Jag tar mig friheten….

…att citera Birgitta Janai:s blogg häromdagen:

”Ni kommer väl ihåg Aftonbladets kampanj ”Vi gillar olika”.
Den var inte sann då och är det ännu mindre idag.
Den kampanjen stod för en idé att även den som är olik oss skulle välkomnas in i stugvärmen.
Gott.
Det äventyret sprack snart när man förstod att med ”olika” menades bara vissa olika.
Passade man inte in i vad Aftonbladet menade med olika så fick man vackert stå kvar och huttra på förstubron.

Idag kunde Anne Ramberg i stort sett obehindrad kalla stora grupper av medmäniskor för kloakboende brunråttor och fortsätta ha samhällets förtroende och jobbet kvar.
Det hade inte varit möjligt på den tiden då civilkurage var något åtråvärt och då allmän redlighet var grunden för det mesta.

Att ha synpunkter på invandringen av unga starka friska män i krigförande ålder är en olikhet som Aftonbladet inte skulle släppa innanför tröskeln.
Inte heller att tycka att landets fattigaste pensionärer borde slippa ekonomiska bekymmer.
Hemtjänstpersonal som tycker det luktar unket när bordet alltid är tomt då deras behov och arbetsförhållanden kommer på tal får också stanna utanför Aftonbladets värmestuga.

Dessa ”olika” är fel olika.

Anne Ramberg hävdade att humanismen i de invandrades namn kräver att pensionärerna får göra avkall på sin välfärd?
Vilken välfärd?
Varför behöver inte jurister göra avkall på sin välfärd?
Det börjar stå klart att om man befinner sej tillräckligt högt upp i effenbenstornet så gäller andra lagar, kanske rent av lagar man själva stiftat.

Hur ska vi då få rätsida på råttdamer och andra?
(Medan jag skrev så har ytterligare en råttdam sällat sej till klanen, kåsören i Expressen Cecilia Hagen).
Kanske är vi ett supervirus på spåren.
Alltför många proklamerar ”gillar olika” men inkluderar i detta bara sådana som passerat deras eget nålsöga.
Tolkningsföreträdet är totalt.

För att göra det hela ännu tydligare ska ni få ytterligare några exempel.

Någon som förordar en ansvarsfull invandringspolitik är absolut inte varken gillad eller tillräckligt olik.
Någon som anser att Israel ska behandlas som vilken annan stat som lever under ständiga hot är heller inte tillräckligt olik.
Någon som tycker att nuvarande regering gjort bort sej en gång för mycket och väljer alternativet SD ska nog aldrig drömma om att få ynnesten att bli betraktad som Aftonblads-olik.

Olika betyder alltså inte olika utan Aftonbladets slogan borde vara ”vi gillar bara folk som tycker som vi”.
Resten är bara bruna råttor som tittar upp från sina tillhåll i rännstenar och kloaker.

Undrar om dessa ”ädla” damer som kräver uppoffringar av samhällets svaga möjligen känner att det börjar klia lite varstans och att  mullret från folkdjupen ökar?
Råttorna förvandlas till genuina människor av kött och blod medan de ädlas ytputs vittrar sönder.
Rätt och rättvisa börjar visa vägen och makten och härligheten förs åter igen över till människorna.
Människor som gjort sej förtjänta av massornas förtroende.”

 

Jag kunde inte uttrycka mig bättre själv.

8 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Nu är du inne på ett känsligt område….Olika, visst är vi det. Men vad staten, polisen och media
    gör, är att för allt i världen inte avslöja vilka grupper/nationaliter som ligger bakom den ökande kriminalitet och andra missförhållanden som nu utbreder sig i vårt land.
    På ett visst sätt är det ett rätt förhållningssätt, ingen tjänar på att vi får ett polariserat samhälle, men samtidigt är det fel att vi inte får veta hur det verkligen står till i samhället Sverige. Det är rent av skrämmande när man får veta via norsk television att det finns 55 områden i Sverige som svensk polis har tappat greppet om.
    Jag tycker att Sverige skall vara ett öppet och välkomnande land,. men då kräver jag samtidigt att staten, medierna, kommunerna och polisen ska vara uppriktiga om vad som försiggår, vilket idag inte är fallet.
    Hur detta ska ske är jag inte mannen att ge råd om. Det är en balansgång, Men på något sätt måste media, politiker ta tag i denna glödheta fråga. Förr eller senare tröttnar vi vanliga människor, vi har ju egna hjärnor att tänka med.
    Missförstå mig inte, jag är inte mot invandring, men vi måste kunna diskutera både för-och nackdelar, vilket vi inte gör idag. Nästan alla nackdelar sopas under mattan idag och det håller inte i längden.
    När det gäller den världsfrånvända maffia du relaterar till, är det bara att le lite överseende. De lever i sin värld och vi lever i verkligheten.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Jag läser det du publicerar här Leif i denna kommentar och kan inte frigöra mig från misstanken att det är något du kopierat rakt av från något av mina tidigare inlägg, bara för att göra mig glad?

      • Leif Danielsson

        Nej, Göran, absolut inte! Det var bara min spontana reaktion när jag började fundera på vad du skrivit i ditt inlägg. Tro det eller ej, jag kan ha samma åsikter som du ibland.
        Bara du slutar skylla allt elände som finns på ”socialister/kommunister” kan vi nog enas om rätt så många samhällsfrågor.

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Ja jag ska försöka allt jag kan att bortse från allt jävelskap denna lära ställt och ställer till med för samhället och framför allt mig själv.
          Jag skulle helst vilja återfödas i en tid när denna missriktade lära övergivits och vi hittat ett politiskt möster till samhällsstruktur som verkligen ger rättvisa åt alla.
          Jag beklagar att ha behövt spilla bort så stor del av mitt liv här på jorden åt att tråckla mig fram genom ett formidabelt träsk av nepotism och enfald.
          Det har satt sina spår liksom frånvaron av logik bakom åtgärder och beslut driver upp mitt blodtryck och förkortar min egen levnadsbana.
          Det är svårt att förlåta sådant Leif.
          Men jag ska göra vad jag kan för att höja mig över mitt hämndbegär.

          • Leif Danielsson

            Göran, jag trodde aldrig du skulle gå så långt att du medger att ditt hat mot socialismen kanske bottnar i personlig erfarenhet av denna ideologi. Bra så.
            Jag är själv varken övertygad socialist eller borgare och vad jag tycker är befriande, är när någon debatterar samhällsfrågor utan att blanda in vare sig socialism eller kapitalism i diskussionen, att skylla på den ena eller andra sidan. Så fort man gör det, tycker jag att meningsutbytet blir meningslöst. Då stödjer man sina argument på en politisk övertygelse, och i mina ögon är man inte längre trovärdig….rätt eller fel?

          • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

            Jag är nog inte den som ska döma vad som är rätt eller fel Leif, men jag respekterar din ståndpunkt.
            När jag sitter med i kommunstyrelsens arbetsutskott fungerar det precis så som du efterlyser och det är mycket sällan jag där hör några ideologiskt grundade ställningstaganden, utan det mesta utgår från vad som är praktiskt och logiskt, samt summan av argument som vi prstigelöst hanterar tillsammans.
            När vi sedan kommer till Kommunstyrelsen som är betydligt större beslutsgrupp, tenderar det ibland till avskillnad, men då oftast utifrån det som jag uppfattar som behov att utmärka sig själv och sitt parti. Dock inte så omfattande att det på allvar stör möjligheten till kompromisser och överenskommelser.
            I fullmäktige blir det per definition mer av partipolitiken och till sist har vi den fria vildvuxna debatten i sociala medier, där mindre hänsyn behöver tas till tänkta samverkansuppgifter.
            Vad jag vill ha sagt med detta är att de flesta av oss nog har förmågan till disciplinering när det gäller allvarliga uppgifter och att jag själv anser mig vara en av dessa. Det vore trevligt att se hur du själv skulle passa in i detta mönstret och jag är övertygad om att du har en hel del att tillföra lokalpolitiken Leif?

  2. Roland Larsson

    Hej!
    Det som är så skrämmande för mig och många andra äldre människor är egentligen en pågående brutal verklighet och framförallt en pågående flykt från problem som döljs i ordet utmaning. Det ordet borde förbjudas i svenskt politiskt och medialt liv. Många av oss äldre är just så kallade ”bruna råttor”, dvs vi vill ha rätten till det vi har jobbat för i hela vårt liv. Vi har väldigt svårt att se den ekonomiska ”utspädning” som den massiva invandringen kommer att medföra för vanliga svenska medborgare. Det är bland oss, ofta äldre kloka människor, inte politiker, eller jurister, som Anne Ramberg tar sig friheten att begränsa våra liv ekonomiskt utan att själv ta något som helst ansvar. Det är inte att förundra att media som Nya Tider fått stort genomslag. Jag har själv prenumererat i snart två år på denna tidskrift, i tidskriften finns inga som helst rasistiska, eller värre inslag. Tvärtom en tidning som bara helt oskyldigt försöker beskriva ett Sverige, och världen, utan skygglappar. Jag läser den varje Onsdag med stor iver. Det är klart jag saknar den tid jag läste VK varje morgon, men tyvärr har den politiska korrektheten (PK) tagit udden av snart varje nyhet tidningen presterar. Jag ser fram mot den tid då journalister och media åter arbetar för den majoritet av Svenskar som vill ha ett Sverige då svenskarna själv har ett värde. Har vi det nu, eller snart?

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för ditt svar Roland!
      Jag begriper mig faktiskt inte på hur redaktörerna på Vk tänker och resonerar?
      De har systematiskt förvägrat mig att gå i svaromål i olika frågor som berör mig, när jag försökt få in inlägg i ”Tyck till om Vilhelmina”.
      De verkar inte klara att man ifrågasätter hur de bhandlar bloggar heller, så jag har gett upp hoppet om den tidningen.
      Däremot har jag inga planer på att prenumerera på partiorgan i någon form. Däremot tycker jag att sociala media har öppnat slussarna för fri debatt under ordnade former, vilket jag uppskattar mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.