Mörkrets hjärta – pulsslagen från ett vaknande monster ?

Delcitat ur artikeln:

I praktiken är alla religioner och högre religiösa företrädare, inklusive såväl shiamuslimer som moderata sunnimuslimer, eniga om att skulle de kristna drivas ut skulle Islam kollapsa i ett enda stort blodigt kaos.

Detta då alla som lever i regionen är väl medvetna om att Muslimska Brödraskapet och IS tal om ”ett Islam” bara är bluff. Det är deras egen Islam dessa organisationer talar om. En brutal och icke förhandlingsvillig religion som gått över gränsen till ideologi. En ideologi där ”infidels”, eller otrogna, inte har någon plats. Islam är, för de som känner denna religion, en extremt diversifierad religion. Där varje stam och klan kan hävda sitt Islam. Denna bluff är lika stor i Libanon och Syrien som den är i Sverige. De enda som talar om ett Islam är de som önskar ett islamistiskt samhälle. Eller, som i Sverige, ett separatistiskt samhälle.

Separatism och ett samhälle där medborgarskapet är underordnat en religion kommer endast leda till blodbad. Detta blir tydligt när vi står på gatorna i Beirut.

Slut citat.

Jajjamen, jag är fullt medveten om vilka som ligger bakom denna sajt.

Men artikeln innehåller så mycket allvar att jag inte vågar sälla mig till alla som väljer att blunda och stänga av all information som inte kommer från Dagens Nyheter.

Detta är allvaret rakt av och bär så många trådar i sig, trådar som går rakt in i mitt eget förråd av insikter och begränsade sakkunnande i frågan. Detta kan mycket väl eskalera till rent explosiva utbrott, där forna Kurdistans etniska spänningar, Turkiets ambitioner i området och Irans kärnvapenpolitik, kan vara de krutdurkar som imperialistiska stormakter i sin valhänthet i oförstånd kan utlösa:

Jag erkänner helt öppet att denna artikel skrämmer mig som få andra tidigare gjort.

Läs om du törs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.