Josefin Sahlström, Göteborg

Om nackdelar

De finns fördelar och nackdelar med de mesta, de vet dom flesta.
Att jag inte är så ’till åren kommen’ så att säga, har en del nackdelar inom vården. Dessa unga patienter som jag ska hjälpa finner de ofta mer pinsamt och skämmigt om jag hjälper dom med tex en dusch eller kateter än om någon av dom äldre undersköterskorna gör det. Vilket jag har full förståelse för! Jag skulle troligtvis känna likadant.
Igår hamnade jag i en sådan situation, en ung man som jag skulle dra katetern på och alla som har varit i närheten av en kateter vet att de är intimt, gör lite ont och dessutom kan vara lite pinsamt. Denna unge man tillhörde dom som tyckte att det var fruktansvärt pinsamt, jag kunde tyvär inte erbjuda honom någon äldre kollega så de var bara att köra på. Efteråt, när vi är klara och han rullas ut från salen fåor att byta avdelning så tittar han på mig och säger ’tack för den intima upplevelsen!’ Vad svara man på det? Jag sa ’Varsegod!’ Men ångrade mig sedan.

Idag tog jag ut komptid och gick hem 4 timmar tidigare, eftersom att jag ska sluta så har jag blivit ombedd att ta ut all komp och övertid snarast för att annars så brinner den inne. När jag kom efter min lång promenad så hamnade jag på soffan, ville bara sträcka ut mig lite, men sov i nästan två timmar istället, mycket klokt.

Och ikväll? Ja, eftersom att jag jobbar till helgen så har jag fredagkväll ikväll och imorrn är de kombinerad lördag och söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.