Katarina Hampusson

Stina, stor-fika och Svinalängorna

Tillsamman med Stina från grannbyn Strand gjordes igår kväll en stadsresa.  En resa i skratt och tårar.

Efter en arbetad jul blev det en resa i avkopplingens tecken. Viss mellandagsrea hanns med och så landade vi på kaffebaren Waynes. Laddade upp med  Latte och godbitar. Samtal om barn, familj, tapeter, jobb, datorer, barndom, framtid och allt mellan himmel och jord. Skratt och fniss.

När det kändes som om fikat höll på att spränga oss styrde vi, fortfarande fnissande, kosan mot stadens biograf . Biljettförsäljerskan såg lite blygt på oss och funderade på om vi kanske kunde sitta i en soffa (eg känt som "hångelsoffa"). Skrattande antog "utmaningen" och med varsinn bytta popcorn och tillhörande dryck intog vi soffan i biosalongen. Filmvalet föll på Svinalängorna.

En film av Pernilla August fritt efter Susanna Alakoskis roman med samma namn. Jag har läst boken och var både uppe & nere efter den. En bok som lämnar sekvenser kvar i minnesbanken och där varje ord har varit värt att läsa. 

Handlingen i filmen kretsar mest kring det dysfunktionella i familjen. Alkohol och tragedi. En film som berör. En film som alltid kommer att vara aktuell. Problematiken har funnits och finns i vårt samhälle. Kanske den här filmen kan ha en "förebyggande" effekt?

Filmen är väldigt gripande och det går inte att hindra tårarna. Snyftande lämnade vi den bisalong vi inträtt skrattande. Hemresan blev mer allvarsam och samtalet kretsade runt föräldraskap och de utmaningar det innebär.

Sammantaget hade vi en otroligt fin kväll och för er som undrar:

Vi skötte oss "anständigt" i soffan.

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Ja det var en trevlig kväll, det är ju inte överdrivet ofta man som heltidsarbetande småbarnsmamma kommer ut på en väninnekväll på stan!

    Det var ju dessutom lite kul det där med soffan – vi hade inte bokat biljetter utan bestämde helt plötsligt att ”Japp, det blir bio” och knatade iväg. Damen i biljettkassan erbjöd oss ”Mitt på rad 2, längst ut på rad 5, eller öhh… en soffa längst bak i salongen”. Hennes reaktion när vi konstaterade att ”Det blir bra med en soffa, det kan vi nog hantera” var riktigt underhållande…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.