Värdekonservativ eller rasist, traditionalist eller främligsfientlig?

När jag synar mig själv inpå skinnet så framkommer det gränser för vad jag kan acceptera inom ramen för att jag likväl hyllar tolerans som ett adelstecken.

Så här fungerar jag (för närvarande är bäst att tillägga):

Jag anser att:

Alla har ett lika stort människovärde oavsett om man är man eller kvinna, barn eller vuxen, straffånge eller frikyrkopastor, prostituerad eller utrikesminister.

Pojkar och flickor ska kunna gå i samma skola och i samma klassrum.

Kvinnor och män ska kunna simma i samma badhus och göra det samtidigt

Mannen inte har någon rätt att aga sin hustru eller sina barn.

Djur ska behandlas med respekt och inte ingå i ritualslakter där de ska knivskäras för att långsamt förblöda.

Flickor och kvinnor ska kunna vistas ensamma varsomhelst utanför hemmet vilken timma som helst på dygnet utan att skuldbeläggas eller behöva vara rädda för överfall.

Flickor ska ha samma rätt till utbildning som pojkar.

Ingen ska kunna tvingas till sex eller annan kroppslig beröring mot sin egen vilja

Sex med djur och nekrofili liksom incest även fortsättningsvis ska vara straffbelagt.

Samkönad samlevnad ska respekteras såsom likvärdig med särkönad sådan, samt att sexuell läggning inte ska föranleda särbehandling.

Alla ska vara lika inför lagen, oavsett etnicitet, hudfärg eller annat särdrag.

Ingen ska behöva dölja sitt hår mot sin egen vilja

Könsstympning på annan person ska vara straffbelagt, liksom barnäktenskap och tvångsgiftemål.

Böneutrop, fylleskrål och trimpipor utan slutburk på snöskotrar och motorcyklar ska vara straffbart såsom störande av allmän ordning

Det ska vara förbjudet att uppträda maskerad på allmän plats, utan att ha särskilt polistillstånd för detta (karnevaler o likn.) Detta ska inkludera Nekab, Burka likväl som Baclaclavor eller s.k. rånarluvor.

Religionsfrihet ska gälla och åsiktsfrihet ska gälla.

Hot och hat ska bryta rätten till anonymitet och ge ordningsmakten rätt att avslöja vem som ligger bakom (näthat och stalkers).

Empiriskt grundad vetenskap ska prioriteras före alla former av religiösa eller ideologiska lärosatser.

Vi ska ha kontroll över vilka personer som vistas inom nationens gränser

Vi ska ha en nationell försvarsförmåga

Svenska kyrkans kalender ska gälla som reglering av vilka dagar som utgör arbetsfria dagar och vilka som ska betraktas som vardagar.

Svenska kristna eller kulturellt betingade högtider som jul, påsk, pingst och midsommar även fortsättningsvis ska vara arbetsfria och kunna firas enligt tradition

Detta är min politiska profil och härmed lämnar jag öppet ut denna för allmän bedömning av vilken etikettering och omdöme som ska klistras på mig. Själv tycker jag det passar att jag benämner mig just värdekonservativ och att KD som politisk hemvist passar mig utmärkt (för närvarande är bäst att tillägga).

Om du tycker som jag – Är du då tillräckligt modig för att göra som varannan tysk, att ansluta dig till KD, eller ser du dig ängsligt över axeln så fort du hör stavelsen ”Krist-”?

 

 

19 kommentarer

  1. Moffajinko

    God em. Du glömde en sak: Kvinnan inte har någon rätt att aga sin man eller sina barn.
    Ha en bra dag i solen. Med vänlig hälsning Roger i Lycksele.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Roger!
      Du har alldeles rätt i detta, men vi får heller inte glömma bort att det måste vara tillåtet i de fall kvinnan bär lårhöga svarta läderstövlar med bräm och i övrigt med en klädsel som passar ihop med en snärtig läderpiska och handfängsel! Såna små undantag måste vi tillåta oss, eller hur?

  2. C-G Liljekvist

    Detta är första gången och kanske den sista jag kommer att skriva här men det är så bra skrivit att jag måste berömma herrn tänk om hela kommunstyrelsen kunna instämma MVH CG LILJEKVIST

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Carl-Gustav!
      Du är välkommen att gå med oss liksom hela kommunstyrelsen!
      Du är även varmt välkommen att skriva här igen liksom att komma in och hälsa på oss i vårt nya rundtimmerhus på Björknäset Norra Tresund!

  3. Leif Danielsson

    Göran, nu blev jag lite besviken på dig. De teser du spikat upp, håller nog 90% av befolkningen med om. Du kunde välja vilket svenskt parti som helst, förutom SD och möjligen FI, där du nog skulle framstå som en främmande fågel.
    Varför inte nämna KD:s hjärtefrågor, som abort och familjepolitik. Under Göran Hägglunds ledning framstod partiet som något sånär normalt, förutom att religion borde vara förbjuden inom politiken. Vi har nog alla erfarenhet av hur olika religiösa ismer nästan förgjort mänskligheten.
    Tyvärr verkar er nya partiledarinna vilja tävla med SD om att ha de hårdaste nyporna när det gäller att dra åt tumskruvarna i flyktingfrågan. Även i andra frågor verkar hon vilja vrida partiet så långt åt höger det bara går…som om det inte räcker med C på högeryttern.
    När det gäller konservativ politik har jag alltid förundrats över att skattesänkningar är den enda sanna lösningen på alla problem. I mitt tycke är det rätt så andefattigt och just stockkonservativt.
    Jag kan inte heller förstå varför det på den borgerliga sidan i alla tider bara vurmats för, låt oss kalla den överklassen, även om jag inte gillar detta ord. För er konservativa tycks vanliga löntagare över huvud taget inte existera, deras livsvillkor verkar helt ointressanta. Ju fattigare, ju mindre viktiga verkar den lilla människan vara i er värld.
    Som jag ser det, är det den stora skillnaden mellan hö-vänsterblocken. I övriga frågor är partierna rätt så lika varandra. Om man inte intar en ideologisk ståndpunkt, kunde man välja vilket parti som helst. (OBS jag skriver om rikspolitiken nu)

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Leif!
      Nog är det väl ett uttryck för någon slags rädsla för allt som benämns kristet att du faller i stereotypen som vägrar acceptera att även ett värdekonservativt parti som KD faktiskt genomgår en ständig reformering?

      Du har alldeles rätt i att familjepolitiken utgör en viktig del av KD:s idéprogram och argumentet är just att familjen är samhällets grundläggande och viktigaste institution. Detta går givetvis helt på tvärs mot vänsterrörelsens och en del liberalers nedskrivning av traditionella familjekonstellationer, där gruppäktenskap, kollektivboenden och allehanda andra specialformer för ansvarsfördelning framhålls som bättre alternativ.
      Men den som vågar följa med vet att KD på inget sätt kräver att familjebegreppet ska inskränkas till heteroäktenskap mellan en man och en kvinna, även om detta ändå utgör en norm i kraft av sin dominans.

      Vad gäler abortfrågan fanns den med i senaste rikstinget och vidrördes av 3 motioner vill jag dra mig till minnes. Då ska det ställas i relation till det totala antalet motioner som uppgick till 400 vill jag minnas!! Vad sa du nu Leif? Högre-jag hörde inte? Jasså du erkände att det var du som hade förlegad uppfattning, det var starkt av dig att erkänna och då kanske vi kan lämna abort- och sängkammarfrågorna till det tidevarv som kallas passerat? En överväldigande majoritet av ombuden ville behålla nuvarnade tillåtande abortlagstiftning.

      Ebba Bush THor heter vår nya partiledare och hennes devis i invandrarfrågan var just att det inte räcker med ett välkomnande utan de som tillåts stanna här ska även kunna få känna sig hemma. Men det innebär på inget vis att det är de svenska värderingarna som ska stå tillbaka utan den som vi tar emot måste acceptera svensk lag fullt ut och inte fortsätta sina egna kulturellt eller religiöst betingade konflikter på samma villkor som de som de flydde ifrån. Då kan de lika gärna stanna kvar där de var. Hårda nypor? Tja det kanske några kan tycka? Men nu handlar de kulturella konfrontationerna gentemot våra levnadsregler inte heller om dunungars små kärleksstötar heller och då får vi väl anpassa vårt bemötande mot den faktiska verkligheten, eller hur?

      Att mina uppspikade teser skulle verka exkluderande kan jag på intet sätt förstå? Jag redovisar var jag själv står i dessa frågor och tror precis som du att jag är ganska så normal i en dominerande uppfattning. Jag har heller inga problem med att KD skulle bli lika stor i Sverige som i Tyskland. En blindtest som en av de stora tidningsdrakarna utförde för några år sedan visade via en enkät med specifika partifrågor att drygt 40% av de svarande svenskarna egentligen sympatiserade med KD:s partiprogram utan att de visste det! Arbetsmarknadspolitiken är för stort ämne för att ta debatt om i detta inlägg, utan får bli ett eget.

  4. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Min lilla lista kanske överensstämmer i stort med flertalet Vilhelminabors värdenorm, men de som ändå inte vågar erkänna sig som kristdemokrater, uppmanar jag att redovisa den andra värdenorm som ska ställas upp mot det som KD står för! Jag misstänker att vi då möjligtvis får höra något från gamle Karl Marx eller utdrag ur några av koranens viktigaste suror?

  5. Magnus Johansson

    Hej Göran!
    Sedan när framhåller vänsterrörelser eller Liberaler några andra familjekonstellationer som BÄTTRE än den traditionella?
    I motsats till de värdekonservativa (KD, SD) har de tagit upp huvudet ur sanden, börjat leva i 2000-talet och ser att det finns andra konstellationer än de heterogena.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Magnus!
      Familjer kan se ut på olika sätt, men hånet mot kärnfamiljerna har inte gått att ta miste på, från sådana som velat framstå som avantgardister och det gäller främst personer med vänsteranknytning eller ultraliberaler.
      Så har jag uppfattat det i alla fall.
      Att Kristdemokrater varit lite mer konservativa och tagit lite tid på sig att acceptera nya former för familjebildningar kan man kanske lasta oss för, men vi har därmed inte heller rusat iväg ut i de sociala vildmarkerna i stil med andra partiers ungdomsförbund.
      Det behövs väl något parti med lite vett och sans också även om vi kanske ibland är lite väl trendokänsliga.
      Så länge man inte kan argumentera för nya synsätt, kan jag nog tycka att det är klokt att hålla sig till de etablerade traditionerna och levnadsmönstren och jag har ännu inte hört vederhäftiga motiv presenteras för alla aparta förslag om nya regler.

      Vi får nämligen inte glömma att familjerelationerna innefattar en hel del juridiska beröringspunkter som ska gå att reda ut vid skiljsmässor, dödsfall, arvsskiften och liknande. Det är lättare att ordna kaos, än att redan ut det.

  6. Leif Danielsson

    Tack för ditt svar, alltid roligt att få käftas lite om politisk ideologi.
    Din sista punkt; nej jag har faktiskt ingen aning om vad korset står för, men gissar att det har någon religiös bakgrund. De enda kors jag minns är korsfararnas härjningar och Ku-Kux-Klans brinnande kors. Själv är jag inte religiös så det stör.
    Nästa punkt. Att flertalet V-minabor, även jag, ställer upp på din värdegrund är säkert riktig, men vad är det som säger att just KD är ensamma om dessa värderingar. Kan det inte vara så, att man tycker ungefär som du, men anser att deras partier också svarar upp mot denna värdegrund. Att du avslutar med sånt trams som att dra till med Marx och koranen, är snudd på oseriöst, eller kanske brist på argument.
    Nästa punkt: Jag har roat mig ett par gånger med att fylla i sådana undersökningar du nämner om var man står politiskt. I mitt fall blev jag i princip en fem-partiare. Det gick absolut inte att dra någon slutsats om var jag hörde hemma.
    Kort om flyktingfrågan: EBT känns falsk nät hon framför KD:s politik. Hon skulle kanske innerst inne vilja slå sig ihop med SD och slänga ut hela bunten. Hur klarar sig din värdegrund i denna fråga, om människors lika värde tex?
    Abortfrågan: Ja, där har du rätt. Pariledningen har ju lyckats stå emot abortmotståndarna.
    För övr. svarade du inte på mitt påstående om varför de konservativa alltid håller de välbesuttna om ryggen och struntar i populasen, samt varför alla frågor går att lösa med skattesänkningar. Du behöver bara ge ett ideologiskt svar, inga utläggningar om arbetsmarknadspolitik etc. Bara ett rakt ideologiskt svar.
    Efter ditt ev. svar tycker jag vi har avhandlat detta område för denna gång.
    Ha det bra!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Hej igen Leif!

      Om det är som du säger Leif, att de flesta partier skulle vara överens med mig om min lista, varför verkar de då så rädda för att gå ut med det lika tydligt som jag gör här?
      I själva verkat vet de att de kristna grundvärderingarna ligger som en så massivt rotad folkuppfattning att de inte törs ta utmaningen, för då skulle de även bli tvugna att svara för de anomalier som finns i deras partiprogram och som sticker ut lite här och var i debatterna.
      Men att majoriteten av väljarna står upp för min lista, det tror jag du har alldeles rätt i, då jag märker att det är mycket lätt att få medhåll inom dessa frågor.

      Jag förstår att du inte gärna vill förlänga dialogen kring just de punkter jag listat upp, då det kan tvinga fram motsvarande från vänsterpartiet och därmed skapa oro och tvivel bland de övertygade fotfolket.
      Istället vill du leda in debatten på myten kring borgarnas preferens för de redan besuttna.
      Men den dialogen har en falsk botten i det du förespeglar och även om du inte ser kopplingen till arbetsmarknadsproblemet så har jag inga problem med att se helheten. När vänsterfolket en gång beslutade om progressiv beskattning så betyder det att de som tjänar mer fick beskattas mycket hårdare än vad som vore proportionellt. Rekordet uppvisades i samband med Astrid Lindgrens pomperipossaskatt, där hon faktiskt kunde bevisa att hon fick skatta 102% av sina författarinkomster. Googla gärna på ordet pomperipossaskatt eller GunnarSträng vs Astrid Lindgren, så kan du säkert finna förklarande artiklar om du själv var för ung för att minnas.

      Hur som helst så upptäckte man att den hårda beskattningen blev improduktiv för arbetsmarknadsutvecklingen och skrämde bort investerare och riskkapital från Sverige. Göran Persson införde tillfällig skatteamnesti för de största svenska internationella bolagen vill jag minnas. Orättvist så det stänkte om det, men alla vänstermänniskor blundade och höll för öronen. När man så ska backa en smula för att få igång hjulen igen, då blir den naturliga följden att de som tidigare överbeskattats givetvis får tillbaka mer än de som haft lägre beskattning. Det beskriver vänsterfolket som att rgeringen tar från de fattiga och ger till de rika. Det visar hur förfärande snedvridet indoktrinerade verklighetsuppfattningar som bär denna rörelse!
      Således hamnar den ideologiska skulden hos det parti som infört progressiviteten, inte hos de som tvingas backa tillbaks en bit från densamma.

      KD:s ideologi innefattar inte att alla ska vara lika fattiga utan att så många som möjligt ska kunna leva på sin förtjänst eller lön. Att skrämma bort företagare och riskkapital leder åt rakt motsatt håll, med arbetslöshet och bidragsberoende, vilket är liktydigt med socialism.

  7. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Leif Danielsson:
    Du försöker påskina att KD egentligen skulle ha en dold agenda vilken skulle sammanfalla med SD:s önskan om att slänga ut alla invandrare. Jag tror du är både för medveten och intelligent för att själv tro på det, utan jag ser det bara som ett sätt att provocera eller svartmåla.

    KD har liksom en del andra parier sett behovet av att snabbt få bort de nytillkomna från bidrag och in på arbetsmarknaden. Då vi tack och lov inte har planekonomi enligt ryskt snitt, så går det inte att med tvång eller hot pressa fram anställningar. Däremot föreslås en sänkning av minimilönerna i kombination med ett mindre bidrag, som skulle motivera både arbetsgivare och den nyanlände till att komma bort från det förödande utanförskapet. Men de som bromsar är facken tillsammans med vänsterpolitikerna. De har inga andra motförslag än mer utbildning, vilket tar både tid och ökar kostnaderna ytterligare. Vilka är det som är främlingsfientliga egentligen Leif? SD växer medan S krymper. De flesta objektiva mätinstitut hävdar att SD värvar bäst bland de som S anser bör tillhöra dem. När nu framgången för SD verkar ha vänt , då fortsätter S likväl att krympa! Hur bottnar ditt resonemang i detta?

  8. Leif Danielsson

    Göran, jaha, ni har insett att ni snabbt måste få bort invandrarna från bidragsberoende och in på arbetsmarknaden. Vad sysslade ni med de 8 åren ni var vid makten då, brottades ni hela tiden med frågan, eftersom genomsnittstiden för att komma i arbete råkar vara just 8 år, Ni imponerade sannerligen inte med er invandrarpolitik. Men nu, när ni inte sitter vid makten, har ni alla svaren. Har ni glömt hur ni gödslade div. obskyra jobb-coacher med miljarder och som inte åstadkom ett skvatt? Till råga på allt skapades sådana villkor att statliga pengar betalades till arbetsgivare för att hålla arbetslösa i meningslös terapi. Sverige måste vara unika i världshistorien med ett sådant helkorkat upplägg.
    Sedan, SD växer och S krymper. Helt sant, men det skulle ha sett likadant ut om ni skulle ha suttit vid makten.
    Dessutom, på tal om att krympa, är väl KD det sista partiet att prata om att krympa. Ni syns ju snart inte, så mycket har ni krympt.
    Nu kan du använda symbolen längst till höger.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Nej Leif, jag har inget behov av att använda den rödsprängda smileyn.
      Du har nämligen alldeles rätt.
      Jobbcoachidiotin var ett lågvattenmärke i den borgerliga politiken och jag duckar för din kritik, då jag själv inte satt i regeringsställning vid den tidpunkten, men jag håller med dig helt och hållet i den frågan.
      Att man inte förutsåg det stora reformbehovet som skulle komma att påkallas av flyktingexplosionen kan man också ha kritiska synpunkter på, även om det i det fallet finns lite förmildrande omständigheter.
      Jag tycker inte det finns anledning för mig att gå i svaromål för misslyckanden utan tycker bättre om att stå rak i ryggen och kalla saker vid sitt rätta namn.

  9. Basic Rules

    Hej,
    de teser du spikar(som helhet) kan näppeligen omfamnas av V,MP och vänsterliberaler.
    KD och SD ev. M – svårt veta var dom riktigt står utom i flykting och försvarsfrågan/NATO där man nu kovänt totalt.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Steven!
      Att mina åsikter inte på någon avgörande punkt kolliderar mot min partitillhörighet inom KD känner jag mig trygg med. Även om man kan diskutera nyanser, är det i stort i harmoni med den värdegrundsbaserade politiska huvudlinjen som partiet står upp för. Senast såg jag den tidigare ordförande Alf Svensson som hade en artikel i samma ämne, och även om den inte var lika utförlig i detalj, så vittnade innehållet om ungefär samma sak.
      Jag ser dock inget behov av att anpassa mina åsikter till något annat än sakliga argument. När det gäller försvarsfrågan, så är jag som ingenjör av den åsikten att det gamla skyttevärnskriget är förlegat, liksom fotsoldater överhuvud taget. Jag skulle vilja att vi satsade fullt ut på ett rent totalmekaniserat försvar, med drönare, markrobotar och insektharmande automatdetonatorer som kan fjärrstyras. En arme helt av små krabbliknade soldater som orinterar sig under radar och förbi värmekameror och till och med förbi metallavkännare och minor skrämmer slag på vilken soldat som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.