Att vara en fritidspolitiker…

..betyder att man avsätter sin fritid till att sätta sig in i en stor mängd frågor och att man gör detta utan ersättning.
När man åker till ett sammanträde så får man en symbolisk summa, som ska föreställa en kompensation för det man som egenföretagare förlorar i arbetstid. För mig personligen täcker summan ungefär 1/6 av vad jag skulle kunnat tjäna annars. För löneanställda utgår dessutom ersättning för förlorad lön om de har offentlig anställning.

Så finns det rätt många som gärna och ofta tar debatter med mig i olika frågor och det uppskattar jag så länge det bygger på att man bidrar med nya fakta i dialogen, eller att man anför ett eller flera logiskt underbyggda argument.

Vad ett argument är tycks det dock inte vara alla som förstår.

Det är inget argument att påstå saker om mig som person, eller ens att konstatera att jag uppfyller kriterierna för att kallas för olika nedsättande omdömen. Lika lite är det ett argument att bejaka och kvittera det jag redan anfört.

Skillnaden är dock alldeles påtaglig när den som skrivit nedsättande omdöme går in för att betrakta detta som en fråga och avkräva mig att avsätta tid för att besvara tramset, något som hittills aldrig inträffat från de som bejakat mina inlägg och synpunkter.

Några tycks ha fått för sig att det är okej att sätta sig på höga hästar och begära att jag ska fortsätta besvara en dialog, som enbart går ut på att tjata om mina personliga tillkortakommanden och hur ruttet parti som uppbär min politiska hemvist. Detta utan att i sak framföra något konkret som går att föra dialogen vidare på!

Jag vill härmed framföra att de som inbillar sig att jag genom att inskriva mig i fritidspolitikernas tjänstvilliga skara, därmed samtidigt utställer mig till att bli deras personlige bitch, så tror jag ingen har så gott ställt att de kan betala mig de summor sådant skulle betinga !

Så lyd ett gott råd, ni som inte har annat för er under fredagsfyllan än att spela Allan på mina bloggar på Facebook eller annorstädes: -Gör er inget mer besvär och sluta inbilla er att jag skulle bry mig det minsta om hur ni lägger era valsedlar, för jag ser hellre att ni lägger dem på någon annan, bara jag slipper ägna tid och energi åt att hantera dessa substanslösa kommentarer.

Det ger mig mer tid åt att besvara alla de som begripit vad fakta och argument är för något, och det är dessbättre en allt överskuggande majoritet, tack och lov! Tack ska ni ha, för utan era sakliga kommentarer skulle det bli fullständigt ointressant att vara fritidspolitiker!

Tack !

Gud uppfann hydrauliken, Satan satte elstyrningar på ventilpaketen.

Gud uppfann hydrauliken, Satan satte elstyrningar på ventilpaketen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.