Glöm inte bort pensionärernas eget ansvar för utvecklingen!

Den senaste trenden inom sociala media tenderar att slå mynt av det man upplever som ekonomiska orättvisor riktade mot landets pensionärer. Även om påpekandena i mångt och mycket kan vara fullt befogade, verkar det som att sagofén glömt berätta vilka som utgör nuvarande regerings främsta stöttepelare?

De äldres arbetsinsatser är förvisso värda all respekt och tacksamhet, men den hjältegloria som nu trendriktigt ska monteras över deras tunnhåriga hjässor tycks mig lite nedsolkad av deras egna fingeravtryck från senaste riksdagsvalet.

Det är bland alla dessa äldre som den stora andelen förstelnade och ideologiskt cementerade socialister från förra seklet kan återfinnas och som utgör basen i den regim vi nu har vid rodret och som i en bisats stryper hela transportnäringen med vidhängande beroendebranscher i vår glesbygd.

Så sluta omhulda den delen av pensionärerna som vägrar ta in en förändrad omvärldsanalys och bara fortsätter i färdens riktning på samma sätt som Titanic gjorde.Titanic

De drabbas ju faktiskt bara av den politik de i sitt ointresse har beställt.

4 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Jag undrar ibland vilken värld du lever i. Landet Sverige går som tåget, arbetslöseten minskar etc.
    Vad du noggrant glömmer är hur dina idoler sålde ut våra företag, hur ni toksänkte alla former av skatter. Att det nu fattas pengar på alla områden, från offentlig sektor till olika former av infrastruktur, tycks vara en bisak för dig och dina likatänkande.
    För mig är ni dubbelt förstenade än de pensionärer du ondgör dig över. Det finns vissa likheter mellan dig och Trump..det kallas visst storhetsvansinne.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Jag vet inte om jag ska känna mig smickrad eller kränkt av din jämförelse Leif?
      Det jag skriver är att klagosången som blivit en mediatrend riktar sig mot att pensionärerna har det för knapert.
      Samtidigt visar statistiken på att det är just den äldre generationen som fortfarande lever i föreställningen att statsmakten skulle vara bättre skickad att hantera den personliga ekonomin än vad individerna själva är?
      Sänker man skatterna så kan man ju inte göra det från en nivå där smärtgränsen ligger.
      Har man världens högsta skatter, så ska man inte bli förvånad om de mest kreativa antingen försöker hitta vägar att fly undan detta skattetryck, eller ännu värre att man ger upp och lämnar Sverige.

      Vi har en nationell administration som formligen badar i pengar och detta har lett till en mantra från beslutsfattarna att ”Sverige är så rikt land att vi ska ha råd att vara världssamvete” och miljarder skickas ut till antidemokratiska länder som inte ens respekterar mänskliga rättigheter, utan fängslar svenska journalister i 15 år utan rättegång.

      Vi har fått en kultur där ledare får orimliga arvoden och byråkratin blivit en koloss med 552 myndigheter med 230 976 anställda och sedan år 2000 har de blivit 1588 st fler anställda. Dit går orimligt mycket av våra skattemedel och då är det där vi ska söka orsakerna till att antalet järnvägsarbetare stadigt minskat och att rälsbrott nu blir allt vanligare liksom tåg som spårar ur.
      Men det är inte bara tåg som spårar ur i vårt samhälle, utan polisen, skolan, vården och alla områden som borde vara de verkliga avnämarna av våra skattemedel prioriteras ned till förmån för byråkrater som sätter upp ständigt nya mål där planer ställs före verkställighet och verkstad.

      Det du bör fråga dig är varför våra grannländer klarar samhällsgemensamma verksamheter med både mindre byråkrati och mindre pengar?
      Fastna inte i den vrångbild vänsrterfolket försöker ingjuta att det är en nackdel att låta folket behålla en rimligare andel av sina intjänade pengar och därmed själva få styra över hur de tillfredsställer sina personliga behov. Det är få av oss som behöver förmyndare som vet bättre än vi själva vad vi behöver.

      Det jag kan hålla med dig om är misslyckandet Alliansen måste ta på sig för att inte pensionerna beskattas likadant som arbete.
      Jag är definitivt in beredd att försvara Alliansens hela politik, men just återställningen av det abnorma skattetrycket utgör i mina ögon enda sättet att bromsa byråkratin.
      Jag kritiserar dem också för att de inte orkade med att reducera antalet myndigheter och anser att det var ren och skär feghet, då antalet friställda byråkrater givetvis spär på arbetslöshetssiffrorna.
      Personligen anser jag att vi skulle lägga ned 1/5 av myndigheterna och säga upp ca 30% av antalet anställda i myndigheterna.
      Därmed skulle läkare kunna ägna sig åt patientvård istället för systemdokumentation. Poliser skulle kunna patrullera utan att behöva använda 2/3 av sin tid med rapporter och administration. Lärare skulle få ägna sig åt pedagogisk verksamhet istället för alla dessa utvecklingsplaner och samråd.

      ”sverige går som tåget” skriver du och det håller jag med om, nämligen att tåget oftast är försenat eller står för reparation och när det kniper till och blir lite snö och kyla, då stannar hela dreten. Vi har snart inga specifika produkter i produktion som bygger på svenska uppfinningar, av typen ASEA, Atlas.Copco, Bofors, CEJ, VOLVO-BM, Domnarvet, SAAB, Kockums, Ålö, och hundratals andra som anringen nedlagts eller tvingats flytta från landet på grund av konkurrenstrycket från länder med mindre skattetryck där lönen till de anställda utgör större andel av företagets kostnad.

      Företagens omkostnader är ett så uppdrivna genom arbetsgivaravgifter i alla olka former att om du som anställd ska få ut 100 kronor så kostar det företaget över 300 kronor i utgifter.
      Ja nog går Sverige som tåget, men bromsarna kärvar eller ligger på.

      Jag vet inte om du tycker att jag svarar på din kommentar Leif, men det är i alla fall hur jag sjäv ser på frågan.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      En helt annan sak som jag vill framföra till dig Leif, är att trots att vi ofta har olika syn på verkligheten, så uppskattar jag ditt sätt att rakt och okonstlat stå för dina ställningstaganden och synpunkter. Duhar min största respekt och jag önskar fler hade ditt kurage, för då skulle vi slippa dessa smygare som hasplar ur sig klischerér i skydd av anonymitet.
      Ditt senaste svar till den anonyme Ewa på VK:s ”Tyck till om Vilhelmina” är ett tydligt exempel på vad jag syftar på och hade det gått att betygsätta den kommentaren skulle jag poängsatt den väldigt högt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.