Katarina Hampusson

Slutet sällskap

Jag har nuddat lite vid temat ordrikedom. Svenska språket har många ord och det erbjuder en månfald av sätt att uttrycka sig. Lika många uttryckssätt som det finns, finns det mottagare.

På VK-Vännäsbloggen har flera aktörer från det politiska inlägg. Många från samma politiska parti men det mest påtagliga är att de flesta tillhör samma blockpolitiska sida (C+Fp+M+Kd).

Det är ingen nackdel att det finns många bloggare med likadana budskap, uttryckssätten är olika och når olika (fler?) mottagare. 

Tyvärr är det inte många från den s.k. rödgröna sidan som är med på bloggen. En miss i den politiska debatten,  framförallt därför att nyanserna i politiken inte tydliggörs.

Lika många gånger som partierna tycker olika om vägen till målet, tycker de faktiskt likadant. Det förtjänar att framhållas likväl som något annat.

På sitt sätt ser jag det som en nonchalans mot de som förväntas ta emot budskapet när de medier som står till buds inte används och tas på allvar.

Jag har funderat på anledningen till varför Vännäs rödgröna-partier har låg uppslutning på bloggen (S har två och V+Mp ingen):

*det finns inget (lokalt) budskap

*ingen tycker det är roligt att skriva

*politikerna i partierna är inte familjär med den nya typen av media

*man förlitar sig till gamla meriter och traditionella valkampanjer

Som de andra blogg-kamraterna som berört ämnet kan jag väl inte förväntas få svar på mina funderingar men det skulle vara roligt om alla mina spekulationer fick komma på skam.

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Här håller jag förstås med dig till 100 % och mer – det var möjligt. Att välja att hålla sig borta från bloggen och bara förlita sig till gamla ”meriter” är nog det sämsta man gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.