Katarina Hampusson

GRATTIS!

Grattis Tväråbäck! Äntligen beslut om förskoleavdelning som efterlysts. Hoppas spaden kommer i backen så snart som möjligt.

Grattis Brån skola!  Beslut om ny uppvärmning. Nu blir förhoppningsvis skolan varm med hjälp av en enda energikälla när vintern kommer!

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Barbro Johansson

    Äntligen förskoleavdelning i Tväråbäck efter otroligt många års nystande hit och dit. Många edéella timmar som lagts ner under åren i kampen för rättvisa. Behovet har funnits, men inte viljan från visst politikerhåll.
    Bråns skola, jag har aldrig förstått varför den skulle läggas ner. Var själv ledamot (C) i skolstyrelsen vid förra tillfället det var tal om att stänga Bråns skola (c:a 20 år sedan)då var motiveringen lågt elevunderlag.
    Efter tufft förhandlande med S-V falangen blev den kvar den gången också, det visade sig snart att elevtalet ökade snabbt i området och skolan byggdes ut.

  2. Katarina Hampusson

    Svar till Barbro Johansson (2010-04-27 17:06)
    Jag håller med – Äntligen! Hoppas nu bara att det snarast blir verkstad av besluten, att tjänstemännen verkligen lägger upp dessa beslut i prioriteringen.
    Centerpartiet och de andra oppositionspartierna har varit aktiva och skickliga i sitt politiska värv och det sammantaget med det underbara engagemang som många bidragit med, samt Valåret 2010 har haft god effekt för gehöret.

  3. Ulf Eriksson

    Socialdemokraternas ställningstagande handlar nog mer om att återskapa ett raserat förtroende inför valet 2010. Känns bra i alla fall att vi har nått målet med en långsiktig lösning i Brån och förbättrad grundservice genom en förskoleavdelning i Tväråbäck. Nu får vi en viktig förutsättning för befolkningsökning i den delen av kommunen. GRATTIS och stort TACK till alla föräldrar och kommunmedborgare som engagerat sig i dessa frågor.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Ulf, Katarina med flera… jodå nog är det så att det förestående valet påverkat alla politiska partier båda vad gäller de mängder av löften de ger och givetvis också deras allmänna ”beteende”.
    Enligt min och förmodligen också många andras mening är det inte särskilt hedrande. Tre år går ganska tysta och så mer eller mindre plötsligt lovas det till (och från) höger och vänster en massa saker.

    Detta gäller även Socialdemokraterna, vars löfte om Bråns skola jag hela tiden litat på i motsats till vad många andra gjort.

  5. Leif

    Eloge till Dig Katarina för en fin blogg rent allmänt.

    Ja Du Karl Gustav, jag ser Du är en snabb tillskyndare av (s) och det kan dom behöva i dessa frågor.

    Nu återstår bara att inte tjänstemän inom vns kommunala förvaltning hänfaller till sin vanliga obstuktion av beslut som inte går (deras väg) även om de är fattade av majoriteten.
    De som under 10-15 års tid jobbat stenhårt för Hällfors friskolas och senare också Kraftverkets överlevnad skulle kunna ge Dig, Karl Gustav fakta om Ditt rosenskimmrande parti och kommunen tjänstemän som skulle genera Dig å det grövsta.

    Lycka till!!!

  6. Katarina Hampusson

    Svar till Leif (2010-05-01 18:12)
    Roligt att du gillar min blogg.
    Vad gäller hanteringen runt Hällfors friskola och Kraftverket visar beslutet i BoU om beräkning och tilldelning av ekonomiska medel (t.o.m. retroaktivt) lite grann om hur bemötandet sett ut. Tjänstemännen må tycka vad dom vill, det är deras uppgift att verkställa beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.