Katarina Hampusson

Nån måtta får det väl ändå vara!

Nu får baske mig regeringen börja se över reglerna för arbetslösa och sjukskrivna. Hopplöst dumma situationer uppstår ideligen, som den som drabbat Kjell Hanseklint (V) i Skellefteå.  När dessutom demokratin sätts på spel, då får det vara nog! Jag väntar med spänning på att se vilket av regeringspartierna som kommer att våga sticka ut näsan i frågan. 

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Monica

    Jag tycker nog som du att det blir ”tokiga” konsekvenser ibland, som i det här fallet. Att begränsa rätten till deltidsstämpling var nog ändå rätt. Det fanns människor som jobbade deltid och stämplade upp till heltid utan att man någonsin tänkt gå tillbaka till heltid. Och det var ju inte heller rätt.

  2. Katarina Hampusson

    Svar till Andreas Jansson (2011-02-21 18:16)
    Hej Andreas,
    för mig är det viktigt att de personer som är folkvalda enligt den demokratiska ordning vi har i Sverige ska erbjudas alla möjligheter att fullfölja sitt uppdrag.

  3. Katarina Hampusson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-02-21 19:00)
    Hej Kalle,
    Det måste tillstås att det blivit vissa plumpar i de nya bestämmelserna inom dessa områden. Jag hörde en TV-intervju med K-O Feldt, f.d. finansminister (S), innan valet 2010 (hittar tyvärr inte länken på SVT, förmodligen ”för gammalt” program). Han menade att dessa diskussioner pågått under många år i den Socialdemokratiska sfären men att man inte valt att inte göra något och han gav ett par olika anledningar till detta. Min uppfattning blev dessvärre att jag tror att en ny regering inte kommer att återställa tillbaka systemen fullt ut. Frågan är då: måste vi byta regering för att få till de brister som uppdagats eller har vi en regering som kommer att visa att de är rådiga nog att ta tag i situationen?

  4. Katarina Hampusson

    Svar till Monica (2011-02-21 21:04)
    Hej Monica,
    jag delar din uppfattning om att det var nödvändigt att utföra åtgärder både systemen för i arbetslöshetsförsäkring och sjukförsäkring. Bristerna har, i vissa avseenden, upprepats och detta måste tas på allvar. Millimeterrättvisa kommer aldrig att vara möjlig och en del ärenden kommer inte att var applicerbara till regelverket på ett sätt som kan anses OK. En viss flexibiltet och spännvidd måste finnas i det skrivna, tolkade och tillämpade, och det är inte en lätt uppgift att bita tag i.
    I den här frågan känner jag att jag värnar mest om att den person som blivit folkvald, den yttersta processen i vår representativa demokrati, ska ges alla möjligheter att utföra sitt uppdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.