Du gick väl inte på den enkla bluffpropagandan?

Jag upplever att det pågår en massiv desinformation gällande förslaget om instegslöner.
Det viktigaste motargumentet är att sådana skulle verka lönesänkande för hela löneskalan.
Påståendet är befängt och faller på sin egen orimlighet, för var och en som besvärar sig med att reflektera det minsta.
Låt mig förklara så enkelt jag kan:
Om vi skulle vilja sänka nivåerna över hela löneskalan, då ska vi överutbilda Läkare, Jurister, Lärare och Socionomer.
Säg att vi utexaminerar 15% fler läkare än behovet. Det medför att de som blir över tvingas att antingen sänka lönekraven eller ta jobb som exempelvis sjuksköterskor, varvid överskottet som då bildas där måste sänka sina lönekrav alternativt ta jobb som undersköterskor och så vidare….
Om vi istället öppnar för instegslöner, så kan den som saknar utbildning börja ta jobb som ingen vill ha idag, och gå från 100% försörjnings från samhället till kanske 50% sådant.
Den som då vill klättra gör givetvis detta genom att utbilda sig eller förkovra sig i yrket så man antingen kan starta eget eller ta mer kvalificerade löneanställningar.
Men att tänka sig att en skräpplockare eller soptömmarassistent skulle hota löneläget för en CNC-svarvare eller snickare är ju bara vänsterpropaganda som sprids av särintressen som fackklubbar och liknande, vilkas strategier varit just att hissa lägstalönerna så till den grad att vi idag har ett B-samhälle där kriminalitet och obskyra kulturyttringar gror och växer till hot mot resterande samhällsordning.
Mitt råd är: TÄNK SJÄLV, så kommer du säkert till samma slutsats.!

Gud uppfann hydrauliken, Satan satte elstyrningar på ventilpaketen.

Gud uppfann hydrauliken, Satan satte elstyrningar på ventilpaketen.

4 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Göran, ditt resonemang är, i bästa fall, groteskt.
    Jag ska inte lägga ut någon som helst lång kommentar om hur in i h….te fel du tänker. Bara en enda sak; Den arbetsgivare som INTE har råd att betala en avtalsenlig lön bör nog inte driva företag…

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Leif!
      Nej jag förstår att det slår fullständigt slint när man försöker sig på att finna sakfel i den tämligen solklara analysen jag redovisat och som totalt sågar den ihåliga propagandan som påstår att lönenivåerna ovanför skulle skadas av lägre ingångslöner!
      Det är lika osannolikt som att tro att en byggstege skulle bli kortare för att man lägger till ett par extra stegpinnar längst ned.
      Men jag utmanar dig och alla andra sektmedlemmar att försöka finna ett enda fel i min analys.
      Då menar jag alltså utan att hänfalla åt att angripa mig personligen eller ösa nedlåtande invektiv över mig, utan med sakargument påvisa några svagheter?
      Svordomar däremot måste jag tillåta, då jag förstår att det blir en väldig röra i de huvuden som tuggat i sig och svalt hela den ytliga vänsterpropaganda som dövar den egna tankeförmågan, men mina ord står väldigt bra för sig själva och verkligheten rår man inte på med innehållslösa floskler.

  2. Leif Danielsson

    Nu högg gammelgäddan till med alla sina vassa tänder. Det är livsfarligt att tänka annorlunda än du. Men i alla fall, god jul till dig.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tänka är inte bara tillåtet, utan precis det jag uppmuntrar dig till, ja rentav avkräver dig Leif!
      Och när du så har ansträngt din egen logikapparat och kommit på att jag har fullständigt rätt i min analys och argumentation, då vill jag att du visar att du är en man med ryggrad och bemäter mig med saklighet och argumentation, istället för att dölja din sneda verklighetstolkning och att du låtit dig luras av ytlig vänsterpropaganda bakom fasader av tillmälen och nedklassning av mig som personen bakom den obundna fria analysen!
      Jag har klarat mig hela dagen ända fram till nu med att inte kläcka flosklerna om den ”goda julen och dito nyåret” och är mycket glad åt att inte heller omfattas av andras tomma välgångsönskningar, vilka snarare må betraktas som tvångssyndrom än som sann genuin vänskap och omtanke.
      Det massiva flödet av just desamma välgångsönskningar har gudskelov gått mig värdshus förbi och jag ser fram emot den vardag, när mänskligheten ånyo axlar det vuxna personliga ansvarsoket, klichéer och floskeluttryck väl förutan.
      Det betyder dock på intet vis att jag inte skulle uppskatta dig och din närvaro, men desto mer ju mindre ytlig välgångsönskan du undfaller dig.
      Du är tvärtom varmt välkommen att besöka mig närhelst du har möjlighet, julhelvetet dock undantaget.
      Julen är inget för mig och jag mår allra bäst ensam under dessa dagar, då övriga tycks så betvunget hänfalla åt rituella excesser utan eget kritiskt förnuft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.