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Ja du och jag vore redan borträknade ur räkenskaperna om vi hade Islamska lagar här och nu.
      Man stenar ihjäl kvinnor som blivit utsatta för väldtäkt, genom att man skuldbelägger offret istället för förövaren.
      Jag funderar även hur utbildade svenska debattörer tänker, när man som Mona Sahlin jämför och drar paraleller mellan Breivik och de religiösa terroristerna?
      Breivik, Lasermannen och Jackie Arklöv har visserligen mördat utan betänkligheter, men jag har inte uppfattat att de motiverat det med en religion som understödjer och bejakar dåden.
      Att koranen som deras uttolkade trosdeklaration frånskriver alla som inte delar deras världsåskådning alla rimlig mänskliga rättigheter och legitimerar dem som offer och föreskriver Jihad-krigaren en särställning i livet efter detta, måste rimligtvis ifrågasättas.
      På många sätt är det inte helt olikt den lära som spreds under tokvänsterns dyrkande av Mao´s lilla röda, där revolutionen ansågs få kosta många oskyldigas liv. Saken var viktigare än individen.

      Själv delar jag den Kristdemokratiska sysnen att inget system i världen är viktigare än den enskilda människan.
      System skapas alltid av människor och inget system är fullkomligt, då människan i sig alltid är ofullkomlig.
      Därför måste ofullkomligheten alltid beaktas när man skapar ett regelsystem, men den islamska läran utgår från att om man bara är blint troende muslim, så berättigar detta till att sätta sig över andra medmänniskor och avgöra deras öden.

      Det går inte heller att förklara våldsdåden i religionens namn med etnisk alienation och analfabetism, i alla de fall när 3:dje generationens inflyttade ansluter sig till den fanatiska rörelsens extrema uttolkning ?
      Personer som fötts, vuxit upp och utbildats i Frankrike eller annorstädes och likväl ser innevånarna i sitt eget nya hemland som fiender ! Skulden för detta måste sökas hos de religiösa ledarna och kanske även i den konstitution av trossatserna som beskrivs i deras heliga skrifter. Åtminstone om man ska göra ett försök till logisk analys ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.