Bara så jag vet?

Med anledning av mediadrevet mot Grand Hotell och dess uthyrning av konferenslokaler till SD och dess systerpartier i övriga Europa, har gått och funderat som jag brukar medan jag jobbar på?

Det hela har kokat ned till en fråga till den vänsterrörelse som självpåtaget utsett sig till att avgöra hur hotellchefen skulle ha agerat:

Frågan lyder: Hur långt vill ni gå?
Ska bilverstäder neka att reparera ett fordon som ägs av en Sverigedemokrat?
Ska tandläkare och läkare vägra behandla SD-medlemmar?
Ska resrauranger portförbjuda folk som inte sjunger socialismens lov?
Ska rastplatser för hundar vara stängda för ägare som röstar fel i valen?

Eller ska SD:are ha precis samma medborgerliga rättigheter och kunna lita på vår grundlagsskyddade yttrande-, mötes- och religionsfrihet som alla andra med svenskt medborgarskap?

Nog kan ni väl svara klart och tydligt, hur vill ni ha det?
Bara så jag får det klart för mig.

2 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Göran, dina sk. frågor är rätt så naiva, ja nästan korkade. Vilka svar förväntar du dig att få?
    Varför inte utveckla dina synpunkter om SD och dess uppkomst i stället?
    Som, alla vet, hoppas jag i alla fall, har partiet sina rötter i den nazistiska ideologin. Vit Makt, ja herre jösses så kort minne en del har ibland. Åkesson och co gör allt för att tvätta bort denna stämpel, men det är svårt. Den ene efter den andre lyckas ju med konststycket att gång på gång visa sina bruna sympatier.
    Men jag blir inte förvånad över att högerkanten framför trevare om att samarbeta med detta parti. Allt för makten…kanske vit makt, vad vet jag.
    Det är symptomatiskt att just högern inte tycks ha några betänkligheter om vad SD egentligen vill uppnå, ett nästan ariskt samhälle, åtminstone ett samhälle som har dom ”rätta värderingarna”. Och dom ”rätta värderingarna” anser sig detta parti stå för. Jag, som inte delar dessa värderingar kanske inte är representativ för Sverige, kanske inte har någon plats i SD:s samhällssyn.
    Jag har heller inte glömt att under krigsåren var borgerligheten väldigt förtjust i Hitlers politik. Att ni aldrig tycks lära av historien.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentrar Leif!
      Nehej du broder, den tonen bär ingen fruktbar dialog.
      Du vågar uppenbarligen inte hantera frågeställningen, utan väljer istället att beslå mig med åsikter utanför det inlägget handlar om.
      Dina spekulationer bommar helt och håller det frågeställningen handlar om, vilket är utomordentligt viktig fråga i ett demokratiskt samhälle.
      Men du representerar samma vänster som glatt accepterar allehanda olika personliga påtryckningar för att fostra medmänniskor till samma åsikt som skocken har.
      Du ska veta att det knappast finns något som gör mig mer förbannad än när man som du gör här, vägrar bemöta principiella frågor utan börja veva med omdömen och visar att du gärna ställer dig bakom sådana som använder sociala påtryckningsmedel istället för att debattera sakfrågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.