Mannen från en annan planet ?

Frågan är om det är något allvarligt fel på min humor eller förmåga att uppskatta det andra finner roligt ?

Svensk underhållningskomik förefaller mig ha chanserat till att antingen gälla kiss-och-bajs-humor eller att slå sönder olika saker och leka med mat. Det är som att det rörde sig om trotsåldersbestyr, där det gäller att vara så obstinat som möjligt mot alla samhällsnormer, och att det då ska duga för att framkalla skratt.

Men jag blir bara förbannad när jag ser exempelvis ”Filip och Fredrik” försöka roa genom att se vem som kan slå sönder nybyggda friggebodar snabbast, eller när de anser sig underhålla genom att förstöra mat.Unga män som torde ha uppnått myndighetsåldern för länge sedan, men envisas med att uppträda i samma roller man kunde förvänta sig av en 8-9 åring.

Och jag saknar även förmåga att finna det underhållande att se människor ramla och slå sig fördärvade i olika sammanhang. Jag rycker till lika häftigt varje gång och riktigt känner hur ont det måste ha gjort. Men roligt är det INTE!

Och ett annat s.k. underhållningsprogram är ”partaj”, där grimaser och fula ord är essensen för att man ska känna sig upprymd. Förmodligen lyckas de åtminstone underhålla sig själva, men inte mig. Inte ett dugg, Enbart djupt pinsamt tycker jag.

Då gillar jag betydligt mera att titta på ”Solsidan”, ”Ett herrans liv”, ”Skenet bedrar” och inte minst ”Vikings”. Sedan kan ju en del automatproducerat Hollywoodtjafts vara riktigt underhållande – inte på grund av den förutsebara handlingen som alltid följer ett strikt mönster, utan på den urusla översättningen till svenska.

Översättningarna är snart det enda som är omöjligt att förutse, och det kan tydligen bli hur totkigt som helst utan att någon bryr sig eller fattar. Eller så är det just översättningarna som är menade att utgöra huvudattraktionerna.

I sanning en märklig värld

Tur att det fortfarande finns böcker skrivna av människor som anser sig ha något att förmedla.

Men tydligen gör den nya mediala underhållningtrenden intryck på allehanda belsutsfattare.Ta bara exemplet när vår förra bostad Storgatan 4 skulle rivas, då splitternya vitvaror för många tusentals kronor kastades ut genom fönstrena från andra våningen, så att allt demolerades.

Och själva rivningen , där inget avsågs att återanvändas fastän det inte var något fel på byggnaden eller byggmaterielen ?

Bild002

Eller när Storgatan 2 (Slottet) kallställdes utan att man tömde vattensystemen så att värmeväxlare, ventiler, radiatorer och en mängd kopplingar fick frysa sönder !

Och ledande chef på Riksbyggen ansåg att det inte gick att göra på annat sätt !

När jag påpekade att man brukar koppla till en liten kompressor och blåsa ledningsnätet, föreföll det som att han aldrig hört talas om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.