Katarina Hampusson

What goes around…

Jag läste boken "Rensa i röran med Feng shui" av Karen Kingston. I boken får man rådet att lyfta in tre kartonger och rensa

  • en Loppis-kartong
  • en returmarknad-/ge bort-kartong
  • en kasta bort-kartong.

Så långt in i boken insåg jag att tre containrar kanske skulle passa bättre. Men skam den som ger sig. Projektet röjning startar.

Patrull 1 är  barnen. Deras leksaker är alltid "favoriten" likaså tröjan där ärmarna nu bara når armbågarna.

Patrull 2 är jag själv. Helt plötsligt får grejor som legat undanstoppade i åratal betydelse. Nostalgins vågor sköljer genom kroppen. Beslut: alla kartonger som inte öppnats på minst två år SKA bort.

Vid travbanan Umåker arrangerar Damklubben loppis några gånger/år. Nu uteloppis så makens servicebuss bräddfylls och jag drar iväg. Mina priser på sakerna varierar i jämna femtal från 5-upp till 75(barnvagn) kronor.  De kronor jag får in kommer att lägga till kassan "sommaraktiviteter för barnen". Glädjande nog åker jag hem flera kartonger kort.

Second hand är fantastiskt. Jättefina saker till otroligt bra priser. För att inte tala om vad det betyder för vår gröna granna miljö.

Second hand finns i många former bl.a. nätbaserade sajter och retrumarknader.  I Vännäs har vi vårt fina Returcentrum som till skillnad från andra returmarknader ännu inte fått dollartecken för ögonen och håller riktigt bra priser. 

Pengar omsätts först i second hand marknaden och sedan i vardagsmarknaden, grejor används till de är utnötta och våra jordliga resurser sparas. För tänk om jorden blir sopberget som det presenteras i Disney*Pixar filmen  Wall-E ?

 

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Nu påminns jag om något… Förnågra år sedan gav vi bort trädgårdsmöbler till sonen på Grisbacka. För ca en månad sedan körde jag dessa till återvinningscentralen i Vännäsby. När jag nästa dag besöker sopdeponin vid Starrberget, upptäcker jag ett par stolar i ”Träkontainern” av precis samma sort. När jag tittar närmare på dem, så ser jag att det just de som vi gav bort för boråt 20 år sedan, felfria men förstås inte av modernt snitt och material. Bara brunbestat furu.

  2. Stina Jansson

    Oj, vad jag känner igen mig i det du skriver, vi skulle nog också behöva gå på container-modellen istället för kartonger. Men nostalgiproblem har jag inte så mycket numera, jag har flyttat för många gånger och gjort alltför många utrensningar för det…
    Men nu när vi har satt ner fötterna här i härliga Strand och flyttrutinen går ur kroppen kanske nostalgikänslorna kommer tillbaka?

  3. Katarina Hampusson

    Svar till Stina Jansson (2010-05-24 22:46)
    Hej Stina,
    min erfarenhet är att förrådsutrymmena tenderar att minska rätt snabbt :). Du kommer att lyckas hålla nere prylberget om du fixar en bra rutin för vad du ska spara och åtgärdar resten omgående. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.