Nog måste detta kunna diskuteras offentligt, eller är det belagt med tystnadsplikt?

Delcitat ur artikeln:

För ett halvår sedan utsattes ett asylboende på en camping utanför Nynäshamn för ett våldsangrepp. Händelsen var förfärlig och visade på allvarliga och ökande spänningar i det svenska samhället. En av de asylsökande männen svarade på frågor i lokaltidningen och sa: ”Vi var inte rädda, 90 procent av oss är vuxna med militär utbildning.”

Länk till Annika Borg:s artikel i Forum Axess

Och för alla er som blundar så fort ni misstänker att länkar pekar mot något annat håll än våra etablerade och likriktade media kan följande utdrag ur Wikipedia om artikelförfattaren kanske motivera att ni åtminstone vågar prova på att läsa artikeln fastän den inte är publicerad i Aftonbladet?

Citat Wikipedia:

”Annika Borg, född 29 mars 1965, är teologie doktor i tros- och livsåskådningsvetenskap och sedan 1991 präst i Svenska kyrkan. Hon disputerade 2005 på avhandlingen Kön och bibeltolkning och är verksam som skribent, författare och föreläsare”

En kommentar

  1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Ett annat delcitat:
    ”Att en människa inte vill riskera sitt liv i strider kan man såväl förstå som sympatisera med. Men några behöver trots allt kämpa och bygga upp de länder som av komplicerade och infekterade skäl – där många aktörer bär skulden – raserats. Nödvändiga, men kanske obekväma, frågor behöver ställas: Vem ska strida mot terrorn och bygga upp länderna? Min son? Din dotter? Våra barn? Vem?

    Man kan också, och då blir det än mer obekvämt, ställa frågan varför skyddsbehoven för män som lämnar kvinnor och barn och väljer att inte stanna kvar och försvara dem prioriterats i Sverige och Europa. Resurserna som läggs på denna grupp är enorma. Rätt eller fel, eller mittemellan? Här finns moraliska konfliktytor som inte frilagts och diskuterats tillräckligt, moraliska konflikter som inte enbart kan besvaras med juridiska termer som ”asylrätt”.

    Klart är att det svenska samhället inte har förstått vidden av att ett stort antal vapenutbildade män med icke fastställd identitet från världens oroshärdar finns i vårt land. Det är bekymmersamt och ställer frågor på sin spets på fler än ett sätt.”

    Jag ställer mig själv helt och hållet bakom denna del i hennes tänkvärda artikel!
    Skulle min familj angripas och ställas under vapenhot, ser jag som vuxen man det som min absoluta plikt att stanna och försvara och skydda mina kära intill döden om så krävs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.