Margot Wallström har modet att säga som det är

Sverige har genom senaste århundradet visat att den gamlaa rakryggade och direkta utrikespolitiken succesivt bytts ut mot undfallen underdånighet, där en lång rad moraliskt tveksamma hänsyn tillåts inkräkta på den offenliga sanningen.

Som Svensk medborgare känner jag skam över hur Sverige agerade under Hitlertysklands annektering av våra grannländer. Inte blrv jag särskilt bättre till mods när jag läste om hur samma politiska mesighet tog sig uttryck gentemot Stalinistryssland i form av Raul Wallenberg och likadant under Baltutlämningen.

MMan får tycka vad man vill om Olof Palme, men han hade i alla fall en Kristdemokratisk värdegrund när han protesterade mot USA:s meningslösa bomningar av civila byar i Vietnam.

Vår näst senaste försvarsminister Karin Enström var en parodi på rakryggat ministeruttalande när hon inte vägrade kalla Saudiarabien för diktatur, men inte heller hade någon annan beteckning på dess styrelseskick !? Eller när hon gav exakt samma svar på 11 frågor om FOA:s samarbete med kommunistdiktaturen Kina.

Jag förstår inte  den kritik Wallström utsätts för i media ?

JAg stödjer hennes uttalande fullt ut och menar att vi inte har någon anledning att låta handelsförbindelserna tysta vår kritik mot Saudis brutala förtryck av kvinnor, homosexuella och inte minst mot yttrandefriheten där en enskild bloggare döms till 1000 piskrapp = döden genom tortyr och detta bara för att han ifrågasätter rådande förhållanden !

JJag skulle snarare vilja se fler politiker med skinn på näsan agera som Margot Wallström gjort gällande Saudi. I övrigt har jag en hel del kritik att rikta mot hennes agerande i andra situationer (Palestinafrågan bl.a.), men det är helt annan femma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.