Nu intas svenska museérna av politrucker och historikerna flyr!

För mig framstår det som tämligen självklart att vi behöver känna till vår egen och andras härstamning och historia, där mänsklighetens misstag dokumenteras så fritt från värderingar som möjligt. Våra värderingar varierar kraftigt under tid, medan det som har förevarit i förfluten för evigt är fast och oföränderligt.

Jag reagerade när biblioteken sorterade ut böcker som innehöll stänk av rasism, just genom att de var en korrekt återgivning av den tid när de skrevs.

Men nu verkar vår regering vilja gå mycket längre och göra om våra museér till propagandacentraler som för oss att tänka rätt och få de politiskt korrekta värderingarna. Artefakternas roll för att beskriva sin samtid med dess kulturella kontext och vidhängande värdenormer, ska tydligen nedprioriteras till förmån för genusperspektiv och framför allt utgöra ett politiskt momentum mot Sverigedemokraterna !

Sakspecialister på olika historiska skeenden och maktstrukturer ska således ersättas med politrucker av nutida snitt och som får oss att likrikta oss värderingsmässigt.

Jag har svårt att ta in vad jag läser HÄR och får en obehaglig känsla i magtrakten, en känsla som överträffar den olust som uppstår när jag hör de mest extrema företrädarna av SD:s fascistiska grundsyn.

Vad tycker du om detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.