Trygghetsboende motmedlet mot depression hos gamla?

I gårdagens SVT:s Fråga Doktorn.fick vi insikten om hur svårt uppdraget Hemtjänsten har.

Vi fick även insikter om hur många äldre som lever i depression, vilken klassats som det allvarligaste orsaken till ohälsa.

Och ensamheten är i sig den främsta orsaken till den tilltagande andelen deprimerade bland äldre.

Det känns därför bra att vi nu kommit fram till projekteringen av 16 nya lägenheter för TRYGGHETSBOENDE i centrumhuset (gamla polisstationen), vilket nu övergått till kommunal ägo.

Rejält tilltagen samlingslokal och kvalificerad personal från hemtjänsten i bottenplanet borgar för att ombyggnationen ska bli just det boende med extra gemenskap och trygghet som ska bryta känslan av isolering och ensamhet.

Närhet till den kultur som tätorten har att erbjuda, liksom Caféer, Restaurang och snabbköp är bonus som tillsammans med en rimlig hyresnivå troligen kan göra lägenheterna i Cenrumhuset minst lika populära som de i ”Manhattan”-kvarteret.CentrumhusetProjekteringen avslutas med beslut och upphandling och sedan pågår ombyggnaderna under 2017 och förhoppningsvis kan inflyttningar börja ske under första halvåret 2018. Det blir då i det vänstra av de två huskropparna du kan se på bilden.
Jag känner en betydande tillfredsställelse av att vi i så pass brett samförstånd sjösatt detta projekt, i synnerhet som det kan bli en så bra lösning för att bygga bort otrivsel och depressioner framkallade av ensamhet. Själva principen till lsning har även uppmärksammats på riksdagsnivå, vilket lett till att vi kan få icke obetydliga statsbidrag till ombyggnaden om vi gör rätt, vilket klart hjälper till att hålla hyresnivåerna i schack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.