Josefin Sahlström, Göteborg

Om ett liv

David Urwitz sjunger till mig. Han sjunger om besvikelse, enkelhet, att ge upp och att fortsätta kämpa.
Jag köpte hans skiva idag, den är riktgt bra. Tankvärd, rotlös och lite orolig, ungefär som jag.

Jag har varit på facklig kurs idag. På eftermiddagen pratade en riktig rödsprätta med oss, en kvinna som var sosse långt utanför fingerspetsarna, och tanken slår mig, att jag nog aldrig komemr bli lika hängiven politiskt som hon var/är. Hon berättade bland annat om hur besviken hennes då 7årige son blev när sossarna förlorade valet -06, efteråt framför tvn, hade han sagt, ’Mamma, nu är den där jävla idioten på tv igen!’ (Dvs reinfeldt) och hon hade skämts för sitt språk.

Jag lämnade in min mobil idag och fick en riktig tegelsten som lånetelefon och de slog mig hur bortskämd jag är med tekniksa prylar som bara ska funka och som ska vara små och praktiska, jag ska nog lyckas komma överens med tegelstenen, men jag längtar redan efter mitt svarta lilla hjärta till mobiltelefon.
Han som tog emot min mobil, han är från Byske, ganska trevlig grabb, men lite påstridig, som dom är, försäljare. Vi pratade dock om skidbackar och tillsammans konstaterade vi att Hemavan och Tärna har dom bästa backarna, han kanske är lite vettig grabben ändå, sitt yrke till trots.

Imorgon, 17.00 går tåget. Tåget hem till Umeå, hem till de jag kallar hemma, hem till de som jag längtar efter, Hem.
4 månader sen jag sist var i den stan och jag vet precis hur de kommer att kännas på söndag när jag ska tillbaka till göteborg, klumpen i bröstet kommer att växa lavinartat och de kommer grusas i ögonen. Min hemlängtan kommer att vara gigantisk och första veckan tillbaka här kommer att vara hemsk. Men, de är en smäll jag gärna tar bara jag får åka hem.

Efter att jag hade varit hos 3 och lämnat in min mobil och hoppat av vagnen hemma så kände jag suget. De kom som en svallvåg över mig och jag tänkte för mig själv, när gjorde jag de senast? Kunde snabbt konstatera att de var alldelens för länge sen så jag gick med bestämde steg till Lidl och köpte en påse polly som jag öppnade redan på vägen hem. Jag hoppas att de är en man som kom på polly-godiset, för om jag aldrig hittar en man, bra nog, så ska jag gifta mig med honom.

Dammsuga, diska, packa, sova.

Punkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.