Katarina Hampusson

Försäkring

Det lönar sig att kosta på lite tid och telefonsamtal. Jag fick min lilla vackra hunds försäkringsbrev från Svealand för en vecka sedan. Eftermiddagskaffet fastnade i halsen när jag läste sista raden; årspremie 2717:-.

Laroussu’s Batsheda Babbling (aka Babsan) efter placering  Bäst i rasen -valp och Best in show 5 – valp, vid Västerbottens kennelklubbs utställning i Vännäs 2010.
 
Tog kontakt med Agria som profilerar sig just på djurförsäkringar och då var jag glad att kaffet var slut. 3949:- var årspremien för motsvarande försäkring hos det försäkringsföretaget. Ringde så till Fredrik på Folksam (en trevlig prick) och fick lite lös information och hjälp att ta mig vidare till en ”expert” på området djurförsäkringar. Samtalet gjorde att jag kände det var ”time to talk business”. Ringde upp expert-Annelie och hör och häpna, motsvarande försäkring hos Folksam har en årspremie på 1692:-. Behöver jag nämna att nytt försäkringsavtal är tecknat?
 
Glad i hågen nämnde jag min lyckade förhandlingsrunda för en bekant. Hon berättade för mig att hon gör exakt detta varje år när de får bilförsäkringen, och varje år finns det pengar att ”hämta” i billigare premier. Jag vet att det går att göra vissa jämförelser vad gäller försäkringar på web-sidan Pricerunner men tyvärr inte djurförsäkringar, det kanske vore något för ansvarig att utöka sidan med? Jag kommer i alla fall hädanefter att lägga tid på jämförelser, för detta var en fin timpenning.
Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Maria Tauson

    Ja, hundförsäkringar har blivit hysteriskt dyra! Ibland undrar jag hur mycket som man egentligen delar och ut och till VAD – eftersom jag själv aldrig tagit ut en krona på mina. Jag tror försäkringsbolagen borde fundera på hela systemets uppbyggnad. Snart har ingen råd att ha sin hund försäkrad.
    Ha en bra helg! 🙂

  2. Katarina Hampusson

    Svar till Maria Tauson (2010-11-06 08:36)
    Hej Maria,
    trevlig helg till dig också. Jag tror att de flesta djurförsäkringar används i väldigt liten omfattning. Jag tor de flesta som har produkter till salu har identifierat småbarnsföräldrar och djurägare som ”köpvilliga” kundkretsar. Det bästa vore kanske om man hade riktigt god diciplin och sparade minst en försäkringspremie per år på ett konto avsett för sitt djur. Används inte pengarna på djurets livstid har man sparat ihop till en ny kompis, alternativt har en bra slant kvar att göra annat för.

  3. Katarina Hampusson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-11-06 09:02)
    Hej Kalle,
    det kändes faktiskt riktigt bra. Det är sällsynt att man ”tjänar” 1000 kronor på en timme. Har faktiskt funderat på att lägga de 1000 kronorna på ett eget konto för att motivera mig själv att vara lika aktiv i andra avseenden att ”spara” pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.