Ny politisk strategi fungerar i en miljö av avund och hat

I USA stundar presidentval och nomineringskampanjerna pågår för fullt.

För republikanerna leder nu miljardären Donald Trump stort.

Donald Trump

Det märkliga är att denne man snart lyckats nedvärdera och förnedra alla olika väljargrupper som finns, utom möjligen just miljardärerna?

Kvinnor, Mexikaner, Latinamerikaner, Handikappade, Muslimer och inte minst den onämnbara grupp som har kraftigare pigmentering har han lyckats  kränka å det grövsta.

Likväl ökar hans popularitet i samma takt som nya grodor sprutar ur hans breda käft?!?

Min egen högst personliga analys är att i ett samhälle så fyllt av hat, avund och motsättningar, lyckas han spela på fenomenet att ”min fiendes fiende måste behandlas som en vän”.

Det tycks spela mindre roll att man själv får en tvål uppkörd i trynet, bara den man ringaktar eller avskyr får motsvarande salva från den man ser som sin kommande talesperson och förtroendevalde?

Vart ska detta ta vägen om denne tokfan skulle segra i presidentvalet?

4 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Amerika, hyckleriets förlovade land, världspolisens högborg. ”Demokratins” förlovade land. Demokrati för vem, ett land där du kan köpa tom. presidentämbetet, där framförallt republikanska senatorer är totalt korrumperade via lobbyister. Ett land där den rika delen av befolkningen fullständigt exploderar av ilska över att sjukvård blir tillgänglig för fler än dem själva. Ett land som låter befolkningen beväpna sig till tänderna och ta död på varandra, allt för att vapenindustrin skall blomstra.Jag skulle kunna sitta och räkna upp hyckleri resten av dagen.
    Donald Trump ger verkligen storhetsvansinnet ett ansikte, men var uppmärksam på att även övriga kandidater tävlar om att framstå som starka försvarare av USA:s självpåtagna roll som världspolis. Det skall bombas till höger och vänster, oliktänkande skall utrotas etc.
    USA, det förlovade landet…snarare det förlorade landet!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kkommentar Leif!
      Och ovanpå alltihop en påklistrad skenhelighet, där Gud ska finnas med som attesterare för vad man än företar sig.
      Jag har träffat en hel del jättejusta amerikaner, men aldrig någon som liknar Donald Trump eller hans medkandidater.
      Det märkliga blir då varför han vinner sådant stöd, när han så tydligt markerat att han är helt inbicill?

  2. Ann-Sofie Gavelin

    Hej,
    Ja, att förstå hur dom tänker i Amerika är verkligen svårt. Då min dotter bodde i Fionia under Space Needle, så fanns det kyrkor i varje gatuhörn= 7 stycken! En del mitt emot varandra. Och de var välbesökta varje söndag, med uppklädda barn och vuxna, liksom kyrkan i kvarteret där hon bor nu. Och kyrkans klockspel spelade svenska psalmer varje söndag vid 12 tiden. Och varje gång som Steven åker in till sjukhuset, ombeds vi att be för honom. Dom kanske hatar Obama så mycket, att dom tar vad som helst istället. Jag la upp bilder på honom, på facebook, när han var i Sverige. Då skrev t o m Lisa, att vi kunde behålla honom. Swedish Medical Center= sjukhuset, grundades av en svensk med ambitionen att alla skulle få sjukvård. Ja, ibland förvånas jag över att min dotter bor där och trivs där. Hon är nog amerikan nu, efter dryga 20 åren? Dom har knappt semester, och jag tycker att dom jobbar väldigt mycket. Folk som jag möter i allmänhet, är väldigt positiva. De ältar aldrig det som inte går. Då byter de spår och det de då möter blir succes.

    God Jul och Gott Nytt År!

    Ann-Sofie

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Ann-Sofie!
      Den uppblåsta flåshurtigheten och ständiga indoktrineringen till ”positiv thinking” tilltalar då i vart fall inte mig.
      Jag gillar det svensk-finska tungsinnet och melankolin betydligt bättre.
      Skillnaden kan bäst beskrivas som den mellan Brittney Spears ”Ops I did it again”..och Monika Thörnell när hon sjunger ”Det är då det stora vemodet rullar in”…
      Den senare ger mig sköna rysningar längs ryggraden.
      Vill jänkarna ge bort Obama, så tycker jag vi med glädje ska välkomna honom hit.
      För mig skulle en Barack Obama väga tyngre än hur många Trump(eter) som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.